Yayın Tarihi:28 01 2016 18:14(1911)

Sinop’ta sığınmacı sıkıntısı

Ülkemize gelerek iltica talebinde bulunan çok sayıda yabancı uyruklu sığınmacı Sinop’a yerleştirilirken, bu sayının her geçen gün artması tedirginlik yaratıyor.

Yabancı uyruklu vatandaşların Sinop’a yerleştirilmesi ise 2013 yılı Mayıs ayından sonra başladı.

Nedeni ise 1951 yılında imzalanan cenevre sözleşmesi ile, üçüncü bir ülkeye gitmek için Ülkemize sığınarak iltica talebinde bulunan kişiler, iltica talepleri kabul edene kadar Ülkemizde 52 ilde barındırılıyordu. 2013 Mayıs ayında bu 52 il’e Sinop’un da içerisinde bulunduğu 12 il daha eklendi.  Bu 52 İl’e Sinop’un da eklenmesiyle birlikte, Mayıs ayı itibariyle Sinop’a yabancı uyruklu vatandaşlar yerleştirilmeye başladı.

Sinop’taki sığınmacı sayının her geçen gün arttığı söylenirken, sayının artması Sinoplu vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Edinilen bilgiye göre Sinop merkezde bulunan sığınmacı sayısının 1.000’e ulaştığı söyleniyor.

Gençler arasında tartışma!

Özellikle guruplar halinde dolaşan genç sığınmacılar ile Sinoplu gençler arasında tartışmaların yaşandığı gözlenirken, bu durum aileleri tedirgin ediyor. Gazetemize konuşan bazı Sinoplu vatandaşlar; “Ssığınmacı sayısının artması bizleri tedirgin ediyor. Sinop küçük bir il, herkez birbirini tanıyor, özellikle Aşıklar caddesi’nde guruplar halinde dolaşan sığınmacılarla Sinoplu gençlerin tartışdığını görüyoruz, bu durum bizi tedirgin ediyor. Bu sayı daha fazla artmadan yetkililerin bu konuya bir çare bulmasını istiyoruz.” dediler.

Geçtiğimiz aylarda da İlimiz Erfelek İlçesi Bektaşağa Atatürk İlkokulu-Ortaokulu’na Sinop Valiliği tarafından sığınmacı vatandaşlar yerleştirilmiş ve duruma  köy halkı ve velilerden tepki gelmişti.

Haber: A. Fatih YILMAZ

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: seyfisayar 29 01 2016 16:36
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık,
esasen o insanlara kızıyoruz, memleketlerini terk ettikleri ve savunmadıkları için kızıyoruz fakat o minik yavruları görünce, o çocukları görünce onlara kızdığımız için kendimize kızıyoruz
aslında farkında olmadan empati yapıyoruz ve kendimizi çoluğumuzu çocuğumuzu onların yerine koyuyoruz ve üzülüyoruz hallerine.
özümüze dönecek olursak ta bizler 7 cihana hükmetmiş ve barış huzur ve adalet götürmüş osmanlı torunlarıyız ve biz bize yakışanı yapalım yani misafirlerimize sahip çıkalım.
yaradılanı sevelim yaradandan ötürü...
saygılarımla

2. Yorum: sığınmacılar... 28 01 2016 19:07
insanlar neden doğup büyüdükleri memleketlerinden kaçmak isterler?
eğer ülkelerinde işsizlik, yoksulluk, açlık ve de savaş varsa...
tv ekranlarında görüyorsunuz!
ölümü göze alıp göç eden insan manzaraları!
kadınlar, yaşlılar hele hele çocuklar!!!
kimi zaman kıyıya vuran cesetler!
insanlık olarak zorda olan bu kişilere kapıyı yüzlerine kapatamazsınız!
kapatamazsınız derken de bu kişileri kontrolsüz içeri alamazsınız!
3 milyondan fazla sığınmacılar, ülkemizin hemen hemen her bölgesine dağılmış durumda, ve de hiç iç açıcı durumda değiller!
haklı olarak bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar kimi durumlardan tedirginlik duymaları doğal değil mi?
avrupa birliği, aman ha diyor, sığınmacıları bizlere göndermeyin, bakın size 3 milyar euro para yardımı yapacağız!!!
kendi halkının yaşam düzenini korumak isteyen ülkelerin görüşlerine, ülkemiz yöneticilerinin de bir pay çıkarmalarını istemek hakkımız olmalıdır. değil mi?

1. Yorum: alierol 28 01 2016 18:26
amerikalılar yıllarca sinop'ta serseri mayın gibi gezerken kimse rahatsız olmuyordu. şimdi rahatsızlık duyulması; merak uyandırıyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

69599


Tasarım:DtGaNi