Yayın Tarihi:14 11 2015 19:58(1047)

Şehit Aparangil'i Rahmet ve Minnetle Andık

Geçtiğimiz hafta Hakkari Yüksekovada pkk’lı teröristler arasındaçıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş sadık Aparangil, Gerze Meslek Yüksekokulu bünyesinde internet üzerinden yayın yapan Radyo Uni57 den anıldı.

Hakkari Yüksekova İlçesi Dağlıca mevkiinde 1 hafta önce şehit olanBoyabatlı şehit Sadık Aparangil'i yad etmek için "Sinop Üniversitesi Şehidini Anıyor" programı yapıldı. Program, Sinop Üniversitesi'nin Gerze Meslek Yüksekokulu'nda bulunan üniversite radyosunda gerçekleştirildi. Programa; İl Müftüsü Mustafa Erkan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlı Sinop İl Müdürü Melih Keleş, Sinop Gazi ve Şehit Derneği Başkanı Sabri Boztepe, Gerze Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır ve Gerze İlçe Müftülüğü Vaizi Hasan Çakıroğlu katıldı. Program, Gerze İmam-Hatip Lisesi'nden bir öğrencinin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Şehidin hayatı hakkında bilgi verilmesinden sonra Sabri Boztepe'nin Sinoptaki şehit ve gaziler hakkında bilgi vermesiyle devam etti. İmam-Hatip Müdürü Zeki Sağır'ın toplumdaki şehit algısı üzerine konuşmasından sonra Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak'ın şehit kavramının uğradığı anlam kayması ve dinin dışındaki alanlarda kullanılan şehit ifadelerin bir kıymet etmeyeceği konulu değerlendirmelerde bulundu. İl Müftüsü Mustafa Erkan konuşmasında “Şehitlik Allah-u Teâlâ’nın mümin kullarına bahşettiği en yüksek mertebelerden birisidir. Kur’an-ı kerim’de on beş yerde şehitler övülmekte, Âyet-i kerime’lerde Allah yolunda hayatlarını fedâ etmekten çekinmeyen muhterem şehitlerin yüksek mertebeleri, ilâhî lütuflara mazhar kılındıkları, ruhânî bir haz içinde ebedî bir hayat ile berhayat oldukları haber verilmektedir: Yüce Allah (cc)Kerim Kitabında “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler,Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.,(Şehitler) Allah'ın nimetine, keremine ve Allah'ın, mü'minlerin ecrini zayi etmeyeceğine sevinirler.,Onlar yaralandıktan sonra Allah'ın ve Peygamberinin davetine uyan kimselerdir. Onlardan güzel davranıp iyilik edenlere ve Allah'a karşı gelmekten sakınanlara büyük bir mükafat vardır.”(Âli İmran 169,170,171) buyuruyor dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Melih Keleş de devletin şehitlere yaptığı hizmetleri anlattıktan sonra program ilçe vaizi Hasan Çakıroğlu'nun duasıyla sona erdi.

Haber:Ahmet ERMİŞ

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

17952


Tasarım:DtGaNi