Yayın Tarihi:13 11 2015 01:20(4461)

Sonunda hoca patladı!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Sinop İl temsilcisi Ramazan Demirsöz, imam atamalarının Sinop’ta ve Özellikle Boyabat ilçesinde yasal olmayan yollar ile gerçekleştirildiğini ileri sürerek, HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ” dedi.

HALKSESİ.COM’a yazılı bir açıklamada bulunan Ramazan Demirsöz,Boyabat Belediyesinin AK partili Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın Camiye siyaset bulaştırmaya çalıştığını belirterek;Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın araya girmesiyle istenilen kişi Boyabat otogar camiine hiçbir sınava tabii tutulmadan sıradan bir soruşturmayla (soruşturma geçirmesine rağmen)mükâfat verircesine kolaylıkla köyden şehre atanmış oluyor.

Bu tür haksız uygulamaların en son bizim kurumumuz da olması gerekirken maalesef son yıllarda sıkça uygulanır hale geldi.

Şimdi buradan soruyorum…

Boyabat Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI,otogar camiine benim istediğim kişiden başka biri gelirse rahat bırakmam, görev yaptırmamDemiş midir, dememiş midir?

Soruşturmayı yapan ilçe müftüsü İsa SAĞLAM’ınBelediye başkanı bize yardım ediyor bizde onun işini görmek zorundayız”dediği doğru mu değil mi?

Bu söylenenler diyelim ki doğru sayın başkanın müftülüğe yardım ediyor olması, sayın müftü bey aracılığıyla başkalarının hakkını yiyebileceği anlamına mı geliyor?

Maalesef çocuğunun, eşinin veya kendisin rahatsızlığından dolayı raporu olmasına rağmen, bırakın şehir merkezlerini merkeze yakın köylere bile atanamayan arkadaşlar varken, sınava girmeye hak kazanmış arkadaşlar( bu tür haksız uygulamaların neticesinde ) sınava dahi giremezken,

Sınavsız, haksız bir uygulamayla nakil yapılmasını isteyen sayın başkan ve nakli yapan sayın müftü bey yedikleri bunca arkadaşımızın haklarının vebalini nasıl ödeyeceklerdir?

Türk Diyanet Vakıf-Sen Sinop İl Temsilciliği olarak bu tür haksız uygulamaların peşini bırakmayıp, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da din görevlisi arkadaşlar ve müftülük personeli arkadaşlarımızın haklarını yiyenlerin daima karşısında olacağız ve arkadaşlarımızın haklarını yedirmemek için elimizden gelen gayreti gösterip sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir zaman (haksızlığın karşısında dilsiz şeytan olmayacağız).

Bu tür haksız uygulamaların artık son bulmasını istiyor, amirlerimizi adaletli davranmaya davet ediyoruz.”dedi.

Haber: Halksesi.com

Facebook'ta Paylaş
34. Yorum: adalet 21 11 2015 08:02
bu mesele adaletli bir şekilde çözülmeli.vatandaşın güveni tekrar kazanılmalı.

33. Yorum: ç........... 21 11 2015 01:47
bazı köylerde de şuan ses kaydı olarak okunuyor ezan hadi bazısında imam yok peki imam olan köydeki hoca kılıklı maymuna ne demeli adam sabah namazı kıldırmıyor akp=para=ahlaksızlık=yols
uzluk

32. Yorum: vatandaş halk 20 11 2015 16:17
arkadaşlar torpille işe girmede kul hakkı vardır. yapanda yaptıranda bu sucu işlemiş olur. malesef bu durum herzaman vardı gene var. ben akp hükümetini veya bu partiye gönül verenler için şu düşünce içerisindeydim. bunlarda allah korkusu var, bunlar hak yemezler ,, ama yanılmışım bunların döneminde dahada arttı adam kayırma torpil işi. allah hepimizi ıslah eylesin. bu arada bunlar benim görüşüm en doğrusunu allah bilir.

