Yayın Tarihi:06 01 2016 19:03(623)

“2015 Verimli Geçen Bir Yıl Oldu”

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından gerçekleştirilen 2015 yılı faaliyetlerini değerlendiren Ajans Genel Sekreteri Ramazan ÇAĞLAR, kurumsal yapılanmasını tamamlayan KUZKA’nın Bölgesi’nde verimli çalışmalara imza attığını vurgulayarak, “2015 yılında kapasitemizin üzerine çıkarak 23,5 milyon TL toplam büyüklüğündeki desteği sözleşmeye bağladık. Bu miktarların artması için tüm projelerin usulüne uygun yürütülmesi ve verdiğimiz desteklerin tamamının harcanabilmesi çok önemli. Kalkınma Ajanslarının asli işlevi hibe desteği vermek olmasa da bölgemizin ekonomik yapısı buna yoğunlaşmayı gerektiriyor. Ajanslar bölgelerinin planlama kuruluşlarıdır, AB hibesi dağıtan proje uygulama birimleri ile karıştırılmamalıdır. Kullandığımız kaynak üzerinde tüm tasarruf bize yani ülkemize ait. Çıktığımız hibe çağrılarını kendimiz tasarlıyoruz, uyguluyoruz ve denetimini yapıyoruz. Bu manada yeni dönemde bölgemizin kamu ve özel sektör yatırımlarını planlayıp yönlendirmemiz hibe desteklerinden daha önemli. 2016 yılında Batı Karadeniz de kamu yatırım tekliflerinin niteliklerinin arttırılmasına odaklanacağız.” şeklinde konuştu.

TR82 Bölgesi’nin sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağlayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı içinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan bazıları şöyle:

Hibe Programları & Destekler :

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, 2015 yılında toplam 23,5 milyon TL büyüklüğünde 50 adet KOBİ, 10 adet Altyapı, 1 adet Güdümlü ve 2 adet DFD projesini sözleşmeye bağlarken, Ekonomi Bakanlığı’ndan TR82 Bölgesi’ne 1,8 milyon TL bütçeli UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) projesini kazandırdı.

KUZKA tarafından 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında 50 adet KOBİ projesi ile 10 adet Altyapı projesinin destek sözleşmeleri imzalandı. Toplam 20,5 milyon TL büyüklüğündeki hibe desteklerin içerisinde Kastamonu Teleferik projesi, Sinop Sakarya caddesi yayalaştırması ile Çankırı Çerkeş OSB altyapı projeleri de bulunuyor.

İlk Güdümlü Proje Desteği Başvurusu

KUZKA’nın destekleyeceği ilk güdümlü proje Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan 8 milyon 900 bin TL bütçeli “Çankırı Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi” oldu. Proje kabul edilerek destek sözleşmesine bağlandı, hibe tutarının %40 olan 2,8 milyon TL Belediyemizin hesaplarına yatırıldı.

2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı İlanı

KUZKA, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında 22.10.2015 tarihi itibariyle proje kabulüne başladı. Bu kapsamda Çankırı İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kastamonu Ticaret Sanayi Odası ile destek sözleşmeleri imzalandı.

UR-GE Projesi ile Tosya Kapı Sanayicilerine 1,8 Milyon TL Destek Sağlandı

Kümelenme Projesi kapsamında Tosya’daki kapı sanayicilerinin bir araya gelerek oluşturdukları Kapı Sanayicileri Derneği (KAPI-DER) ve KUZKA tarafından hazırlanan 1,8 milyon TL büyüklüğündeki “Dünyanın Kapısını Üretiyoruz” projesi Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Uluslararası Projeler & Tanıtım Faaliyetleri :

invest in TR82 Projesi’ne Verimlilik Ödülü

KUZKA’nın projelendirdiği TR82 Bölgesi Yatırım Ortamı Tanıtım Platformu “invest in TR82” Projesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2015 Verimlilik Proje Ödülleri” kapsamında Kamu Kategorisi dalında üçüncülükle ödüllendirildi.

Miami Kurvaziyer Fuarı’na Katılım Sağladık

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami Kenti’nde 16-19 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünyanın en önemli kurvaziyer fuarı olan etkinliğe katılım sağladı.

Dubai ATM 2015 Turizm Fuarı’nda Bölgemizi Tanıttık

Bölge illerimiz 4-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında bu yıl 21.’si düzenlenen Arap dünyasının en önemli turizm etkinliği olan “Arabian Travel Market Dubai 2015 Fuarı”na KUZKA çatısı altında katılım sağladı.

ABD-Kanada Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 10-17 Haziran 2015 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’yı kapsayan bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Şikago Ticaret Odası (Chicagoland), Ryerson Üniversitesi Teknoloji Kuluçka Merkezi, Digital Media Zone (DMZ), Snc-Lavalin Candu Nükleer Enerji şirketi ve Ontario Eyalet Ticaret Odası ile görüşmeler yapıldı.

Travel Turkey 2015 Turizm Fuarı’na Katılım Sağladık

Bölge illerimiz 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında bu yıl 9.’kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir 2015 Fuarına KUZKA çatısı altında katılım sağladı.

Kurumsal Gelişmeler :

Yeni Logomuza Bakanlık Onayı

Ajans Yönetim Kurulumuz tarafından değiştirilmesi kararı alınan yeni logomuz Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı.

Yeni Hizmet Binamızın İnşaatı Başladı

Ajansımız, paydaşlarına ve potansiyel yatırımcılara hizmetlerini daha kaliteli ve modern ortamda sunmak amacıyla yeni hizmet binası yapımı ihalesini sonuçlandırdı. İnşaat çalışmaları başladı.

Önceki Yıllarda Başlayan Hibe Programları Kapsamında Desteklenen Projeler :

Taşköprü Meydan Projesi Tamamlanıyor

Ajansımızın 2013 Yılı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, Taşköprü Belediyesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi̇ Mekânlarla Birleştirilmesi, Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı Projesi’nde sona yaklaşıldı.

Sinop Mezbaha Projesi’nin %60’ı Tamamlandı

Ajansımızın 2013 Yılı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Sinop Belediyesi’ne ait Sinop Mezbaha Projesi’nin %60’ı tamamlandı.

Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

406302


Tasarım:DtGaNi