Yayın Tarihi:12 05 2016 17:49(2004)

Ayancık’ta Nurettin Yıldız'a Tepki!

12 Mayıs 2016 Perşembe günü AKM'de konferans için Ayancık ilçesine gelecek olan Nurettin Yıldız'a tepki.

12 Mayıs 2016 Perşembe günü AKM’de verilecek konferansa tepki amacıyla Çevre Platformu tarafından 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü Saat: 17.00’da Ayancık Cumhuriyet meydanında basın açıklaması düzenlendi.

Çevre Platformu'nun düzenlediği basın açıklaması;Sosyal Doku Vakfı; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığında Ayancık’ta “Bu Zamanın Sabrı” başlıklı bir konferans organize ediyor. Konuşmacı ise son günlerde çocuk ve kadın istismarına dini araçsallaştırarak meşruiyet kazandırmaya çalışan ifadeleriyle ünlenen Vakıf Başkanı Nureddin Yıldız. Vakfın sitesinde şeriatsız olamayacağını belirten Yıldız’dan inciler hala hafızamızda: “6 yaşında çocukla evlenilebilir”,

“(Çalışan kadınlar) fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”

“Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidirler” Tüm bunlar, Cumhuriyet kazanımlarını enkaz olarak gören bir zihniyetin bilince çıkmasıdır. Ayancık buna izin vermeyecektir!

Çocuk istismarının yaygınlaştığı bir ortamda, pedofilinin, “çocuk gelinlerin” normalleştirilmesi, kadının alenen aşağılanması ve nefret unsuru olarak kodlanması kabul edilemez. Anayasanın, yasaların, ülkemizin imzacı olduğu uluslar arası sözleşmelerin göz göre göre ayaklar altına alınmasına seyirci kalmayacağız.

Bugün inançlar alabildiğine istismar konusu haline getirilmekte; kutsal dini duygular siyasal ihtiyaçlara malzeme edilmektedir. Böyle bir ortamda inançların özgürleşmesi de, aklın özgürleşmesi de, inançlı inançsız tüm yurttaşların eşit bir arada yaşaması da ancak ve ancak laiklik ile mümkündür. Cumhuriyetin kazanımlarının yok sayılması tahammül edilmesi zor bir hal almıştır. Şayet yetkililer, kamu adına yetki kullananlar, anayasal sorumluluklarını hatırlamazlarsa, Ayancık halkının laikliğe sahip çıkacağını hatırlamalıdırlar.

Türkiye'de insan hakları ihlalinden en fazla zarar gören kesin kadınlar ve çocuklardır. Hamile kadınların sokakta dolaşması doğru değildir' , ' kadınlar çalışmasın', 'kadın spikerler ekranda görünmesin', '6 yaşında çocukla evlenilebilir'gibi cümleler kuran Nurettin Yıldız sapkın zihniyetlerini dini kullanarak topluma dayatmaya çalışmaktadır. Bu beyanlar bizzat suç işlemeye tahrik yani Türk Ceza Kanunu 214 ve kanunlara uymamaya tahrik Türk Ceza Kanunu 217 'e yöneliktir.

“Bu Zamanın Sabrı” başlığı altında kadın düşmanı, çocuk düşmanı, insanlık düşmanı, kin ve nefret dolu söylem ve uygulamalarla daha fazla sabrımızı zorlamamalıdırlar. Bahsi geçen organizasyonun Edirne’de, Muğla’da, Antalya’da iptal edildiğini hatırlatarak; yerel mülki idareyi anayasal sorumlulukla hareket etmeye çağırıyoruz. Ayancık Kaymakamı Sayın Adem KELEŞ'i de, ilçemizde anayasanın en sorumlu temsilcisi olarak, hem de aile bütünlüğüne; çocuklarına, geleceğine ve Cumhuriyetin temel kazanımlarına sahip çıkacak Ayancık halkının sesine kulak vermeye davet ediyoruz.

AYANCIK ÇEVRE VE DEMOKRASİ PLATFORMU

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU

EMEKLİLER SENDİKASI

AYANCIK SPOR KULÜBÜ

AYANCIK ÇEVRE DERNEĞİ

VATAN PARTİSİ

ÜLKÜ OCAKLARI

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: bilip bilmeden 16 05 2016 05:01
bilip bilmeden konusma 1.yorumcu sen oradakileri ne kadarı tanıyorsunda kafirlikle sucluyorsun sapık düşünceli insanların konuşmasına izin vermediler diye mi kafir oluyorlar.madem onları onaylıyorsunuz 6 yasındaki kız cocugunuzu siz verin boyle müslüman gecinenlere...

