Yayın Tarihi:07 01 2016 01:13(1112)

“Kriz Masasının Kendisi Kriz!”

Sinop İl Genel Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Meclisin bağımsız üyesi Abdullah Batur yaptığı konuşmayla toplantıya yine damgasını vurdu.

Sinop İl Genel Meclisi Bağımsız Üyesi Abdullah Batur, İl Genel Meclisi’nde yaptığı konuşmada kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından oluşturulan “Kriz Masası” konusuna değinerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BU KRİZİN GELECEĞİ GÜNLER ÖNCESİNDEN BELLİYDİ. HAZIR DEĞİLSENİZ KRİZİ YÖNETEMEZSİNİZ!”

Bu yılın ilk Meclis Toplantısında söz alarak konuşma yapan Batur, Sinop’ta son günlerde etkili olan kar yağışı ardından Valilik tarafından oluşturulan Kriz Masasına eleştirilerde bulundu. Batur konuşmasında şunları kaydetti; “İlimizde iki günlük kar yağışı ile kriz ortamı doğdu. Valilikte toplantı yapıldı. Toplantının kendisi kriz. Sayın Nazım Maviş’i tanıyorum. Kendisinin asla böyle bir şeye tenezzül edeceğini de zannetmiyorum. İlin valisi, ilin milletvekili vardı toplantıda. Bu ilin bir tane daha milletvekili var. Barış Karadeniz’e davetiye gitti mi? Kendisi il dışında mı? O gün Barış Karadeniz Sinop’taymış. Kendisine davetiye gitmemiş. Bu ilin krizi çözülmez. CHP’den şu saate kadar bir açıklama olacak mı? diye bekledim. Kimseden bir açıklama yok.  Bu ilin krizleri bitmez. Kriz merkezi toplanıyor. DSİ ve Karayolları kriz sebebiyle köy yollarını açacaklar diyor. DSİ’den bir araştırma yaptım. Bizim öyle bir çalışmamız yok diyorlar. Karayolları zaten kendine has bölgeleri açmak zorunda. Niye ben onlara telefon açıp da cahil duruma düşeceğim. Ona sormama gerek yok. Özel şantiyelerde bir kiralama veya bir araç yönlendirmesi yapıldı mı? Kimsenin bir bilgisi yok. Kime soracağım; krizin sekretaryasına soracağım. Kim kriz sekretaryası? kendisi kriz olan toplantının sekretaryası olur mu? Bunları ben açıklamıyorum, bunları valiliğin sitesi açıklıyor.”

Kendisinin Sinop’un çıkarlarını korumakla görevlendirildiğini belirten Batur, “Bu nedenle buradayım. Eleştiri olmazsa kaba kuvvet olur. Birlik düzen olmaz. Bu düzensizliği burada dile getirmek benim asli görevimdir.” dedi.

“BU NASIL BİR YÖNETİM, NASIL BİR İDARE?”

Kriz Masasının yetersiz kaldığına ve amacına ulaşmadığına vurgu yapan Batur; “Karar diyor ki; özel sektörlerde çalışan operatörlerden yardım alınacak. Operatöre denecek ki gel iş makinen var, köy yolunu aç. Evet devletin böyle bir yasası var. Acil durumlarda, sormaya gerek yok.  Hangi operatörü aldınız? Cevap yok. Sinop merkezinde kar yağışından dolayı çok sıkıntılı anlar yaşadık. Şehir içinde Karayollarının iş makinesi anayolları açmaya çalışıyor. Sinop Belediyesi’ne ait greyder Hastane içindeki yolları açmaya çalışıyor. Her yer tıkanmış. Dönüşte bir şantiye gördüm. O şantiyede iki tane kepçe gibi iş makinesi var. Dedim ki ya nasıl bir memleket? Devlet bu adama gitse, bu araçlar burada yatıyor, burada da anormal bir durum var. Gel bunları köylere yollayalım desen işverenin buna karşı çıkacağını kesinlikle tahmin etmiyorum. Bu araç kiralanabilirdi, mazotu Özel İdare tarafından koyulup, çalıştırılabilirdi. Bu memlekette iş yapılmıyor. Nasıl bir yönetim, nasıl bir idare? Vekilin biri var biri yok.” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

“TEK AMACIM SİNOP HALKIYLA HİÇ KİMSEYİ OYNATTIRMAMAK!”

Batur, 2009 yılında da benzer konuyu gündeme taşıdığını fakat önlem alınmadığını işaret etti ve “Daha öncede bahsetmiştim. Hava şartlarında ortaya çıkacak mağduriyetleri önlemek için 24 saat hizmet yapabilecek ekipler oluşturulmalı. Benim o gün yaptığım öneriyi ciddiye almamışlar ki bugün güya kriz masası kuruluyor Sinop’ta. Hiç kimseye hakaret etmiyorum. Hiç kimseye saygısızlık yapmıyorum. Tek amacım Sinop halkıyla hiç kimseyi oynattırmamak. Bu da benim asli görevim. Sinop merkez ilçede ne oldu biliyor musunuz? Bu kar yağışından sonra sidikli poyraz esmeye başladı. Bilen bilir. Sis getirir, kentin üstüne çiğ yağar. Kar eridi. Allah yardım etti ve kar eridi.” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Sinop Pusulası

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: evet 07 01 2016 19:59
pazartesi günü boyabat ilçe merkezinde olan trafik kazasına ambulans kar yağışı olduğunu gerekçe göstererek gitmemiştir. yaralilar kendi imkanlariyla kazadan 19 dakika sonra hastaneye gitmislerdir. halbuki 112 kaza mesafesine bir km uzaklıkta bulunmaktadır. bu acaip durumdan valilik haberdar edilmiş ve bu utanılacak bir durumdur.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

379411


Tasarım:DtGaNi