Yayın Tarihi:27 04 2016 02:56(2299)

Ekmekte Büyük Oyun

Boyabat'ta geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatına Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yüzde 20 zam yapılmış ve 250 gr ekmek 1 TL. olmuştu.

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkililerine sorduğumuzda ise ekmek fiyatlarının uzun zamandır artmadığını, maliyetlerin yükseldiğini ve kendilerine söylenen hesaba göre 300 gr ekmeğin 1 TL.'ye satılınca para kazanılmadığını belirtmişlerdi.

Ancak son günlerde Boyabat'ta 250 gr. ekmek Çarşı girişindeki ekmek büfesinde 75 kuruştan satılmaya başladı.

Devamında Adnan Menderes Bulvarı üzerinde, bir markette 250 gr. ekmek 60 kuruştan satılmaya başladı.

Ekmek fiyatlarını belirleyenler başta olmak üzere herkese soruyoruz.

250 gr. ekmek 60 kuruş veya 75 kuruştan satılabiliyorsa, niçin zam yapıldı?

Ucuza ekmek satanlar para kazanmıyormu? Eğer para kazanıyorlarsa 250 gr. ekmeği 1 TL.'den satmak, fahiş fiyat değilmi?

Fırınlar ürettikleri ekmeği, ekmek bayilerine 65 kuruştan veriyorlar, buda ekmeğin daha az bir fiyattan mal olduğunun işaretidir.

Tekrar soruyoruz, kaybeden neden hep vatandaş oluyor?

Fotoğraf: Ömer Aytekin

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: gurbetçi 30 04 2016 04:30
siz büyük şehirlerde yendiğimiz ekmekleri görün de ondan sonra o ekmeklerin kıymetini bilin aynı 1 tl veriyoruz bildiğin pamuk şeker gibi ağızda yok oluyor içinde be var belli değil kimse ses çıkarmıyor siz boyabat'ımızın ekmeğine çok fazla diyorsunuz.. gümlememek elde mi? rekabet yapılan her ürün orjinal fiyatının altından bir oynamaları mevcuttur karını beyaz zararını düşünmek bizlere mi düştü bırakında herkes yapsın karını ekmek gibi ekmek yiyorsunuz daha ne

4. Yorum: fırın işcisi 27 04 2016 20:49
ben yıllardır fırınlarda çalışıyorum.zaman zaman farklı fırınlarda çalıştım.son günlerde boyabat gündemde çıkan ekmekte olay adı altında çıkan yorumlara dikkat ettim.olay dışardan vatandaşın gördüğü gibi değildir.ben bu işin içindeyim.ucuz ekmek satan fırınların mazisi çoktur ama bakıyoruz yıllardır taş üstüne taş koymamışlardır.buda yetmezmiş gibi babalarının bıraktığı malıda yemişlerdir.örnekleri çoktur.ucuz ekmek satan fırınlarda ben işci olarak maaşımı sigortamı tam olarak aldığımı hatırlamıyorum.son günlerde boyabatta fırınlar kapandı bunun tek sebebi ucuz ekmek satmaktır.tek diyeceğim halkımızın bu tür haberlere ve ucuz ekmek satanlara rağbet etmemesini istiyorumher zaman söylerim ucuzun vardır illeti pahalının vardır lezzeti .lütfen yediğimize dikkat edelim ucuza rağbet etmeyelim.

3. Yorum: ali atabak 27 04 2016 18:47
başka ürünlere zam yapılınca hiç duymuyonuz ses vermiyosunuz bu ekmek olayına geldimi bedava alasınız geliyor bedava dağıtsalar daha yokmu diyeceksiniz delinin biri kuyuya bir daş atmış 40 akıllı çıkaramamış ucuza veren fırınlardan bazıları kapattı kapatmakta bunlarıda araştırın

2. Yorum: cancan 27 04 2016 16:48
ben buraya yazınca bazı dalkavuklar bana prosedür anlatmaya kalkıyor. ama korkmayın. yakında adaletli hükümetimiz boyabattaki fırınlara da birer kayyum atar. bu sıkıntıyıda çözeriz.

1. Yorum: boyabatlı 27 04 2016 15:35
zaten bu ülkede bir boyabat'ın fırıncılarını paraya doyuramadık bir de .......


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

11856


Tasarım:DtGaNi