Yayın Tarihi:30 01 2016 01:05(2542)

Savcı Arıcan'dan yeni torpil belgesi

Kızı, hakimlik sınavında 90 puan üzeri alan ancak mülakatta düşük puan verilerek elenen Savcı Menderes Arıcan, sosyal medya hesabından adliye yazı işleri personel alımıyla ilgili yeni torpil listesi paylaştı, listede Boyabat da var.

Arıcan, bu kez Adalet Bakanlığı Adliye Yazı İşleri Müdürlük Sınavı'nda birincileri elenen adliyelerin listesine yer verdi. 153 adliyenin isimlerinin yer aldığı listede birinci olanların yazılı sınav ve mülakat puanları yer alıyor. Listeye göre, bir ilde 96 puanla yazılı sınavda birinci olan adayın mülakatta 66 puan verilerek elendiği görülüyor. Torpil yapıldığı iddia edilen adliyelerin daha çok ilçe adliyeleri olması dikkat çekiyor. Savcı Arıcan, Facebook'tan yaptığı paylaşımında, sınavda birinci olanların listesini yayınlayarak “Bu kişilerin hepsi elenmiştir. Daha önce yayınladığımız torpil mesajını da gözünüzün önüne getirip bu listeyi bir inceleyin. Kamu vicdanı olarak bir değerlendirin.” ifadesini kullandı. Arıcan, daha önce de adliyedeki torpilin belgelerini paylaşmış Adalet Bakanlığı, torpil listesinin hayal ürünü olduğunu ileri sürmüştü. Belgelerin arkasında durduğunu belirten Arıcan, yetkililer kamuoyundan özür dileyinceye kadar torpil belgelerini yayınlamaya devam edeceğini duyurmuştu.

Haber: Zaman

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: saraydüzü 02 02 2016 15:53
yalan değilse 60 puan alan girmiş adliyeye... yazık yaa. adliyeci 97 puan almış.. adam isyanda haklı.

8. Yorum: saraydüzü 02 02 2016 06:08
boyabat'ta kaç puan alan girmiş, kaç puan alan elenmiş yaa, ben puanlardan birşey anlamadım..

7. Yorum: tarafsiz 02 02 2016 05:15
direk sınav sonucuna göre alınacaksa o zaman mülakata ne gerek var 90 89 88 87 86 85 84 83 alanlardan mülakata göre alinamayacaksa ne gerek var mülakata din bu kadar basit mi hemen heryere din katılıyor. ...

6. Yorum: ülkücü 31 01 2016 21:43
2. yorumcu, muhakeme; balık hafızanızı yoklayınız. o tarihte tanımladığınız vasıfta gençlik yoktu. hoş halada gerçek anlamda yok. haber bunu yeyyit ediyor. ancak dini ve şeriatı kendilerine kalkan, iktidarlarına payanda edenler var. moğoltayın söylediği "ülkücüleri mi alacaktır tabii ki devrimcileri işe aldık"dır. sizinkilerin felsefesi ile nasılda uyuşuyor değil mi? 19760 ve 1970 lerde de devlet düşmanlığı adı altında üniversitelerde birlikte hareket ettiğinizi o yıllarda üniversiteli olan ve normal insan zeka ve hafızana sahip olanlar hatırlalar. tanrı türkü öncelikle bu kimlik yoksunlarından korusun.

5. Yorum: baybilir 31 01 2016 08:59
bu ülkede paralel sorunu yoktur, paralel örgütün teşkilat yapısına hayran olan ve bu teşkilatı kullanmak için ellerini oğuşturarak aşkla-şevkle-hırsla elegeçirmeye çalışan siyasi iktidar sorunu vardır. bir taraftan 2010 kpss soruşturması yürütüp, bir taraftan tüm kpss ve ösym sınavları için soruşturma açarken, diğer taraftan aleni usulsüzlükler -kayırmacılık yapmak bu iktidara has siyasi ikiyüzlülüktür. ha birde hertürlü dini ritüeli kullanarak din istismarı da yine bu iktidara has riyakarlıktır.

4. Yorum: ne yani 31 01 2016 05:23
yüksek puan aldı diye işemi girecek bu eskiden beri böyle idi mülakat dengedir aslında biz ne notlar gördük işe gelince beş para etmez.

3. Yorum: vatandaş 31 01 2016 01:25
haksızlık kendimize dokununca feveran ediyoruz. başkasına haksızlık yapılınca sesimiz çıkmıyor...

2. Yorum: muhakeme 30 01 2016 22:54
-memed mogultayda öyle demisti neo solculari birakip seriatcilarimi alacaktim adliyeye hey gidi günler dengelenir fazla birsey olmaz

1. Yorum: adliye'ci 30 01 2016 20:42
boyabatımızda da bu haksızlık yapıldı maalesef, sınav ilanında mülakat olduğu belirtilince filancayı kazandırırlar diye yazılıya bile müracaat etmeyenler oldu. yazılı böyle geçti, bu kez de mülakat beklenirken yazilidan önce kazandırılabileceği söylenen şahsın ismi iyice ayyuka çıktı. tüm siyasiler yeminle tevbeyle karışmayacağız diye söz verdikleri halde sonuç da başlangıçta tahmin edildiği gibi oldu, boyabat'da 1. ve 2. sırada yazılıyı kazananlar elendi, siyasinin yakını kazandirildi. her şey bir tarafa da din bunların elinde oyuncak oldu, yazık buna yazık.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

52498


Tasarım:DtGaNi