Yayın Tarihi:13 02 2016 02:47(2361)

AKP Cephesinde Yeni Parti Çok Güçlü Geliyor

AKP'nin kurucu kadrosu "Yeni Parti " kuruyor, Başkanlık sistemi ve AKP'de yaşanan yolsuzluk olayları siyasette yeniden yapılanmalara yol açtı.

Haziran ve Kasım seçimlerinde AKP millet vekili listelerinde yer almayan eski AKP kurucuları yeni parti altında birleşiyorlar.

Yeni Partinin Lideri Ali Babacan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şimdilik örtülü destek verdiği oluşum, yeni bir partinin çatısı altında siyaset yapılmasının daha doğru olacağı görüşünde birleşti. Bu kararda, AKP isminin “yolsuzluk ve usulsüzlük” iddiaları ile çok yıpranmış olması etkili oldu.”

Kulislere yansıyan bilgilere göre Partinin başına ilk edabta Ali Babacan geçecek. AKP’den kopacak Milletveklleri ile kurulacak olan parti, MHP ve CHP den kopacak Milletvekilleri ile güçlü bir grup oluturulacak. Seçimler öncesi CHP ve MHP’ye yerleştirilen, seçilebilecek sırada olan yaklaşık 15 milletvekili daha sonra yeni kurulan bu partiye geçecekler.

AKP’nin ilk kurulduğu yıllardaki çekirdek ekibin tamamına yakını şu an Gül ile birlikte hareket ediyor. MHP ve CHP’de muhalif ve hatırı sayılır derecede bir kesim de bu partide yer alacağı artık bilinmeyen bir şey değil.

Haber: Tercüman

Facebook'ta Paylaş
10. Yorum: gülen baba 14 02 2016 00:36
yeni kurulacak partinin adı muhtemelen " gül'en baba partisi " olur.

9. Yorum: haha 13 02 2016 21:20
gellsin gelsin mhpde chp de iş yok akpyi devirmenin en iyi yolu olacak çizgileri akp çizgisi gibi değil ise oyum sizindir

8. Yorum: kasabanın şerifi 13 02 2016 20:14
avucunuzu yalarsınız. sizin habercilik anlayışınız bu kadar mı? bunu yayınlıyorsunuz madem dürüstseniz arınçın bu iddiaları reddeden açıklamalarını da yayınlasanıza.

7. Yorum: demet 13 02 2016 19:00
ulen boyabat gazetesi çok fesatsınız be şu akepeye helal olsun sizin gibi minik gazeteleri bile çatlatıyor

6. Yorum: istibrt 13 02 2016 17:57
ankarayı parsel parsel sattın deyip de demekki daha detaylı inceleyen olsa neler olr neyse tam tarafsız kimse yok herkes çıkarı için neyse niyetler belli allah görüyo görünenler var birde gözükmeyen çok şey var önmli değil allah herşeyi görüyo devam

5. Yorum: milat 13 02 2016 17:42
ak partinin içinden şuanki seçilen tüm millet vekilleri istifa edip yeni parti kursa seçimlerde yüzde 1 oy almaz.reis yarın bir parti kurar yine yıkılmaz.bu millet rte yi seviyor o nerde millet orda.bu bahsedilenler parti kursa hiç bir şey değişmez,abdullatif şener,idris ballarda bunu denediler o zamanda böyle diyordunuz ne oldu silindiler gittiler.bu seneryoları yazıp boşa sevinmeyin,bu millet rte ye güveniyor ve seviyor siz düşmanlık ettikce dahada sahip çıkıyor.bu ayak oyunlarına gerek yok

4. Yorum: maksi milyan 13 02 2016 16:36
hani bi söz var lafa bakarım lafmı diye söyleyene bakarım adammı diye herkes bilir. yani bu yazıya cuk diye oturmuş . zaten alınan kaynagın durumu aşikar ortada tarafı belli bu gazeteninde tarafı belli sırf ölen giden varmı diye bakıyorum :) gazetecilikte ve özellikle de böyle taşraya hitap eden bir sitedede psikolojik baskı ve algı operasyonu yapmanız sizin kalitenizi ortaya sermektedir. lütfen tarafsız olun . kalite kaliteyi yaşayarak yaşanır.

3. Yorum: anlayana 13 02 2016 05:10
bu haberin yorumunu yapmak çok basit.ayının 10 türküsü varmış 9 zu alıç üzerine imiş cumhurbaşkanını hazmedemeyen zihniyet kendi kendilerine projeler hazırlıyolar zaten yarı başkan sayılan bir cumhurbaşkanımız var halkın 100 de50 den fazla oyunu almış bir cumhurbaşkanı nı nelerle suçlamak la kendilerini tatmin ettiklerini sanan bu kişilere söyleyecek kelime bulamıyorum.cumhurbaşkanı
mız olmasa idi türkiye ıraktan,
suriyeden,ortadoğunun arap baharı denilen ülkeleri gibi hatta onların du rumundan daha vahim olurdu .korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler.

2. Yorum: 9.köy 13 02 2016 05:06
bu palavraya kim inanır?tabii kadir inanır.bir de sazan mhp'lilerle chp'liler.
akepe!den yeni parti asla çıkmaz,çıkamaz!!!

1. Yorum: kim tutar sizi ya!.. 13 02 2016 03:47
açılın açılın!..
gümbür gümbür geliyor!..
dağlar taşlar yol verin!..
ülkenin makus talihini yenecek,
yepyeni bir parti geliyor!..
hem de ne güçlü geliyor(!)..
kimi söylemlere karşı, halk arasında söylenen bir söz vardır.
arkadaş sen dalga mı geçiyon,yoksa adam mı seçiyon, derler.
parti kuracaklara bakınca,
bu söz, söylenenlerle ne güzel örtüşüyor değil mi?
kurucu kadroda olan bu kişiler 14 yıl boyunca iktidar olmuşlar,
her biri bakan,c.başkanı olmuş şimdi siz kalkın partiden şikayet edin!
oldu mu şimdi...
ortada biriler, birilerini "çok saf" olarak görüyor da...
acaba kim kimi???!!!...
14 yıl boyunca yapılan tüm hukuksuz işlerden bir çırpıda kurtulmak için
bizi kandırdılar, aldattılar derlerse de hiç şaşırmayız!
sorgulamak kültürümüz çok fazla gelişmediğinden,
olur mu olur, olur...
partide kurulur, iktidar bile olunur...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

389191


Tasarım:DtGaNi