Yayın Tarihi:03 02 2016 04:42(3040)

Türkeli’de yol ikiye ayrıldı, bir ev yıkıldı

Türkeli'de heyelan nedeniyle ilçe merkezi ile Turhan köyü arası ulaşım yolu kapandı, bir ev yıkıldı, bir ev ise tedbir amacıyla boşaltıldı.

Türkeli’de etkili olan yağış, ilçeye bağlı Turhan köyünde heyelan meydana getirirken, ilçe merkezi ile Turhan köyüne bağlantı sağlayan yol ulaşıma kapandı, bir ev yıkıldı, bir ev boşaltıldı, iki ahır da hasar gördü.

İlçe merkezi ile Turhan Köyü yolu villa mevkiinde meydana gelen heyelanda, yol ikiye ayrılırken, yolun yanındaki ahır ve Hamdi Bozkurt'a ait yaklaşık 3 dönümlük bahçe zarar gördü, yolun bazı bölümlerinde ise göçmeler meydana geldi. Yolun ikiye ayrılmasıyla 10 metre derinliğinde 5 metre boyunda büyük çukur oluştu.

Köyde toprak kayması nedeniyle Cemal Çağlayan'a ait iki katlı ev yıkıldı. Evin yanındaki başka bir evde ve ahırda ise derin çatlaklıklar oluşması nedeniyle ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Kaymakam Aydın Göçer yaptığı açıklamada, "Öncelikle mağdur olan vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tabi burada büyük bir maddi hasar söz konusu. İnşaat halinde olan evimizin bir tanesi tamamen kulanılamaz hale geldi. Ahır da ona keza ciddi bir hasar görmüş. Evin durumu için ise net bir şey söylemek mümkün değil. Bunun için de AFAD ile irtibata geçtik ve yarın yetkililer gelecek, gerekli incelemelerde bulunacak ve buna binaen bir rapor düzenleyecekler, evde kalınıp kalınamayacağına dair. Bunun neticesinde de bizde idare olarak, kaymakamlık olarak elimizden gelen ne ise vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi adına yapacağız.

Tabi bu iki defa etkisi altında kaldığımız yoğun kar yağışı neticesinde ortaya çıkmış bir durum. Havaların aniden ısınması ve dün gece yaşamış olduğumuz yağmur yağışı ile birlikte toprak yumuşadı, arazinin de eğimli olması sebebiyle şuanda sık sık ilçemizin çeşitli yerlerinde böyle durumlarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını, böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında öncelikle hızlı bir şekilde bizi bilgilendirmelerini istiyoruz. Herşeyden öte, can güvenlikleri için bu bir zaruret teşkil etmektedir. Tekrardan mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Köy Muhtarı Kenan Atılgan ise, toprak kayması sebebiyle evi yıkılan Cemal Çağlayan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, gerekenin yapılması için ellerinden gelenini yapacaklarını söyledi.

Evi yıkılan Cemal Çağlayan yaptığı açıklamada, 2012 yılında evin üst tarafında ufak çaplı toprak kaymalarının meydana geldiğini ve bunu dilekçe ile gerekli mercilere iletildiğini ifade etti. Çağlayan, evin üst tarafındaki yoldan geçen yağmur sularının yeniden toprak kaymalarına meydana getirebileceğini ilgili yetkililere belirttiklerini, ancak bu konuda önlem alınmadığını öne sürdü.

Hamdi Bozkurt'un yeğeni Yaşar Bozkurt ise, villa mevkiinde yaşanan heyelan ile ilgili olarak, "Sabah saatlerinde hayvanlara bakmak için çıkmıştım, o zaman yol açıktı. Bir gürültü duydum, ne olduğuna bakmak için dışarı çıktığımda, heyelan yaşanmış. Köyümüzde gece saatlerinde de bir ev yıkılmıştı, daha sonra sabah saatlerinde ise burada heyelan yaşandı. İnşallah bir an önce yetkililer yolumuzu yapıp, ulaşıma yeniden açarlar. Şuan yolumuz kapalı. İstinat duvarı da yolla birlikte yıkıldı, çok şükür can kaybımız yok ancak mağduruz. Yetkililerimizden isteğimiz, bu yolun bir an önce yapılıp trafiğe açılması. Köyde hastamız oluyor, şuan ulaşım olmadığı için mağdur durumdayız." dedi.

Haber: Türkeli Haber



Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

18538


Tasarım:DtGaNi