Yayın Tarihi:17 01 2016 20:08(1724)

’Bir Yastıkta 40 Yıl’ projesi

Türkeli Belediyesi tarafından başlatılan "Bir Yastıkta 40 Yıl" projesi devam ediyor.

Türkeli Belediyesi tarafından, Türkeli ilçesinde 40 yıla aşkın bir süredir evliliklerini sürdüren çiftlere ziyaret gerçekleştirilerek, hediyeler veriliyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, şunları söyledi; "Projemiz kapsamında Cuma günü Şükrü - Rabia Taşdelen ile Şaban - Hanife Yavuz çiftlerine misafir olduk. Evliliklerinde 57 seneyi geride bırakan Şükrü - Rabia Taşdelen çiftimiz ile yine evliliklerinde 64. seneyi yaşayan Şaban - Hanife Yavuz çifti ve onların ailelerine, bizleri konuk ettikleri ve misafirperver davranışları için sonsuz şükranlarımı sunarım.

Ziyaretlerimiz esnasında bizlere evlerinin kapılarının yanında gönüllerini de açan ve bizlere acı tatlı hayat maceralarını anlatan çiftlerimiz, zorlu yaşam koşullarından günümüze dek, başlarından geçen olayları bazen gülerek, bazen de gözlerinden yaşlar süzülerek bizlerle paylaştılar. Biri 14 biri 17 yaşında başladıkları evlilik hayatlarında 26 kişilik bir ailenin en büyükleri olan Şükrü amcamız ve Rabia teyzemiz ile 20'li yaşlarına gelmeden evlilik bağıyla birleşen hayatlarında 36 kişilik bir ailenin en büyükleri olan Şaban amca var. Hanife teyzemiz, geçmişte yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntıların günümüzde sadece anı olarak kaldığını, bugün maddi imkanları iyi olsa dahi geçmişteki yaşamlarını daha çok özlediklerini, evlat ve torunun büyük nimetler olduğunu ve bu nimetleri için Yüce Allah'a şükrettiklerini duymak, alçak gönüllü Büyük Milletimizin sabır ve kanaatkar karakterini bir kez daha gözümüzün önüne getirdi.

Yaşamları boyunca iyi kötü anılar ve olaylar biriktiren örnek çiftlerimiz evlilik düşünen herkese özellikle erken yaşta evlenmemelerini; evli ve evlenecek çiftlerimize de bir tarafın ses tonu yükseldiği zaman diğer tarafın sesini alçaltmasını, bir tarafın alttan alması sonucunda aradaki sorunun kısa sürede çözüleceğini, bu öğütlerini de gençlere şiar edinmelerini tavsiye ettiler.

Sözlerime burada son verirken, bizleri evlerinde ağırlama zahmetine katlanan ve ikramlarıyla bizleri sıcak bir şekilde karşılayan Şükrü - Rabia Taşdelen ile Şaban - Hanife Yavuz çiftlerimize ve onların değerli evlatlarına teşekkür ediyorum. Yüce Mevlam, bu iki örnek çiftimizin ömrünü ve evliliklerini uzun etsin. Nur dolu mübarek ellerinden öper, saygılar sunarım." ifadelerini kullandı.

Haber: Türkeli Haber

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: boyabatlı 18 01 2016 00:52
başkan bey çok güzel anlamlı faaiyette bulunuyor


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

405702


Tasarım:DtGaNi