Yayın Tarihi:13 01 2016 22:15(647)

Ayancık Kalkınma Çalıştayı Basın Bülteni

Bir süre önce, Ayancık'ta var olan bir çok sivil toplum unsuru ve temsilcileri ile Uzman Öğretmen Erhan Çelem, Naci Demiray, Erhan Apul, Hayrettin Kaya gibi sosyal hayatın içerisinde sivil toplum yaşamının içerisinde spor' dan sanat'a bir çok alanda üretimi olan hemşehrilerimiz ile Ayancık'ın kalkınması sorunlarına çözüm üretilebilmesi, var olan değerlerinin korunmasına hizmet etmesi amacı ile deklarasyonunun  ana teması “Yaşadığımız Ayancık'ın var olan sorunlarına çözüm getirebilmek için, Ayancık'ın daha yaşanılabilir daha mutlu bir yer olabilmesi için” bir sivil inisyatif olan Ayancık Forumunu var ettik ve ilk iki toplantısını da Ayancık'ı yaşayan Ayancık'lıların katılımları ile gerçekleştirdik. ikinci oturumumuzda tüm katılımcıların ortak kararı ile konuştuğumuz tüm konuları daha profesyonel bir şekilde ele alıp, her konunun uzmanı ile birlikte çözümler üretip elde edebilmek adına Ayancık Forumunu " AYANCIK KALKINMA ÇALIŞTAYI"na evirdik.

Ayancık'ın en temel sorunlarının başında gelen 14-40 yaş nüfusunun eğitim ya da istihdam sebepleri ile yurt içi ya da yurt dışına göç etmesi ve çok yakın bir gelecekte hayalet kasaba görünümüne bürünecek olması.

işte başlıca bu sorunun çevresinde Ayancık'ı sorunlarından sistematik ve profesyonel olarak bir an önce nasıl kurtarabiliriz sorusunun üç ana cevabı olduğu ortaya çıktı toplantılarımızda.Kültür, Turizm, Orman.

1. Ayancık Kalkınma Çalıştayını, bu üç ana başlık hakkında Çalıştaya gönüllü olarak katkı koymak isteyen kıymetli uzmanlarından dinleyerek öneriler ve bilimsel veriler ile tartışmayı gerçekleştirmek ve Ayancıktan uzun sürelerdir ayrı kalan, ya da sadece yılın belirli zamanlarında ziyaret etme şansına sahip olan hemşerilerimizin en yoğun olarak yaşadığı İstanbul’da gerçekleştirmek ve onları da Ayancık’ta gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz şeylerden haberdar ederek fikirleriyle önerilerini alarak aynı zamanda, kültürel anlamda aldığımız yolda geldiğimiz son aşama olan Sinop Kent Belleği Müzesi hakkında bilgi vermek ve bu konuda da destek ve önerileri de almayı arzuluyoruz.

31 Ocak Pazar Günü saat 16:00’da başlayacak ve Ayancık aile buluşması ile son bulacak etkinlikte sizi de aramızda görmeyi umut ediyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

68290


Tasarım:DtGaNi