Yayın Tarihi:03 02 2016 19:00(10592)

Sinop’ta Paralel Yapılanma Operasyonu

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sinop’ta başlatılan “Paralel Yapılanma” operasyonuna ilişkin baskınlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında 2 Şubat 2016 Salı günü şu isimlerin ev ve işyerlerine baskın düzenlendi. Şu isimler göz altına alındı.

ESKİ REKTÖR

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’nın başlattığı Paralel Yapılanma Operasyonu ile ilgili olarak bu sabah Sinop Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın Üniversitedeki odası polis tarafından basılarak, oda içinde arama yapıldığı belirtildi.

Raporlu olduğu belirtilen eski rektör Bircan’ın odasındaki arama çalışmaları devam ediyor.

İL MÜFTÜSÜ

2 Şubat Sinop Paralel Yapı operasyonları kapsamında sabah saat 07.00 sıralarında Sinop İl müftüsü Mustafa Erkan’ın da evinin polis tarafından baskına uğradığı ve evde arama yapıldığı belirtildi. Polisler daha sonra Sinop il Müftülüğü'ne giderek Müftü Erkan'ın makam odasında da arama gerçekleştirdiler.

Öte yandan Müftü Mustafa Erkan'ın bir haftalık izinde olduğu ve eşi ile birlikte şehir dışında bulunduğundan ötürü aramalar esnasında evinde ve makamında bulunamadığı belirtildi.

ESKİ DEFTERDAR

Sinop eski Defterdarı M.Emin Narta, Savcılığın isteği ile Polis tarafından gözaltına alındı. Sinop Defterdarı Narta, Başsavcı Ozan Kaya’nın karşısına çıkartılarak “ Paralel yapılanma “ile ilgili olarak hakkında ileri sürülen iddialar hakkında ifade verdi.

KUYUMCU

Dün sabah Kuyumcu Mahmut Yıldız'ın ev ve işyerlerine polis tarafından baskın gerçekleştirilerek inceleme ve araştırma yapıldı. Kuyumcu dükkânının kepenki polis tarafından kapattırılan ve içeride arama yapılan  Kuyumcu Mahmut Yıldız’ın Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındı.

TUHAFİYECİ

Paralel yapılanma kapsamında Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonda, Paralel yapılanamanın kasası olarak bilinen ve operasyon öncesi Kazakistan’a kaçan Hikmet Albayrak’a ait Sinop’un en işlek caddesi üzerinde bulunan bir butikte polis baskınına uğradı.

Dün sabah saatlerinde düğmeye basan polis, Paralel yapılanmanın Sinop’taki baş aktörlerinden olan ve yurt dışına kaçan Hikmet Albayrak’ın dükkânında çeşitli inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Haber: Ayancık Gazetesi, Halk Sesi, Bizim Karadeniz

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: ahmet öz 16 02 2016 04:04
yapmayın lütfen, bu insanları herkes tanır sinopta, hangisinden bir zarar gören olmuş. kuyumcu mahmut yılların esnafı, hayırseverliği ile bilinen bir adamdır. şimdi terörist mi oldu? siyasi hesaplarınız yüzünden bu insanlara yazık etmeyin. hukuk bir gün herkese lazım olur, bunu da unutmayın...

3. Yorum: doğru 05 02 2016 23:19
paralel yapı elemanları operasyondan önce izne ayrılmışlar düşündürürcü değilmi demekki sistemleri bir şekilde işliyor ama kanununa da güveniyoruz...

2. Yorum: memet 04 02 2016 03:54
havuz 'un borazani boyabat gazetesi

1. Yorum: haha 03 02 2016 21:38
kendi ellerinizle rektör,vali,defterdar,müd
ür yaptıklarınızı şimdi kendiniz içeri alıyorsunuz türkiye de açılmayacak yere cemaat oldugu için gittiniz dershane açtırdınız en güzel yurtları cemaatlere yaptırttınız solcu adamın iznini 1-2 yılda verirken 1 aya cemaatci adamın belgelerini milli egitim bakanlıgında onaylattırdınız. dershanelere soruları siz verdiniz, lise kpss ninden gittiniz lise mezunu adamı özel kalem aldınız,müdür yaptınız. malum baknkanın faizleri ve raporlarını hem olumlu notlar verdiniz cemaatin okulları olan afrika ülkelerine abiler ablalar kolay gitsin diye vize kaldırdınız size müstehaktır çalışan adamı işe değil kendi adamlarınızı aldınız tayyip beyin şahsi kini ve düşmanlığı maalesef devlet sorunu oldu size müstehaktır uğraşın durun


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

47030


Tasarım:DtGaNi