31. Yorum: adalet ve kalkınma 19 11 2015 16:58
gece gündüz yolcu akınına uğrayan otogara ve kalebağına imam tayin edilecekmiş. olmuşken tam olsun da topalçam tesislerine de bir imam atansın. oranın da imama ihtiyacı var.

30. Yorum: gerçekler 18 11 2015 22:35
gerçekler
şefik çakıcının tbmm den facebook sayfasinda paylaştığı fotoğraflarda

29. Yorum: emekli imam 18 11 2015 19:23
sevgili kardeşlerim bu iş şefik çakıcı zamanında başlamadı şefik bey başkasını bari madur etmemiş helal olsun ona bana tayin tebliği imzalatmayıp eşyam araba sırtında bir ay bekleyip arkasından parti ilçe başkanının emriyle başka köye dilekçe bile almadan tayin yazan müftüler gördük çocuklarımın istibaliyle oynayan başkanla müftüler gördük onlar kendilerini iyi biliyorlar hakkımı helal etmiyorum.

28. Yorum: bilgi notu 18 11 2015 18:11
bu ülkede ilahiyat mezunu ve birde akp li olmak ayrıcalık onlara her yol açık ihalede alırsınız görev yapmadan parada alırsınız hatta onlar için günahlar bile geçersizdir diyanet görevlilerinin bir kısmı bu milletin sırtındaki kamburdur balık baştan kokmuş.

27. Yorum: din görevlileri 18 11 2015 17:17
orta çarşıdaki din görevlileri derneğinin de adı ak partili emekli emekli din görevlileri derneği olarak değişebilir aslında. gerçi camilerde mitinglerin yapıldığı bir devirde neyi tartşıyoruz ki? geçen sene büyük camide yarışma adı altında müftü bey ve belediye başkanının yaptığı nümayiş yüzünden neredeyse 1 saat cenaze bekletilmişti. balık baştan kokmuş efendiler.

26. Yorum: boyabatlı 18 11 2015 16:53
yorum yazan kardeşlerime sesleniyorum. ne gerek var bu yorumları yapmanıza. elinize kolunuza yazık.bu yorumları yaparken gören gözlerinize yazık.derdinizi kime anlatıyorsunuz.müftü beyin zaten böyle bir görevle ilgisi yok.müftü bey zaten ikiliği boyabata sokmadımı. hiçmi görmüyorsunuz boyabattan haçça giden ve ümreye giden biz boyabatlı babalarımızı analarımızı ve kardeşlerimizi uğurlamaya gelmediğini.müftü bey bazı kesimlerin müftüsü bazılarının müftüsü değil.

25. Yorum: kemaldede 18 11 2015 06:14
müftü bey sana bir önerim var müftülüğün kapısındaki boyabat müftülüğü tabelasını kaldır onun yerine akp kemaldede cami teşkilatı yaz veya akp imam kolları başkanlığı yazdır.inan daha dürüstçe daha müslümanca olur.siz dini bu kadar siyasallaştırıp her gün akp lilerin peşinde gezerseniz inanki akp ye oy vermeyen yüzde 50,50 sizin imamlarınızın arkasında yakında namaz kılmaktan imtina edecek.imamlarınızın yada daha doğrusu akp li imamların camilerini bir denetleyin bastığımız yerden toz kalkıyor.çünkü adamların çoğunun imamlığı maaş için yaptığı belli.boyabat geldikleri gün namaza dahi gitmeyip parti peşinde gezen imamları boyabat halkı iyi biliyor.akp peşinde gezeceğinize her cuma bir köyde cuma kılında o camiler belki o sayede bir temizlik görür.çoğu köy camisinin tuvaletleri mide bulandırcak kladar pislik içinde.unutmayın yüzde 50,50>49,50.

24. Yorum: gölbezin tarlasından 18 11 2015 06:11
...... avukatı olan arkadaş gel de bu mahallede bir ay ikamet et. ya da gel mahalleliye sor. bak bakalım bu mübarek zat ayın kaç günü mahallemizi teşrif edip görevini tam yapıyor.üstelik çoğu zaman ezanı 5-10 dakika geç okur, zira geç kalmıştır. vazife hassasiyeti var ya. hatta bugün de yerine başkasını göndermişler. yani yine yok ve bir araştır bakalım gelmemesinin meclisteki yemin töreniyle bir alakası var mı? not: ezbere diye yazdığın şeyin doğrusu ezher'dir.

