Yayın Tarihi:24 01 2016 22:25(1160)

Mahkemeden gazeteciye AKP'den uzak dur cezası

AKP Sinop eski Gençlik Kolları Başkanı Rahman Cangül, hakkında haber yapan gazeteciye dava açtı. Mahkeme gazeteci Mete Çağdaş'a "Ailenin Korunması" ve "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi" maddesi kapsamında "uzaklaştırma" verdi.

Sinop'ta 35 yıldır yerel gazeteci olan Mete Çağdaş, AKP Sinop Eski Gençlik kollan Başkam Rahman Cangül aleyhine yaptığı haberler ve sosyal medyada paylaştığı yorumlar nedeniyle davalık oldu. Odatv'nin haberine göre Sinop 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 6284 sayılı kanun gereğince "Ailenin korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi dair tedbir kararı" ile Çağdaş'a 3 ay boyunca Rahman Cangül'den uzaklaştırılma cezası verdi.

Bu kararı bir "hukuk skandalı" olarak yorumlayan gazeteci Mete Çağdaş, "Bu adam benim eşim değil. Hiçbir aile bağlantım yok. Ben sadece gazeteciyim" yorumunda bulundu ve yargılanacaksa "basın suçu" kapsamında yargılanması gerektiğini belirtti.

Ancak tuhaflıklar-bununla da bitmedi. Mahkeme tarafından Mete Çağdaş'a tebliğ edilen kararın "Hüküm" bölümünde, "Dilek Yaşar" ve "Selçuk Çelik" adlı, Çağdaş'ın hiç tanımadığı iki isim hakkında alınan "uzaklaştırma" kararı da kendisine "ihtar" edildi.

İTİRAZ DA REDDEDİLDİ

Çağdaş, bir yanlışlık olduğunu düşünerek Sinop 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu ve karara itiraz etti. Ancak Çağdaş'ın itirazı da reddedildi. Kararı anlattığı hukukçuların "güldüğünü" belirten Çağdaş, kimseye şiddet uygulamadığını, böyle bir kararın nasıl verildiğini anlayamadığını belirtti. Öte yandan kendisine dava açan Rahman Cangül'ün, AKP İl Başkanı Ah Çöpçü ve AKP Sinop eski Milletvekili Cengiz Tokmak tarafından desteklendiğini düşündüğünü belirten Çağdaş, Sinop Adliyesi'nde alınan kararın "siyasi baskı"nın etkisiyle alınmış olabileceğini iddia etti.

Haber: Sözcü

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: gokdere 26 01 2016 00:08
ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin
önlenmesine dair kanun



kanun numarası : 6284
kabul tarihi : 8/3/2012
yayımlandığı r.gazete : tarih: 20/3/2012 sayı : 28239
yayımlandığı düstur : tertip : 5 cilt : 52



birinci bölüm
amaç, kapsam, temel ilkeler ve tanımlar
amaç, kapsam ve temel ilkeler
madde 1 – (1) bu kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
görüldüğü gibi tek taraflı ısrarlı takip mağduru da bu kanundan yararlanır. .cehaletten allaha sığınırım...

1. Yorum: avşaroğlu 24 01 2016 23:55
ya arkadaş cezanın veridiği kanun maddesi sadece eşler için geçerli bunlar karı kocamı ki uzaklaştırma veriliyor mete bey 3 ay sıkın dişinizi bari::)))))


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

76363


Tasarım:DtGaNi