Yayın Tarihi:22 04 2016 16:43(865)

Postacıların Yıpranma Hakkı İçin 10 Bin Dilekçe

PTT’de görev yapan Postacıların (Dağıtıcıların) Fiili Hizmet Zammı (Yıpranma) haklarını kazanmaları için, Türk Haber-Sen Sendikamızın geçmiş yıllarda gündeme taşıdığı kamuoyu oluşturarak ilgili mercilere taleplerin iletildiği ve 2004 yılı Toplu Görüşmesinde anlaşılan konular arasında yer alan ve Hemşerimiz olan Çalışma Bakanı Murat Baçesgioğlu’nun döneminde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu eklenerek kanunlaşmıştı.

Ancak bahse konu Kanunun çalışanlar aleyhine olan 28 maddesi Anayasa Mahkemesince iptal edildiğinden Kanun yeniden düzenlenmek üzere gönderilmiş ve o süreçte ülkemizde Millet Vekilliği seçimleri yapılmış ve aynı Siyasi Partinin Hükümetinde Çalışma Bakanı değişmiş ve yeni Bakan Kanunun yeni halini Meclise Sunarken POSTACILARIN alın teri, Kazanılmış Hak olan FİİLİ HİZMET ZAMMI (YIPRANMA) hakları Kanundan çıkarmış ve GASP etmiştir.

Biz Türk Haber-Sen Sendikası Kastamonu Şubesi olarak her daim çalışanların hakkını arama ve koruma mücadelesinde olduk. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu mücadeleden asla vazgeçmedik ve vaz geçmeyeceğiz. Eğilmedik bükülmedik her daim çalışanların yanında yer aldık.

PTT Çalışanları “Postacıların, Başdağıtıcıların, Mühendislerin, Teknik personelin, Müdürlerin, Şeflerin, Veznedarların, Memurların, Hizmetlilerin, İş Güvencesinden uzak ucube sözleşme ile çalışan İHS’li personelin ve Taşeron firma çalışanlarının v.b. unvanlarda görev yapanların” hakları gasp edilirken Susmadık Susmayacağız.

Sendikacıyım deyip birileri gibi sarıya boyanıp kolayı seçip gücün yanında yer almadık. Bu tür yönetim ve davranış sergileyen Haklının yanında değil Güçlüden yana olup kendi ikballeri peşinde koşanları bunada Sendikacılık diyenleri esefle kınıyor, bu yaklaşımları çalışanlarımıza insafsızlık ve vicdansızlık olarak görüyoruz. Bizim yolumuz Adalet için Hak için Mücadele yoludur.  Bu düsturla hak arama mücadelemizi sürdürüyoruz.

Postacılarımız hergün, hertürlü hava şartlarında karda, kışta, yağmurda, çamurda, yazın kavurucu sıcağında, kışın dondurucu soğuğunda hergün 20-30 kg posta yükünü omuzlayıp sırtlayarak kapı kapı gram gram dağıtmak için ortalama günlük 18-20 km yol yürüyen ve her geçen gün iş yükü artmasına rağmen çalışan sayısı azalması nedeniyle  doğru dürüst hafta sonu tatili, bayram tatili yapamayan diğer kurumlara göre yılda 50-60 gün fazla çalışan 5434 sayılı Kanunda 65 yaş olan emeklilik yaşını postacılar için 55 yaş olarak belirleyip resen emekliye ayrılmak zorunda kalan yani diğer memurlara göre yaptığı iş nedeniyle YIPRANDIĞI Kanunla hüküm altına alınan POSTACILARIN Yıpranma haklarını istiyoruz. Bu amaçla Türkiye Genelinde Sayın Başbakanımıza Sunulmak üzere 10 dilekçe Kampanyası başlattık ALLAH Yar ve Yardımcımız olsun.Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.

TÜRK HABER-SEN
KASTAMONU ŞUBE BAŞKANI
NECDET KUTUCU

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

384874


Tasarım:DtGaNi