23. Yorum: musti 18 11 2015 04:18
şimdi benim anlamadığım, sendika başkanı dediğim olmadı diye böyle havalara uçmuş (sorarım size sendika başkanının dediği olmuş olsa idi daha mı liyakatlı kişiler yerine oturmuş olacaktı) dediğim olmadı veryansın siyasilere ve haktan hukuktan bahseden yorumculara gelince kimse bana demesin ki ben benim işim olmasın da,bir başkasının işi olsun diyen varmıdır eeeeeee arkadaş bu dünya tamamen hırs dünyası daha fazla daha fazla benim olsun.

22. Yorum: boyabatlı 18 11 2015 02:39
merkezi sistem ezan için o kadar masraf edilip çihaz alındı ve kaldırılıp bi kenara atıldı müftü beyde böyle yaparsak biz imamları camiye getiremeyiz diyor o zaman kendide müftülük yapmasın nasıl olsa arayıp soran yok bide şu ........ camii imamı ne olacak acaba bu insanlar niye bu kadar duyarsız sn nazım maviş bu işe sen bari bi el şefik çakıcının adamı diye kimse dokunamıyormuş biraz duyarlı olalım lütfen

21. Yorum: 16.17 ye cevap 18 11 2015 02:38
......... hocam dört dörtlük bir hava dir mısır'da el ezbere ismini tamamlamıştır. görevini hiç aksatmadan yapmaktadır. helal haram bilmektedir. boğazından haram lokma geçmez. hoca efendi'ye iftira atmayalım. eğer varsa bir şikayetiniz diyabete yapabilirsiniz diyanet şeffaf bir kurumdur.lutfen

20. Yorum: hüseyin cömert 18 11 2015 02:17
16 ve 17. yorumcu.....bir zamanlar arabasının arkasında rabia işareti olan namı değer hocadan bahsediyorsun..hani derlerdi de inanmazdım dünya hacılardan hocalardan kopacak diye...allahtan korkmayan kuldan mı utanacak.tayyareci nuri bey parkını işleten k...... başına devlet kuşu konduğu gibi yakında bu hocanında konacak gibi.çünkü hakkında duyduklarım vaaaarrrrrr..............
..mesela cenaze işleri müdürü gibi...olur mu olur.çünkü burası türkiye....hep böyle derler ya. ha birde şunu çok söylerler..devletin malı deniz yemeyen keriz...yürü aslanım kim tutar sizi

19. Yorum: din ve siyaset 18 11 2015 02:09
bugün bir grup din görevlisi(!) ankara'ya nazım maviş'in yeminini dinlemeye gitti. malum büyüğümüzün dediği gibi bunlarda cübbelerinin çıkarıp siyasete atılmalılar. lakin zaten bizzat siyasetin içindeler. bu partizan imam ve müezzinler siyaset kadar din ilimleriyle meşgul olsalar hepsi allame olurdu.

18. Yorum: hüseyin cömert 18 11 2015 01:51
müftü bey bolu-gerede doğumludur. 1 kasım seçimlerinde akp nin gerede de ki oy oranı %87.4.....sizce bu bir şey ifade ediyor mu? söyle arkadaşını senin kim olduğunu söyleyeyim gibi...

17. Yorum: pervaneden 2 16 11 2015 03:40
mahalle sakini rahatsız olduğu halde muhterem imamımızın, bir o kadar muhterem olan arkadaşının belediye reisi olması hasebiyle hiçbir merciye gidip de şikâyet etmeye cesareti yoktur. ayrıca camisinde cemaat kalmamasına, vatandaşların namaza başka camilere gitmesine rağmen bu muhterem imamın en büyük hâmisi müftü efendidir. bütün bunlardan daha ilginç olanı muhterem imam efendinin minbere çıkıp da -ki tamamen irticalen okur- anlattığı iki mevzudan biri hak-hukuktur. neredeyse yılın yarısını keyfi izinli geçiren ve haktan hukuktan bahseden, maaşını bizim vergilerimizle alan bunun gibilere ve böylelerini koruyanlara hakkımı helal etmiyorum.

