Yayın Tarihi:26 01 2016 18:09(1239)

Sinop'ta sokak köpekleri elektrikli sobalarla ısıtılıyor

Yoğun kar yağışı ardından dondurucu soğuklarla birlikte sokak hayvanları da ölümle burun buruna gelirken, Sinop'ta ki 'Can Dostları Bakımevi'nde misafir edilen çok sayıda köpeğin soğuklardan etkilenmemesi için çalışmalar sürüyor.

Eski Radar bölgesinde bulunan barınağa ulaşımı sağlayan yol zaman zaman zaman kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, bakım evi ekibi can dostlarına gerekli ihtiyaçlarını ulaştırabilmek için can siperane çalışıyor.

Bakım evinde misafir edilen yaklaşık 350 köpek, aşırı soğuk nedeniyle 24 saat elektrikli ısıtıcılar ve battaniyelerle ısıtılırken, büyük köpeklere günde 1, küçük köpeklere 3 ve yavru köpeklere de 3 öğün sıcak yemek veriliyor. Askeriye, cezaevi ve okul döneminde de Sinop Üniversitesinin yemekhanelerinde kalan yemeklerin servis edildiği bakım evinde 1 veteriner hekimle birlikte 5 kişi görev yapıyor.

Veteriner Hekim Volkan Tuncay, son üç gündür yaşanan dondurucu soğuklardan köpeklerin etkilenmemesi için tüm ekibiyle birlikte yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, can dostu köpeklerin gözlerindeki mutluluğun kendilerine yettiğini söyledi. Volkan Tuncay, köpeklerin her daim yanında olan ekip arkadaşları Barınak çalışanları Barış Kaya, Nuri Çolak, Tahsin Ozan ve Cengiz Ozan'a da teşekkür etti.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: sitem 29 01 2016 18:49
çok güzel bir çalışma dileriz ki boyabat belediyesinde de uygulansın ki sokak hayvanlarına bir çare bulunsun, bu soğukta biz evlerimizde üşüyorsak onlarıda düşünmek gerek. gerçekten çok düşenceli bir davranış . çalışmanızdan dolayı teşekkür ederiz

1. Yorum: evet 27 01 2016 02:30
bu çalışma ve görüntüler boyabat belediyesine kapak olsun her canlıya saygı duyulması gerektiğini anlar ve gereken dersi alırlar umarım emeği
geçenlerede sonsuz teşekkür ederim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

410161


Tasarım:DtGaNi