Yayın Tarihi:19 01 2016 00:06(1687)

Mekke'nin Fethi'nin 1386. Yıldönümü

“Mekke'nin Fethi'nin 1386. Yıldönümü" münasebetiyle, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen program Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirldi.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından 16 Ocak 2016 Cumartesi günü Saat 19.30 ‘da Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu’nda Mekkenin Fethinin 1386. Yıldönümü Programı gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Valimiz Yasemin Özata Çetinkaya, AK Parti 25. Dönem Milletvekili Cengiz Tokmak,  Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Sezgin, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Ufuk Alacakoç, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündodu, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Kazım Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Açılış konuşması AK Parti Sinop Milletvekili  Nazım Maviş tarafından yapıldı. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Mavişyaptığı konuşmada, “Bu anlamlı geceyi tertipleyen değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hepsinin emeklerine sağlık. Siz değerli katılımcılara da teşrifleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum.”Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kuranı Kerim tilaveti,  ney ve kanun dinletisi, çeşitli kasideler, ilahiler den sonra Sinop Üniversitesi’nden Ydr. Doç. Dr. Hasan Barlak tarafından Mekke’nin Fethi konulu sunum yapılmasının akabinde; Ülkemizin ünlü hafızlarından Sultan Ahmet Camii İmam Hatibi Hafız İshak Kızılarslan, Laleli Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Emrullah Akbaş, Sultan Ahmet Camii Müezzini Kurra Hafız İbrahim Altuntaş, Sultan Ahmet Camii Müezzini Neyzen Hafız İbrahim Çoban, Fenerbahçe Camii Müezzini Numan Akbaş’dan oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahilere Kanun Sanatçısı Reha Ermumcu kanunuyla eşlik etti. Kur’an ziyafeti, ezgiler ve ilahilerin yer aldığı program katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya program bitiminde, “Mekke'nin Fethinin 1386. Yıldönümü” münasebetiyle, İlimize gelerek programa iştirak eden ünlü Hafızlarımıza, ilahi grubuna ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Protokol tarafından İlimize özgü kotranın katılımcılara takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: öz boyabatli 19 01 2016 04:14
yahu kardeşim hep siyaset buya anlayın artık at gözlükleri çıkartın yeter

1. Yorum: 9.köy 19 01 2016 00:59
mekke'nin fethinden bize ne,size ne?istanbul'un,anadolu'nun fethi yetmiyor mu?çanakkale,kurtuluş savaşlarımız bize yetmiyor mu?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

245526


Tasarım:DtGaNi