16. Yorum: pervaneden 1 16 11 2015 03:39
bizim bir imamımız var. senede raporla beraber yaklaşık yüz elli gün camiye gelmez, hiçbir zaman izinli günün hariç bir hafta tam olarak görevini yapmaz.raporlu olduğu günlerde evde hasta yattığını düşünmeyin. malum partinin karargâhı haline dönen bir pastahanede mürûr-ı zaman eyler bu hazret. hatta 7 haziran öncesinde iki hafta rapor alıp arabasının tavanına bir vekil adayının resmini yapıştırıp seçim çalışmalarına katılmışlığı vardır.zât-ı âllerininin sosyal medya hesaplarında fotoğraflarına bakılınca görülebiilir. o geldiğinden beri mahalle camiinde cenaze salası okunmamakta ve cenaze kalkmamaktadır.

15. Yorum: boyabat 15 11 2015 03:01
müftünün görevini layıkıyla yerine getirmeyen bazı imamları koruyup kolladığı söylenmekte, doğruluğu araştırılmalıdır. doğru ise sebebi sorulmalıdır icraatları sebebiyle bazı camii cemeatlarının azaldığı söylenmekte cemeat iyice azalmadan müftü bey kendisi için kişisel tasarruf olarak bir görev yeri değişikliği düşünmektemidir.

14. Yorum: boyabatlı 14 11 2015 23:15
farklı düşünen kardeş haramı helalı kim umursuyorki adam para gelsinde nerden ve nasıl gelirse gelsin o na bakıyor sonumuz iç açıcı değil bunu da sözde inanan insanlar yapıyor yazık

13. Yorum: farklı düşünen 14 11 2015 16:48
ben şunu merak ettim. bu işi yapan imam her ay bankamatik e gidip o maaşı alıp helal diye çoluguna çocuğuna yedirebilecek mi? bence ömür boyu alacağı maaş haramdır.güle güle yesin afiyet olsun ama çıkar bir yerden.

12. Yorum: gerçekler 14 11 2015 16:14
boyabatta hangi işler usulüne uygun yapılıyor ki ?? sadece boyabatta siyaset dönüyor... örnekler vereyim iş-kur a alınan elemanlar bu seferki yerleştirmeleri kurasız çekilişsiz oldu..bu sizce ahlaki ve helal mi ? onca ihtiyacı olan insanlar varken evine maaş giren sigortası olan süslü püslü giyinen kaloriferli evlerde oturan seçim çalışmalarında göz önünde bulunan bayanlar alındılar ...eğer siyasi görüş olarak kendilerine yakınsan her işin oluyor... hani adalet ve kalkınma partisi.. ? evet adalet yok ama çok güzel kendilerini kalkındırdılar...hiç bir idari deneyimi olmayan tecrübesiz insanları emek vermeden okullara müdür yaptılar..neden ? çünkü siyasi görüşleri yüzünden.. o zaman kimse kalkıpta dinden imandan haktan hukuktan helalden haramdan bahsetmesin lütfen...insanları kandırabilirsiniz ama allah ı kandıramassınız.yaptığınız haksızlıkların hepsi çıkacak..bunun içinde zaman ve sabır gerekli...sabırla bekliyoruz...

