Yayın Tarihi:19 11 2015 19:27(1965)

Başkan Kalafat’tan iddialarla ilgili açıklama

Türkeli Esnaf ve Kefalet Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Kalafat, "Haksız Kazanç Sağladı" iddialarıyla ilgili Kooperatif binasında basın açıklamasında bulundu.

Kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında Kalafat, şunları kaydetti:

"Hali hazırda başkanı bulunduğum ilçemiz Esnaf Kefalet Kooperatifi'nde bir takım mevzuata aykırı işlemler olduğundan bahisle, şahsım hakkında Türkeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, aralarında kurumumuz ile ilişiği kesilmiş veya daha önce kurumumuz ile hiçbir ilişiği bulunmamış kişilerin de yer aldığı kimseler tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ve savcılık makamı iddialar çerçevesinde inceleme başlatmıştır.

İddiaların temelini mevzuata uygun olarak alınan hizmet bedelleri oluşturmakta olup, hizmet bedeli adı altında yapılan bu kesintiler, kooperatifimiz tüzel kişiliği namına ve hesabına tahsil edilmiştir ve şahsım yada yönmetim kurulu ile alakası olmayıp, kesintilerin peşinen değil, kredi vaadesine göre peyder pey kesilmesi yönünde üst mercilerimizin tavsiyesi ile şikayetçi olsun, olmasın hak sahiplerine mevzuata uygun olarak kendilerinden daha sonra azalan bakiye üzerinden yıllık vadelerde alınmak üzere kurumumuz tarafından kayıtlı banka hesaplarına iade edilmiştir.

Ancak büyük bir üzüntü içerisinde siyasi konumum da hedef alınmak sureti ile, gerek sosyal medya, gerekse de yazılı ve görsel medyada kurumumuz, ailem ve de şahsım aleyhinde hakaret düzeyine varan ifadeler kullanıldığını büyük bir üzüntü ile gözlemledim. Herşeyden önce devam eden bir soruşturmada, kişisel yorum yapmak başlı başına bir suç olmakla beraber, ayrıca etik de değildir. Zira unutulmamalıdır ki, aksi ispat oluncaya kadar herkes SUÇSUZDUR!

Bir takım çevreler tarafından yine şahsıma ait malvarlığını usülsüz edindiğim şeklinde imalara maruz kalmış olmamdan dolayı; 35 yıllık esnaflık ve ticaret hayatımın 23 yıllık kooperatif başkanlığından ve bölge birliğindeki vazifelerimden dolayı hak ettiğim ücretlerin gelir kaynaklarımı oluşturmakta olup; gelirimin üzeirnde hangi şekilde tasarruf edeceğimin takdiri de şahsıma aittir.

Hakkımızdaki iddialarla ilgili olarak, aklanmak maksadı ile her şeyden önce şahsımın üst mercilerden şifahi olarak talep ettiği ve de savcılık makamının resmi kanallar ile talep ettiği müfettişlerimiz, mevcut kayıtlarımızı en ince detayına kadar büyük bir titizlik ve hassasiyetle incelemekte olup, hiçbir şaibeye yer bırakmamak adına zaruri vaziyetler dışında kendileri ile hiçbir münasebetim olmamaktadır.

Hali hazırda cereyan eden yasal süreçlere saygılı olunması, 20 yılı aşkın süredir hassasiyetle yürüttüğüm başkanlık vazifesinde üyelerimizin ve de kamunun üstün menfaatini ön planda tuttuğumun bilinmesi, adil Türk Yargısının şüpheye yer bırakmayacak şekilde gerekli kararları vereceğine inandığımın ve görevimin başında olduğumun bilinmesi hususları,

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

389540


Tasarım:DtGaNi