Yayın Tarihi:10 05 2016 16:44(1056)

Eski usul olsa Davutoğlu'nun kellesi gidecekti

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'darbe' yapıldığını belirttiği konuşmasında Cumhuriyet olmasa kellesi giderdi diye konuştu.

ESKİ USULLLE OLSA...

Altay: "İyi ki Cumhuriyet var Osmanlı'da Davutoğlu kılıçla kellesi de gidecekti bu durumda. Bunun için Cumhuriyeti içselleştiremeyenlerden bir hatırlatma yapmak lazım. Eski usulle olsa bu formül Davutoğlu'nun bildiğimiz kılıçla başının gidişinden ayrılmasıyla neticelendirilecekti. Çok şükür Cumhuriyet var da Davutoğlu'nun başı vücuduyla bir duruyor" ifadelerini kullandı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan gerginlik ve fikir uyuşmazlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

BU DARBE 28 ŞUBAT VE 12 MART'N KARDEŞİDİR

Altay 4 Mayıs'ta Türkiye'nin yeni bir darbe ile karşı karşıya kaldığını belirterek Türk Dil Kurumu'nun 'darbe' tanımını okudu ve "Bu darbe 28 Şubat ve 12 Mart'ın kardeşidir. Yani 4 Mayıs'ta 28 Şubat ve 12 Mart'ın nur topu gibi bir kardeşi olmuştur. Korkum şudur: 27 Mayıs ve 12 Eylül'ün yeni bir kardeşi gelirse Türkiye için büyük bir felaket olur. Bu olay gösterdi ki saraya biat etmek itaat etmek onu kesmiyor.

BİAT YETMİYOR ONA İBADET ETMEK GEREKİYOR

Sarayın ve diktatörün hışmına uğramamak için ona ibadet etmek gerekiyor. İyi ki Cumhuriyet var Osmanlı'da Davutoğlu kılıçla kellesi de gidecekti bu durumda. Bunun için Cumhuriyeti içselleştiremeyenlerden bir hatırlatma yapmak lazım. Eski usulle olsa bu formül Davutoğlu'nun bildiğimiz kılıçla başının gidişinden ayrılmasıyla neticelendirilecekti. Çok şükür Cumhuriyet var da Davutoğlu'nun başı vücuduyla bir duruyor" diye konuştu.

HELAL ETTİM GİTTİ

Engin Altay, 'Bir helallik tartışması var. Siz hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusuna şu yanıtı verdi: "Siz Türkiye'de hiç helallik isteyen cenazelerde de olur bu aslında bu siyasi cenaze tabi. Ben Türkiye'de hoca efendi helallik isteyince helal etmiyorum diyeni duymadım. Helallik isteyene helallik verilir. Hangi hakkı soruyorsun. Siyasi hakları mı? Siyaseten Davutoğlu'nun çok kusuru var. Ama en büyük kusuru aldığı 23 milyon oya ihanet etmesidir. 23 milyon seçmen hakkını helal ediyorsa ona bende hakkımı helal ettim gitti. Siyasi mefta oldu maalesef."

Haber: peshaber

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: hayri 12 05 2016 19:32
sayın vekil siz şu on para etmez genel başkanınıza sahip çıkmaya devam edin teröris lerin leşlerinin gömülmesinede devam edin

5. Yorum: ismail 11 05 2016 15:28
engin bey ne güzel konuşmuşsunuz, ama anlayacak zekaya sahip olmayan çok.

4. Yorum: sözde atatürkçüler 11 05 2016 14:43
sayın vekilim kasetle iş başına geldikten sonra eski usule göre kelle de gidiyor deyil mi. bu millet davasına sahip çık diye verdi ama gelen başbakan davasına ülkesine ve şuan ki istikrara sahip çıktı ve ortalığı karıştırmamak için o koltuğu bıraktı, bizler halk olarak asla unutmadık anayasa kitaplarının havalarda uçuşup yazarkasaların fırlatılmasını sonrasında da devalasyonların yaşandığını intiharların yaşandığını kepenklerin kapandığını bu millet asla unutmadı unutmayacak. bizler asıl sizi sizleri hdp ye kucak açıp terör örgütünü açıktan açığa destekleyen terörist cenazelerine katılan akp yi değil bu ülkeyi birlikte iyi sallayan partiyi partileri iyi biliyoruz. siz önce vatan millet deyin vatan millet için de o kürsüye çıkıp elinizden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışın.saygılar.

3. Yorum: işine gelen 11 05 2016 14:24
herkes işine geleni konuşuyor

2. Yorum: mahir 10 05 2016 20:18
bey efendi siz kendi kellenizi kurtarmaya bakın opartiye bişey olmaz

1. Yorum: tolga 10 05 2016 18:37
engin beye sormak lazım atatürk muhalifi ali şükrü bey meclisten nasıl gitmiş


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

55077


Tasarım:DtGaNi