11. Yorum: gerçekçi 14 11 2015 07:54
aynı soruşturma yöntemi ile atanan ........ mahallesi imamı orayı hak ediyormu.soruşturma geçirmiş ama köylülerin bundan haberi yok oysaki köylü şikayetçi olursa soruştuma geçirir.müftü bey kesinlikle makamına yakışmayan atamalarlaboyabattaki itibarını bitirmiştir

10. Yorum: üç hilal 14 11 2015 03:23
hani bir söz vardır ya..''deveye sormuşlar neren eğri diye..deve cevap vermiş nerem doğru ki.'' sözün özü akepenin neresi ve ne yaptığı doğruki. bakın şimdi yakında işkur atamaları yapılacak..bakın seyreyleyin hangi akepelinin oğlu-kızı-gelini-damadı-a
nası-babası nerelerde görev alacak.hangi memurun eşleri-kızları-oğulları nerelerde görev alacak..tüm akepeli ve eşrafı iş-kurdan iş sahibi olurken fakir -fukara-garip guraba yine aç kalacak..

9. Yorum: halk 13 11 2015 22:43
bizde gidip bu müftünün vaazını dinliyoruz.bu şekil de bir yerlere gelen imam ların arkasında namaz kılıyoruz.adamların kendi dünya ve ahiretine faydası yok. belediye başkanına gelince o zaten helak olmuş.bu yaptığı kaçıncı saymakla bitmez. sonra camiler de cemaat yok derler sizler varken cemaat olur mu?

8. Yorum: boyabatlı 13 11 2015 21:45
dost isimli yorumcu ne kadarda belli ediyon sende öyle geldiğini müftülere gelince hükümetten korktukları kadar haşa allahdan korkmazlar. yalakaları birkaçta imam varsa tamam küçük dağları onlar yaratmış gibi olurlar

7. Yorum: vatandaş 13 11 2015 21:19
sayın sendika başkanı önce sen bunu belediye başkanına degil müftüye sor bu işlerin sorumlusu müftüdür. işine geleni tutuyor işene gelmeyenide degiştiriyor. kendi bildiginden şaşmayan bir müftümüz var.hiç bir köy muhtarını nazar itibarına almıyor. köylşerimizde öyle imamlar varki işine geldigi gibi isterse ezan okuyor istemezse ezan okumuyor.başkaları darılmasın diye mevlüde gelmeyen cenezeye gelmeyen izin alıp giden imamları koruyan kollayan müftüye sormak lazım. ama şu bir gerçekki cenabı allahın yanlış işi yoktur.allah işini bilir.

6. Yorum: mülayim 13 11 2015 19:06
bir de bunlar din adamı.bize sevabı günahı öğretiyorlar.kul hakkından bahsediyorlar.rabbim sonumuzu hayırlı etsin.

5. Yorum: ilginç 13 11 2015 17:12
söylediğin doğru ise belediye başkasının bence zerre kadar kusuru yok. liyakat ve basiret aramayan ilçe müftüsü kusurlu. ya rabbi içimizdemi beyinsizler yüzünden bizi helak edermisin. valla o sopa bir gün hepimizin başına öyle iner ki hiç birimiz kurtulamayız.onun için tek temennim bu söylenenlerin doğru olmamasıdır.

4. Yorum: duyarlı 13 11 2015 14:35
bunu yapanlara yazıklar olsun zerre kadar hakkım varsa helal etmiyorum

3. Yorum: adalet 13 11 2015 14:28
eğer böyleyse bu işi yaptıran hoca bedelini bu dünyada da ,ahirette de ağır öder.başına gelecek felaketten sonra içi içini yer.ondan sonra eyvah ben ne yaptım diye dövünür ama iş işten geçer.tabii ki böyleyse.insanlar felaketlerini kendi hazırlar.dünya menfaati için bir imam veya müftü böyle yaparsa(içimden geçen, olay farklıdır diye düşünüyorum)rabbim hidayetiyle muamele eylesin.

2. Yorum: halk 13 11 2015 02:31
dost isimli yorumcu bu yazıdan bunu mu anladın şimdi adam yapılan haksızlığı dile getirmiş bunu yapanlara ne diyeceksin.

1. Yorum: dost 13 11 2015 01:51
ramazan demirsoz kardeş güzel yazmışsın o halde kendin gidersin uzak koye yerine getirirsin hastası olan arkadaşı


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

100337


Tasarım:DtGaNi