Yayın Tarihi:03 05 2016 21:34(936)

Bu Hafta Şemsiyelerinizi Yanınızdan Ayırmayın

Yağmura hazırlıklı olalım, yağmurlu bir döneme giriyoruz.

Bölgemiz, bugün(03.05.2016) akşam saatlerinden itibaren Akdeniz’den nemkazanmış, ancak soğuk karakterli hava kütlesinin etkisine girecek. Pazar gününe kadar aralıklarla devam edecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde ve yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

Bu gün akşam saatlerinde bölgemizin batısında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kastamonu ve Çorum çevrelerinde kuvvetli(20-50 mm) yağışlara neden olduktan sonra, yarın bölge geneline yayılacağı ve yağışların Pazar gününe kadar bölgemizde yer yer kuvvetli olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Serin ve yağışlı hava sisteminin hafta başına kadar etkili olmasıyla, bölge genelinde toplamda 50-100 mm civarında yağış düşmesiyle, 1 aylık yağış miktarına yada fazlasına önümüzdeki 5 gün içinde ulaşılması beklenmektedir.

Soğuk hava kütlesinin etkisiyle sıcaklıklar 4 ila 8 C˚ civarında düşerek mevsim normallerinin altında seyredecek.

Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani lokal sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edilmektedir.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
10. Bölge Müdürlüğü

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

33816


Tasarım:DtGaNi