Yayın Tarihi:07 01 2016 19:22(1229)

Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

BEŞİR DERNEĞİ Boyabat Temsilciliği ve SEMERKAND Vakfı Boyabat Temsilciliği'nin, Bayırbucak Türkmenleri ve diğer ihtiyaç sahipleri için birlikte organize etmiş oldukları yardım kampanyası düzenlenmiştir.

Kamuoyunun malümu olduğu üzere Suriye'nin Bayırbucak kasabası'nda yaşayan Türkmen soydaşlarımız ve Suriye'nin diğer illerinde yaşayan Türkmen soydaşlarımız ailelerini Türkiye'deki kamplara yerleştirip, yurtlarını korumak için tekrar Suriye tarafına geçerek yurtlarını işgal etmek isteyen birçok düşmanları ile savaşmaktadırlar. Gerek Türkiye'ye getirip kamplarda yerleştirilen Türkmen soydaşlarımızın ve gerekse Suriye tarafında mücadele eden Türkmenlerin her türlü insani malzemeye ihtiyaçları vardır.

Kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle acil talep edilen malzemeler soba, odun, kömür, battaniyedir. Bunlardan başka çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, kuru gıda, çabuk bozulmayacak diğer gıda maddelerine de ihtiyaç vardır. Şimdilik giyecek talepleri yoktur. Kullanılmış giysi ve eşya derneğimizce kesinlikle kabul edilmemektedir.

Beşir Derneği, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı'nın onayı ile kamuya yararlı dernekler statüsünde resmi bir yardım derneğidir. Yapılan bağışlar resmi belge ile teslim alınmakta ve ihtiyaç sahibine de resmi belge ile teslim edilmektedir. Bu nedenle sayın halkımızın gönül huzuru ile yardımlarını emanet edebileceklerini belirtmek isteriz. Derneğimize emanet edilen bağışlar da aynı hassasiyetle ve ibadet ruhuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Derneğimiz Dünya üzerinde 55 ülkede yardım kampanyaları yapmaktadır. Suriyede ki tüm ihtiyaç sahipleri için iç karışıklığın çıktığı 2011 yılından beridir hiçbir ayrım yapmaksızın tüm suriye halklarına yardım ulaştırmıştır. Ancak bu Kampanyamız özellikle Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenmiştir. Ve yine malum olduğu üzere Suriye de bir iç karışıklık ve bu karışıklıktan kaçan insanlar güney illerimizdeki kamplarda birbirlerinden kesin bir ayrıma tabi tutulmaksızın barındırılmaktadırlar. Bu sebepten Derneğimiz kural olarak kendisine emanet edilen bağışlar ne amaçla, kim için, hangi kişi için verilmişse kesinlikle bu amaca uygun olarak emanet edilen bağışın belirtilen muhatabına ulaştırmayı prensip edinmiştir. Bu sebeple Kampanyamız Özellikle Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenmiş ise de kontrol dışında başka kişi ve gruplarda yardımlar talep etmekte ve zaruri insani taleplerine karşılanmak durumunda kalınmaktadır. Derneğimize duyulan kamuoyu güveninin devamı amacıyla bu durumu bağışçılarımıza arz ederiz.

Kampanyamız 10 Ocak 2015 gününe kadar devam edecektir. Yardım toplama merkezi Büyük Cami (Beyazıd) ön kısmında Durak Çay ocağında toplanacaktır. Bağışçılarımızın yardımlarını belirtilen yere götürmeleri veya aşağıda yazılı telefon numaraları ile irtibat kurmaları rica olunur.

Telefon:
M.Ali CEBECİ : 0 533 513 65 11
Ramazan SAKACI : 0 542 722 72 90

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

77598


Tasarım:DtGaNi