Yayın Tarihi:29 04 2016 19:38(743)

Sinop Müftülüğünde “Hizmet İçi Eğitim Kursu” Sona Erdi

Sinop İl Müftülüğü tarafından 07/03/2016–28/04/2016 tarihleri arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu” başarıyla tamamlandı.

DİB Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde; Sinop İl Müftülüğü tarafından merkez ve köy Camii din görevlilerimize yönelik, yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve görevlilerimizin Kur’an-ı Kerim okuma ve ezber düzeylerini geliştirmeleri amacıyla; 07/03/2016–28/04/2016 tarihleri arasında haftada 4 gün, günde 5 saat olmak üzere müftülüğümüz toplantı salonunda verilen “Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu” başarıyla tamamlandı.

Din görevlilerimizin katıldığı kursun son gününde,İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından yapılan sınav sonucu, kursiyerlerin tamamını başarılı oldu.Belge merasiminde konuşan İl Müftüsü Mustafa Erkan şunları söyledi “Medine-i Münevvere’den bir adam Dımışk’ta bulunan Ebu-d Derdâ ra. Yanına geldi. Ebu-d Derdâ ra.ona “Kardeşim seni buraya kadar getiren nedir?diye sordu.Adam ona şu cevabı verdi.”Senin Rasülüllah sav’den naklettiğini öğrendiğim bir Hadis-i şeriftir.”dedi. Bunun üzerine Ebu-d Derd ra dediki “rasülüllah sav şöyle buyurdular Kim ilim için yola çıkarsa Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır. Melekler, hoşnutluklarından dolayı ilim talebesine kanatlarını sererler, sudaki balıklara varıncaya kadar yer ve gök ehli alim kişinin bağışlanması için Allah’a yakarır,’ Alimin ,Âbide (ibadet edene )üstünlüğü (parlaklık, görünürlük ve güzellik bakımından) ayın diğer yıldızlara üstünlüğü gibidir. Kuşkusuz Âlimler Peygamberlerin varisleridirler. Peygamberler miras olarak ne altın ,ne de gümüş bırakmışlardır; onların bıraktıkları yegane miras ilimdir.Dolayısıyla kim onu alırsa büyük bir pay almış olur.”Tirimizi Bu Hizmet içi eğitimler bizim ilmimizi ziyadeleştirerek ,daha iyi bir şekilde pekiştirmemize vesile olmaktadır. Dinini en güzel şekilde yaşamak ve anlatmak için  Kur’an-ı Kerimin hatasız okunmasını sağlamak, görevlilerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz kursumuzun sonuna geldik.Rehber öğreticimiz Abdullah Ergin hocama özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarının devamını yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Kursiyerlere Bitirme Belgelerinin dağıtılmasını müteakiben çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

Haber:Ahmet Ermiş

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

108451


Tasarım:DtGaNi