Yayın Tarihi:11 02 2016 18:57(1886)

Başsavcı Kaya'dan operasyon açıklaması

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'dan Paralel Operasyon açıklaması...

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, geçen hafta gerçekleştirilen Paralel Yapı Operasyonu kapsamında tanıklar dahil şu ana kadar 157 kişinin ifadesine başvurulduğunu belirterek, tutuklu sayısının ise 5 olduğunu söyledi.

Ozan Kaya bu gün Sinop Adliyesi'nde yaptığı basın toplantısında, 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Operasyonun Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Suçlar Şubesi ile birlikte gerçekleştirildiğini kaydeden Ozan Kaya; "Operasyon kapsamında tanıklar dahil 157 kişinin ifadesine başvurulmuştur. Halen tutuklu sayısı 5'tir. 8 şüphelide de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Gözaltı uygulamamız sadece 1 şüpheli hakkında yapıldı. Diğer uygulamamız 'yakalama' uygulamasıdır. Herhangibir nezarethane girişi yapılmamıştır. Şahıslar, yakalanmalarına müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımızda mevcut olarak hazır edilmiştir. İfadelerine müteakip de haklarında ki mevcut delil durumlarına göre kimisi serbest bırakılmış, kimisi tutuklama, kimisi de adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir" diye konuştu.

Başsavcı Kaya, bu kapsamda İstanbul, Ankara, Boyabat, Samsun, Sungurlu, Edirne, Küçükçekmece, Denizli, Terme, Çarşamba, Tercan, Konya, Ordu, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılıkları, Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Üst Kurulu, Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığının çalışmalarından istifade edildiğini dile getirdi.

Kaya, aralarında doktor, hemşire, üniversite öğrencisi, esnaf, üniversite öğretim görevlileri, müftülük personeli, öğretmenlerin de bulunduğu dosya şüphelilerinin ev, iş yeri ve araçlarında suç delillerine ulaşılması amacıyla 2 Şubat'ta arama, el koyma ve imaj alma işlemlerine başlanıp 3 gün devam ettiğini söyledi.

Kaya'nın açıklamalarını VİDEOLU izleyebilirsiniz...

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: vay anasini 12 02 2016 02:55
basin aciklamasi yap is bir de. her gun onlarca sehit verilyor tik yok icisleri bakanindan basin aciklamasi yok. yolsuzluk rusvet diz boyu -sinop boyabat- dahil. bravo butun meseleleri cozdunuz...

2. Yorum: hakbal 11 02 2016 20:57
sayin yetkili savcim bu paralele karsi ozverinizi pkk ya karsida gosterseydiniz her gun sehitler gelmezdi
insallah bos zamanlarinizda pkk ilede sorgulaamalar yaparsiniz ve 30 yildir 3 0.000 yurtdasimizin katilleride sorgulanir tabi yakinda bir cozum sureci daha cikip eliniz kolunuz bahlanmzsa allah adaletli davranmanizda yardimciniz olsun

1. Yorum: özkan 11 02 2016 19:06
ne marifet yapmış ya, başı göğe erdi mi acaba? alkışlıyoruz. el uzay çağında, biz hala orta çağda. rabbim akıl fikir versin, aklı hür vicdanı hür eylesin.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

78555


Tasarım:DtGaNi