Yayın Tarihi:11 05 2016 20:07(2656)

Bahar Yürüyüşünde Hem Yürüyüşe Katıldılar Hem Çöp Topladılar

Kaymakamlık ve Belediye ile birlikte Boyabat Kültür Araştırma Derneği'nin(BOYKAD)  7.sini düzenlediği Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü'nde çevre duyarlığı olmayan bilinçsiz katılımcıların yol boyunca attıkları çöpleri toplayan 7 kişilik çevre gönüllüsünden oluşan çöp toplama ekibi poşetler dolusu çöp topladılar.

Aynı zamanda Boyabat Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi'nde de bulunan Çevre Gönüllüleri Gurubu, başlarında öğretmenleri Mine Öztürk olmak üzere Semanur Kurt, Hilal Alan, Nurcan Terzi, Tuğba Ertaş, Nurselin Şen ve Ahmet Eren Kaygı'dan oluşuyor.

Yürüyüşün başladığı Salar Köyü yol ayrımından çöp toplamaya başlayan Çevre Gönüllüleri ekibi Çal Mahallesi'ni geçtikten sonra ilk çöp torbalarını fabrika önüne bıraktılar.

Yürüyüşlerine devam eden ekip Eşek Anırtan Yokuşu boyunca Topraklık Mağarası'na kadar koca bir torba daha doldurdular. Daha sonrasını ellerindeki kalan poşetlere ve yolda atılan poşetlere toplamaya başladılar. Büyük torbayı Çekiç Mahallesi yanındaki oluğun yanına, yolun kenarına bıraktılar.

Oluktan Kurusaray Piknik Alanı'na kadar yine buldukları poşetlere doldurarak piknik alanına getirdiler.

Yürüyüşçülerden kimse kalmamıştı piknik alanında. Belediyeye ait bir araçla Bazalt Kayalıkları'na ulaşan grup Şelale dönüşünü yine çöp tolayarak değerlendirdi.

Bizler gazete ekibi olarak Çevre Gönüllüleri gençlerimize yaptıkları bu güzel ve örnek davranışlarından dolayı hem Kaymakamlık tarafından, hem Belediye tarafından hem de BOYKAD tarafından küçük de olsa bir teşekkürle ödüllendirilmesini istiyoruz.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: adil açıkgöz 13 05 2016 22:45
bir çevre gönüllüsü olarak ,bütün çevre gönüllüleri gurubunu yürekten kutluyorum.yürüyüş yapanlardan çevreye çöp atanlarıda kınıyorum.önemli olan çöpleri daima çöp kutularına atmaktır.ama yol güzergahında çöp toplama yerleri yok diye yerlere atmak yerine, poşetlerde biriktirip müsait yerlere koyabilirlerdi.çevre gönüllülerinden ricam;daima herkese çöpleri çöp kutularına atmaları tavsiyesinde bulunsunlar.yaşadığımız şehir ancak bu takdirde temiz kalabilir.

1. Yorum: . 12 05 2016 05:54
teşekkür ederim. çöpleri duyarsızca atanları kınıyorum .bunlarda hatalı olduklarını anlayacaklar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

383549


Tasarım:DtGaNi