Yayın Tarihi:20 11 2015 19:04(3415)

Bir Türlü Bitiremedi

4 yıl önce beslemek için tavşan alan Özdemir ailesi, tavşanların kısa sürede üremesi üzerine artan sayıları karşısında zor durumda kaldı. Tavşanlara bakmakta zorlanan aile, 4 sene boyunca yaklaşık 2 bin tane tavşan dağıtmasına rağmen bir türlü sayılarını sıfırlayamadı.

Sinop merkeze bağlı Yalı köyü Deliler Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Yaşar Özdemir, 4 yıl önce çocuğunun isteği üzerine köyde beslemek için erkekli dişili dört tavşan aldı. Tavşanların doğurgan olduğunu bilmeyen aile, çoğalan tavşanlar karşısında şimdi zor günler yaşıyor. 4 sene boyunca yaklaşık 2 bin tane tavşan dağıtan aile, bir türlü tavşanların sayılarını bitiremedi. Şuan elinde 500 tane tavşan olduğunu belirten Yaşar Özdemir, yetkilere seslenerek yardım istedi. Artık tavşanlara bakacak gücü kalmadığını söyleyen Yaşar Özdemir; “Benim küçük kız çocuğum var. Onun isteği üzerine bundan 4 sene önce tavşan almıştım. Tabi bunların bu şekilde doğurgan şey olduğunu bilmiyordum. Sevelim diye almıştık ama sayıları her geçen gün arttı. İlk önce aldırış etmedik. Ama sayıları giderek çoğaldıkça yükümüz arttı. 32 günde ürüyorlar. Yani tavşan sevgisi bu hale getirdi. Her gün fırın fırın bayat ekmek arıyorum. Sinop'ta pazarın kurulduğu pazartesi ve perşembe günü lahana ve havuç alıyorum. Neredeyse emekli maaşımı tavşanlar için harcıyorum. Bu şekilde bakmak zorundayım. Tavşanlar giderek çoğalıyor. Tarlamdaki meyve fidelerini bile kemirerek kuruttular ama bunlara da kıyamıyorum. Bu konuda çalmadığım kapı kalmadı. Çevreye ya da isteyenlere vereyim ve biraz yükümü hafifleteyim istedim. Ama alan bir tane, iki tane alıyor. Bu da bir şey ifade etmiyor" dedi.

Tavşanları bakacaklarına emin oldukları kişilere ya da yetkililere vermek istediklerini belirten Yaşar Özdemir, ancak kesip yemek isteyenlere tavşan vermediklerini söyledi. Özdemir; “Artık bakacak gücüm kalmadı. Emekli maaşımı bile bunlara harcıyorum.  Aç kalmalarına içim el vermiyor. O yüzden varımı yoğumu bunlara harcıyorum. Sabahtan akşama kadar ekmek doğramak zorunda kalıyorum. Bir kedi köpek alıp gittiği zaman oturup ağlıyorum. O yüzden güvenilir yerlere vermek istiyoruz. Yetkililer bu sesimize kulak versinler” diyerek yardım talebinde bulundu.

Tavşanların çoğalmasının ardından onları korumak adına psikolojilerinin bozulduğunu kaydeden Yaşar Özdemir; “İnanın psikolojim bozuldu. Bunun için doktora gittim. İlaç kullanıyorum. Onlara zarar gelsin istemiyorum. Kışın ölürler diye endişe ediyoruz. Alsınlar ve bizi kurtarsınlar" şeklinde konuştu.

Yaşar Özdemir’in eşi Nebahat Özdemir ise konuşmasında, “Tavşanları görmeye gelen çok ama yardım eden yok. Çok yerlerden geldiler. Araba dolusu bakmaya geldiler. Resim çekindiler, gittiler. Hayvan bakanlara onlara vermek istiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: oz boyabatli 21 11 2015 00:40
bende almıştım bunlardan yalnız eskisehirde bekliyordum kışları bekçi bakıyordu kapısını açmış arka tarafta buğday tarlası vardı hepsi geçmiş gitmiş yalnızca 1 tane erkek kalmış onuda kesmiş yemis


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

43686


Tasarım:DtGaNi