Yayın Tarihi:10 05 2016 17:55(2459)

Sinop'ta Çekek Yeri Gerginliği

Sinop Belediyesi Çekek yeriyle ilgili harekete geçti. Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında Çekek Yeriyle ilgili yargıtayın, Sinop Belediyesinin lehine karar verdiğini ve söz konusu alanda kısa süre içerisinde çevre düzenlemesi çalışmalarının başlayacağını açıklamıştı.

Bu karar  sonrası Sinop Belediyesi tarafından çekek yerinde bulunan  balıkçılara ve burada yer alan köfte dükkan sahiplerine tebliğ yapılarak gün verildiği öğrenilirken, bugün verilen günün dolması nedeniyle Belediye ekipleri Çekek yerinde bulunan köfte dükkanlarını ve Balıkçı Kooperatifi’nin konteynırını buradan kaldırmak için çalışma başlattı.

Zabıta ekipleri ve Çevik Kuvvet Polislerinin de hazır bulunduğu Çekek Yerinde Balıkçılar, köfte dükkan sahipleri ile Belediye ekipleri arasında gergin anlar yaşandı.

Buradaki köfte dükkanı sahipleri bize bir yer gösterin oraya gidelim, biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz diyerek duruma tepki gösterirken, Burada köftecilik yapan  Çetin Kurt; “Ben burayı kaldırmayım demiyorum bize bir yer gösterin ben gideyim ben buraya 55 bin TL. masraf ettim. Tam sezon açılacak bizi buradan çıkartıyorsunuz diyerek tepki gösterdi.

Kurt’un yakınları daha sonra Belediye Başkanı ile görüşerek Çarşamba gününe kadar köfte dükkanını buradan kaldırmak için süre aldı.

Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Bayrak ise yaptığı açıklamasında; “Şuanda belediyenin yapmak istediği şey yasal değil. Böyle bir mahkeme kararı varsa bize ibraz etmesi lazım ki biz Balıkçılar olarak burayı terkedelim. Burayı Su ürünleri Kooperatifi Milli Emlak’tan kiralamış ve kullanıyor. Bizim elimizde kira sözlemesi var. Bizler hukuka saygılı insanlarız yasa dışı bir işlemi bu şekilde balıkçı ile polisi karşı karşıya getirmeye  çalışmak hoş değil. Burada uzun süredir Ulaştırma Bakanlığı ile Belediye’nin mahkeme olayı var. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadığı halde böyle bir karar varmış gibi hareket etmeleri ve balıkçıyı çıkartmak istemeleri hem yasa dışıdır, hemde çok çirkindir ben bunu kabullenemiyorum.” Dedi.  Zabıta Müdürü Serdar Çolak ise biz daha önce gerekli tebliğleri yaptık, hatta yine ek süre verdik ama kaldırmadılar, kendileri kaldırmama konusunda direnmekte bizde görevimizi yaparak belediyenin imkanları ile burayı kaldıracağız.” dedi.

Belediye Başkanı Baki Ergül ile yapılan görüşmeler sonrası ise burada bulunan 2 köfte yeri ile kooperatifin konteynırının kaldırıması için Çarşamba günü (yarın)’ne kadar gün verildi.

Sinop Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Çolak, 15 Haziran 2016 tarihine kadar ise burada bulunan kayıkların kaldırılacağını ifade etti.

Haber: A. Fatih YILMAZ - Bizim Karadeniz

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

23377


Tasarım:DtGaNi