Yayın Tarihi:09 01 2016 23:27(1315)

Şimşek'in ilk görevi başarılı

Karadan havaya ve havadan havaya füze sistemlerinin kilitleme ve atış eğitimleri için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen "Şimşek Yüksek Hızlı hedef Uçak Sistemi" tatbikatla ilk kez denendi. Sinop'ta gerçekleştirilen eğitim tatbikatında "Şimşek" hava araçlarının ikisi vuruldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ), özgün kaynaklarla geliştirdiği Şimşek Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nm atış tatbikatlarında ilk görevini başarıyla yerine getirdi. Şimşek, TSK'nın hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2009 yılında başlatılan araştırma ve geliştirme projesi sonunda özgün olarak tasarlandı. Söz konusu sistemle, karadan havaya ve havadan havaya füze sistemlerinin kilitleme ve atış eğitimleri uygun maliyetle yapılabiliyor. İlk uçuşunu 2012'de başarıyla gerçekleştiren Şimşek, müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir özelliklere sahip bulunuyor. Şimşek, son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca Sinop'ta gerçekleştirilen atışlı tatbikatlarda ilk harekât görevini başarıyla icra etti.

Haber: Milliyet

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

53977


Tasarım:DtGaNi