Yayın Tarihi:12 05 2016 21:59(1633)

Çeltik Bafra'ya, Boyabat'tan Gitmiş

11 Mayıs 2016 günü Bafra'da ikincisi düzenlenen Çeltik Festivali'nde, Bafra Kaymakamı Halis Arslan yaptığı konuşmada, Bafra'ya çeltiğin Boyabat'tan ve Boyabatlı Yusuf Kiraz tarafından getirildiğini anlattı.

Bafra Ziraat Kaymakamı Halis Arslan yaptığı konuşmada; "İlçemizde çeltik ekimi 1952 yılında rahmetli Yusuf Kiraz tarafından Sinop`un Boyabat ilçesinden 2 katıra yüklemiş olduğu 4 çuvalı yaya olarak Sinop yoluna getirmiş ve oradan kamyona yükleyerek Bafra`ya getirerek Karıncak köyünde çeltik ekimini burada gerçekleştirmiştir. Zamanın idarecileri tarafından izinsiz yetiştirdiği için nezarete alınmış ve çeltiği sökmesi istenmiştir. Çeltiği sökmeyen rahmetli Yusuf Kiraz daha sonra hasadını yapmış, Bafra ilçesinde satamadığı için tekrar Boyabat`a götürüp orada satmıştır. Çeltiğin öncüsü Yusuf Kiraz yaklaşık 1 yıl önce aramızdan ayrılmış, Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisini rahmetle anıyoruz. Bafra`nın 42 mahallesinde çeltik ekimi yapılıyor. 2015 yılında 2 bin 400 çiftçi ailemiz yıllık olarak 90 bin ton çeltik üretimi yapmış, 110 bin dekar alanda bu üretim gerçekleşmiştir" dedi.

Haber: Bafra Yenigün

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

387035


Tasarım:DtGaNi