8. Yorum: evet 13 05 2016 20:50
maksi milyan manasının türkçe karşılığını da yazarsan seviniriz, öğrenmiş oluruz. tartışalım demedim ki basit üç soru sordum ashabı açacaksın fıkıh kitaplarını ve hocaefendinin görüşünü söyleyeceksin. maksi milyanın isminde yardımcı oldun sağol, bu hususta ta yardımcı ol. tartışma niyetinde değilim.

7. Yorum: chucky 13 05 2016 17:41
o değil de nureddin yıldız boyabat a gelseydi ellerinde çiçeklerle karşılarlardı :)

6. Yorum: tolga 13 05 2016 16:08
yanlışa yanlış doğruya doğru.böyle açıklamar yaptı ise eğer yazık.çocuklarınıza sahip çıkın,onların arlarını ve ahlaklarını koruyun.bu insanlığın doğasında var.yalnız şunu anlamıyorum.bu kadar ahlak ve namus düşkünü insanlar yazın plajda yabancı erkeklerin yanında sere serpe bedenini gösterirken hiç düşünmezler mi?utanmazlar mı?

5. Yorum: van munit 13 05 2016 01:42
maksi miyan. sen devam et kahraman sana birşey olmaz. sen ülkede yetişen şarlatan din tüccarlarının peşinden git. bu islam dinini kim karalamak istiyor. sen neyin peşindesin.hangi maymun gözünü açtı. bir çevrene bak neler oluyor bi gör. biz dinimizi sizden öğrenecek değiliz.

4. Yorum: merdo 13 05 2016 00:15
maki milyan orda toplanan hiç kimse dine karşı oldukları için değil kadinlara hayvan gözüyle bakan 6 yaşındaki kız çocukları evlenilenilebilr diyen bir mahlukatın ilçelerine gelmelerinden dolayı tepki gösteriyor onların içinde akp lide mhp lide tkplide chp lide var insan olan herkesin böyle bir zihniyete tepki göstermesi gerekir orda siyaset yok insanlık var hee sende 6 yaşındaki kızını evlendirebirsin oda senin insanlığın bilip bilmeden işkenbeden sallama

3. Yorum: maksi milyan 12 05 2016 23:35
kimseye kafir demedim dememde. tartışmayıda hiç sevmem. burda mesele o şahsiyet değil . orda toplanan gurup bunu bahane ederek islama olan kinlerini gösteriyorlar. nelerin istismar edildiğini geçmiş zamanlardan da gayet açık bir şekilde gördük. bu millete oynanan oyunlarıda gördük. artık kimse uyumuyor. maymun gözünü açtı 7 den 70 e uyanış başladı. kişilere bağlı olarak islama kimse kin kusamaz. güneşin balçıkla sıvanmayacağı gibi mesela, göz kapamayla gece olmayacağı gibi. maksi milyanda ashabı keyf zamanında yaşamış bir müslümanın adı izlemeni tavsiye ederim youtube de var ashabı keyf yaz çıkar ;)

2. Yorum: evet 12 05 2016 22:32
maksi milyan şu sorunun cevabını versene; 1-buluğ çağına gelmeyen çocuklar evlenebilir mi? 2- dört mezhebin görüşü hedir.? 3-kuran bu husus ta ne diyor?
bu kadar net.6 yaşındaki kızla 25 yaşındaki erkek evlenir mi? sen bunlara bir cevap ver bir kere ondan sonra kafirlik meselesini tartışalım. bilmiyorsan hocaefendinin bu konudaki sözlerini dinle. ondan sonra yaz. islami savunurkehn rumuzunda anlaşılır olsa maksi milyan

1. Yorum: maksi milyan 12 05 2016 20:55
sayın gazete bence bu olayı haber yapıp sitene eklemen yanlıştır. oraya toplanan gurubun hemen hemen hepsi aynı zihniyetin mahsulu olan bir kuşaktır.istedikleri kadar bağırıp çağırsınlar allah c.c. bir ayetinde şöyle buyurmaktadır.
"allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, allah da razı olmuyor. fakat kâfirler istemeseler de allah nurunu tamamlayacaktır."

bu mesele bu kadar basittir...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

17867


Tasarım:DtGaNi