Yayın Tarihi:21 04 2016 22:42(790)

Türkiye Borcunu Ödeyemiyor

2016 yılının ilk çeyreğindeki temel bankacılık verileri açıklandı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB)’ne göre, sektörün ilk üç aydaki kredileri yüzde 12 oranında arttı. Bunun yanı sıra geçen yılın aynı döneminde, takipte olan kredi oranında da artış gerçekleşti. Takipteki kredilerde en yüksek artış ise kredi kartlarında gerçekleşti.

Medya Mercek Altına Alındı

Her 10 kişiden birinin kart borçlarını ödeyemediği Türkiye’de, medya takip sektörünün lideri Ajans Press, kredi borçlarının medyaya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in yazılı basında yaptığı incelemeye göre, 2016 yılının ilk çeyreğinde kredi borçlarını konu alan 2 bin 806 haber saptandı. Geçen senenin aynı dilimindeki haberleri de inceleyen Ajans Press, 2 bin 597 adet haber yapıldığını tespit etti. Türkiye’ye yapılan yatırımlar çerçevesinde ticari kredilerde yaşanan artış ve beraberinde getirdiği büyüme hızının medyanın gözünden kaçmadığı görülüyor.

Avrupa’nın ‘’İyi Anlamda’’ Gerisindeyiz;

Türkiye yüzde 3,3 takipteki kredi oranıyla halen birçok Avrupa ülkesinin gerisinde. Uzmanlara göre takipteki kredi oranının yüzde 4’ün üzerine çıkması ekonomi için alarm seviyesi anlamına geliyor. Şu an için çok ciddi bir tehdit oluşturmayan kredi seviyesinde, iyileşme için büyüme rakamlarının açıklanması bekleniyor.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: algı 23 04 2016 16:41
trkiye borcunu ödeyemiyor diyerek agı yapmayı bırakın her insanın çabası kadar geliri olur am geliriyle yetinmeyen kişiler bankadan başkasının paralarını yeyiler borclanırlar ve geri ödemeside konusunda gelirleri karşılamayınca ödeyemezler bu tamamen kişinin kendi kendine yaptıgı bir durum söz konusudur sayın gazate


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

87691


Tasarım:DtGaNi