Yayın Tarihi:29 01 2016 18:22(595)

Demirsöz'den, MBSTS Sınavı'nın Kaldırılması‏ Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, kurumunda uygulanan mesleki bilgi seviye tespit sınavı, kurum çalışanlarına külfet olmaktan öte bir yarar sağlamamaktadır. Hiç bir devlet kurumunda her sene personeli sınava tabi tutma yokken, maalesef Diyanet çalışanı bu adil olmayan uygulamayla karşı karşıya bırakılmaktadır. Yaşına, hizmet süresine, diploma seviyesine bakılmaksızın, yüz binin üzerindeki Diyanet camiasını yönetmelik gereği deyip, ÖSYM’nin insafına bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Emsali olmayan mesleki bilgi seviye tespit sınavının kaldırılıp, Diyanet çalışanın iş ve işlemlerinin hizmet yılı, derece ve kıdem esasına göre yapılmasını talep ediyoruz.

2015 yılında 21 il merkezinde yapılan sınavın, 2016 yılında 34 il merkezinde yapılacağı duyurusu yapılmıştır. Sınavın yapılmayacağı illerde görev yapanlar ayrıca bir sıkıntı daha yaşayacaklardır. Son bir kaç yıldır uygulanan teşkilata ve çalışanına artı bir şey kazandırmayan sınav eziyetine derhal son verilmelidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak aklı selimin hâkim olduğu bir yönetim anlayışının gerektiğini düşünüyoruz. Yanlışta diretmenin, görevliye eziyet vermenin hiç bir anlamı yoktur. Çalışanın motive olmadığı, diğer kurumlarda emsali olmayan bir sınavı dayatmakla kurum personelinin başarısını beklemek günümüz kamu yönetimi anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Mesleki bilgi seviye tespit sınavını mahkemeye taşıyan bir sendika olarak yetkililere seslenmek istiyoruz; devletin, kamunun yararı olmayan, zaman ve maddi kayıptan başka bir getirisi olmayan, din görevlisini, Kur'an kurs öğreticisini gereksiz yere yıpratan, sınav stresine sokan bu icraattan vazgeçelim.

Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin 2016 yılı sınav ücretlerinide yüksek bulduğumuzu dile getiriyoruz. Tek oturumluk 60 soru için 95 TL almak hangi vicdana sığar.

İktidarıyla, muhalefetiyle birilerinin ÖSYM 2106 yılı sınav ücretlerini ele alması gerektiği kanaatındayız. Bu sene ÖSYM 40 tan fazla sınav yapacak, yaklaşık 10 milyon insan kurumla muhatap olacak. Kitlelerin mağdur olmaması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.

TÜRK DİYANET VAKIf-SEN
SİNOP İL TEMSİLCİSİ
RAMAZAN DEMİRSÖZ

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

41374


Tasarım:DtGaNi