Yayın Tarihi:18 11 2015 05:59(1055)

Sinop Üniversitesi'nde “İç Kontrol Sistemi ve Risk Yönetimi” Eğitimi

Sinop Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Üniversite Personeline “İç KontrolSistemi ve Risk Yönetimi” eğitimi verildi.

Sinop Üniversitesi'nin iç kontrol sisteminde risk ve süreç yönetiminin geliştirilmesi için ortak değerlendirmelerde bulunmak amacı ile Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde eğitim gerçekleştirildi. Eğitim toplantısının açılış konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın yaptı. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın yaptığı konuşmada iç kontrol sisteminin önemine, maddi, manevi her türlü varlığı korumanın ve uygun şekilde kullanılmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Sinop Üniversitesi Rektörü konuşmasının ardından “İç Kontrol Sistemi ve Risk Yönetimi” eğitimi; Sayıştay Uzman Denetçi Yaşar Uzun tarafından verildi. Yaşar Uzun, yaptığı sunumda kurumlarda riskin ne olduğu, nasıl tanımlanacağı ve ayırımının nasıl yapılacağı konuları üzerinde durdu. İç kontrolün, kurum içindeki tüm iş süreçlerinde, muhtemel riskleri azalttığını, eksiklik ve aksaklıkları giderdiğini ifade eden Yaşar Uzun, iç kontrolün vazgeçilmezliğinin altını çizdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

29349


Tasarım:DtGaNi