Yayın Tarihi:19 11 2015 19:54(3106)

Devlet şimdi lazım işte !

Boyabat’ın Marufalınca Köyünde bir okulda yaşayan 66 yaşındaki  Satılmış Baykal ve 67 yaşındaki eşi Yeter Baykal sokakta kalma korkusuyla yaşıyorlar. Marufalınca Köyüne kendi evlerini yapmak istediklerini belirten çift “Muhtar bize engel oluyor. 4 senedir hukuki süreç geçirdik” dedi.

“MUHTARLA MAHKEMELİK OLDUK”

Sokakta kalma korkusuyla yaşayan çift, köy muhtarıyla mahkemelik oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan 66 yaşındaki Satılmış Baykal, köye ev yapmak istediklerini ancak buna muhtarın engel olduğunu iddia ederek “Emekli olup çocuklarımı da evlendirdikten sonra köyde yaşamaya karar verdim. Köye geldim ve tapulu evimi yapmak için çalışmalara başladım. Ev yapmak istediğim yere yol olmadığı için yol açtırmak istedik. Yol geçecek yerde muhtarın tarlasından geçiyor. Bu nedenle muhtarla mahkemelik olduk.” dedi.

“MUHTAR BİZE ENGEL OLUYOR”

Baykal “4 yıl süren hukuki süreç sonunda mahkemeyi kazandık. Muhtarın bütün marslarını da karşıladık. Fakat buna rağmen muhtar temyize gitti ve senelerdir bizi uğraştırıyor. Bize engel olmak için her yolu deneyen muhtar ‘size buraya ev yatırmam’ diyor. Şimdi geçici olarak bu köy okulunda kalıyoruz. Mecburiyetten köy okulunda kalıyoruz. Köy okulunun tuvaleti dışarıda seyyar şekilde. Banyosu ise yok.” dedi.

“CANIMIZ TEHLİKEDE”

Sokakta kalmaktan korktuklarını belirten Baykal “Bir ay önce kaldığımız okulun önündeki su deposunu bıçakla delik deşik etmişler. Canımız tehlikede, korkuyoruz. Bizi oyalıyorlar, köy okulunu boşaltmamızı istiyorlar. Şimdi bir tebligat göndermiş. Okulu boşaltın diyor. Biz ne yapacağız. Nerede kalacağız. Muhtar dediğin engel olmaz, yol gösterir. Vali ve Kaymakama dilekçe verdik. Lütfen sesimizi yetkililer duysun. Biz adalet istiyoruz” diyerek dert yandı.

Haber: Halksesi.com

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: fadime bayram 22 11 2015 03:43
sayin seyfi bey demek ki arkadasiniz ismet beyi tanimiyorsunuz.biz biluriz onun bize cektirdiklerini.ben once adalete sonra rabbime havale ediyorum.gelsin kendini savunsun neden sessiz kaliyor.bizim anlimiz ak...seyfi bey sizde bizi tanimadan boyle yorum yapmayin.evsiz kalmak nedir biz biliyoruz.sizin gibi benim anne ve babamin keyfi yerinde degil.adaletli olun.

7. Yorum: seyfi sayar 21 11 2015 20:54
arkadaşlar olayın aslını bilmiyorum ama
marufun muhtarı benim bildiğim ismet kahraman ise o adam gibi adamdır ve böyle bir olaya aman vermez, ya bu işin içinde başka bir iş vardır yada başa muhtar vardır

6. Yorum: 9.köy 20 11 2015 00:02
bunlar muhtar filan değil,ali kıran baş kesen resmen.

5. Yorum: köylü 19 11 2015 22:18
eğer usulsüzlük yoksa ev yapmak için cumhurbaşkanı bile engel olamaz.
ama kanuna aykırı bir durum varsa muhtar tabikide engel olabilir.
mahkeme sonuçlandığında bu yaşlı çift eğer haklı görülürse,muhtar ev yapmaları için yardımcı olmak zorundadır.eğer muhtar haklı çıkarsa bu yaşlı çift oraya ev yapamaz yapmamalıdır.herkez kanunlara uymak zorundadır.

4. Yorum: aloo 19 11 2015 22:08
nerde hani ohükümet bütün muhtarlara bidenetleme yapmak lazım kaymakamdayok herhalde

3. Yorum: yeşilköy muhtarı 19 11 2015 21:17
maruf alınca köyü muhtarını iyi tanırım ve meslektaşımdır.bu işe bir çözüm bulacağını ümit ediyorum.çareler tükenmez.muhtarım bu yaşlı vatandaşlara yardımcı olalım.1 nolu yorumcuyuda olaya nazikane yaklaşımından dolayı tebrik ederim.

2. Yorum: çoraklı şakir 19 11 2015 20:59
yazıktır yazık. bu insanlara nohut oda bakla sofa başlarını sokacak bir yer lazım be dostlar.yetkililer göreve.

1. Yorum: fadime baykal bayram 19 11 2015 20:13
bu haberdeki iki yaşli benim anne ve babam.onlarini sorunlarini ben iyi bilirim.yetkililerden birazcik duyarli olup iki yaşlinin sorunlarina çözum bulmalarini istiyorum.dede topraklarimiza ev yapma haklarimizin verilip koyumuzde anne ve babamin huzurla yaşamalarini istiyoruz.çok şey mi istiyoruz?sadece yasal olan topraklarimiza ev yapma hakki.bunu bizé cok gormeyin.umut ediyorumki yetkililer bu caresizligimize umut olcaklar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

52327


Tasarım:DtGaNi