Yayın Tarihi:14 05 2016 18:14(3289)

Sinop'un ayyaşları kudurdu; Nureddin Yıldız'ı şehre sokmadılar!

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın Sinop'ta vereceği konferans, bir grup azgın laikçinin tahriki ile başlayan olaylar nedeniyle iptal edildi. Tüm yasal izinlerin alındığı konferans için Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce yeterli tedbir alınmaması tepki çekti. Nasipsiz ve hazımsız Sinoplu ayyaş göstericilere ise her kesimden lânet yağıyor.

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı ilahiyatçı yazar Nureddin Yıldız 'Bu Zamanın Sabrı' konulu konferans vermek üzere dün akşam Sinop'a geldi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sinop Şubesi tarafından organize edilen ve Sinop Atatürk Spor Salonu'nda icra edilmesi planlanan konferansa gelen Yıldız'a, salon önünde toplanan bir grup azgın çapulcu tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla organize edilen konferans, güvenlik zafiyeti ve hazımsız laikçilerin saldırısı nedeniyle iptal edildi.

İSLAM DÜŞMANI GAFİLLER!

Konferans öncesi Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik hazımsız grup, basın açıklaması yaptıktan sonra konferansın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin durmaları uyarısına rağmen salona 100 metre mesafede kurulan barikatlarıaşmaya çalışan grup ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesine rağmen barikatları aşan grup,salonun önünde protestolarını sürdürdü. Burada daönlem alan polislerle grup arasında tekrar arbede yaşandı. Daha sonra salonun ön giriş kapısında toplanan grup, slogan atarak beklemeye başladı.

Olayların sürmesi ardından İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kalabalığa konferansın iptal edildiğini duyurdu. Ancak göstericiler dağılmayı reddederek, slogan atmaya ve türkü söylemeye devam etti. Konferansı dinlemek için daha önce salona giren bazı vatandaşlar, salonda mahsur kaldı.

Konferansın yapılacağı salonu girmek isteyen bazı vatandaşlarla eylemciler arasında da kimi zamangergin anlar yaşandı. Salona girmek isteyenleri kudurmuş eylemciler, alana sokmadı. Ayrıca konferansı izlemek isteyen bir grup genç de spor salonunun arka sokağında slogan atarak salona yürüşe geçmek istedi. Grup içerisindeki bazı eğitimciler, STK temsilcileri gençleri uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Nurettin Yıldız'ı dinlemeye gelen gençler, tekbirlerle karşı gruba tezahüratta bulunmaları ardından toplu olarak dua etti ve olay yerinden ayrıldı.

"SİNOP'U KÖY KÖY DOLAŞACAĞIZ"

Sinop ve Ayancık ilçesindeki iki ayrı konferansı protestolar nedeniyle yetkililerce iptal edilen İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız, Sinop'a tekrar geleceğini söyledi.

Yıldız; "Şahsımız açısından üzücü ve esef verici olarak görmüyorum. Genç kardeşlerimizle buluşacaktık. Burada buluşmak nasip değilmiş. Rabbimden bizim ve dinleyecek genç kardeşlerimiz açısından da niyetlerimizi kabul buyursun. İnşallah bürokrasideki hantallık ve idarecilerin, bilhassa valilik ve kaymakamlığın yanlışlarını ve ihmallerini düzelttikten sonra inşallah ilk fırsatta Sinop'a geleceğiz. Gerekirse köy köy Sinop'u doyacağız. Yılmadık, hiç bir zaman yılmayı düşünmüyoruz. Kardeşlerimize zarar gelmesin, niyeti kötü olanlar yanlış bir iş yapmasın, biz vesile olmayalım diye meseleyi uzatmadan geri dönüyoruz. Köy köy dolaşmak üzere geri döneceğiz" dedi.

İHH Sinop Temsilcisi Sefa Yalın da yaptığı açıklamada, güvenlik zafiyeti nedeniyle yetkilileri suçladı.

AZGINLARIN TEMSİLCİSİ SAÇMALADI

Yaşanan saldırı girişiminin baş aktörü, Barış ve Demokrasi Platformu sözcüsü Metin Gürbüz ise tam bir hazımsızlık örneği sergiledi. İnsanları tahrik etmek için Sinop’un özellikle seçildiğini iddia eden Gürbüz, "Sinop gibi demokrat, çağdaş ve aydın insanların bulunduğu bir şehre konferans için davet edilmesi, Sinoplulara hakaret etmek ve tahrik etmekten başka bir şey değildir" dedi.

VALİLİK VE SİNOP EMNİYETİ'NDEN GÜVENLİK ZAFİYETİ

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, konferansın bir güvenlik zafiyetinedeniyle iptal edilmediğini savundu, fakat gerçek hiç de öyle değildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı genel merkeziyle görüşmeler yaptıklarını anlatan Çetinkaya, "Biliyorsunuz konferans İHHSinopTemsilciği tarafından organize edildi. İHH'nın genel merkeziyle görüşmeler yaptık. Kendi talepleri doğrultusunda konferans iptal edildi. Bir güvenlik zafiyeti olduğu sebebiyle konferans bizim tarafımızdan iptal edilmedi." dedi.

İHH Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ise, "Provakatif gruplar günler öncesinden konferansın yapılmaması için karalama kampanyası başlattığı halde Sinop Valiliği ve emniyet yetkilileri gerekli önlemi almamış ve meydana gelen sorun karşısında büyük bir acziyet göstermişlerdir." ifadelerine yer verildi.

MÜSLÜMANLAR OTURMA EYLEMİ YAPTI!

Bu arada konferansa katılmak için gelenler, salonun arka kapısında oturma eylemi yaptı. Slogan atan katılımcılar bir süre bekledikten sonra dağıldı. Protestocular ise 3 saatlik eylemin ardından tekrar Uğur Mumcu Meydanı'na yönelerek, burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Öte yandanNurettin Yıldız'ın Ayancık ilçesinde yapacağı konferans da saldırılar sebebiyle iptal edildi.

SAMSUN'DA TEKBİRLERLE KARŞILANDI

Konferansların iptali üzerine Samsun'a geçen Nureddin Yıldız, burada İFAM Kurucusu Dr. İhsan Şenocak tarafından karşılandı. İhsan Şenocak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sinop'ta nasipsizlerin konferans icra etmesine mani oldukları Nureddin Yıldız hocamızı İFAM'da gece tekbirlerle karşıladık" dedi.

Haber: Yeniakit

Facebook'ta Paylaş
23. Yorum: jeton 18 05 2016 02:17
bu akit ten alıntı haberi boyabat gazetesinin yani bu sitenin niye yayınladığını bazı arkadaslar anlayamamış.bence çok akılcı bir haber.ensar savunucuları bu sapık yobaza sahip çıkanlar yada bir sürü yandaş başka türlü bu haberi okumaz geçerdi.şimdi ne güzel oldu tartışıldı ne güzel yorumlar geldi.olaydan belkide haberi hiç olmayacaklarında oldu bu haber sayesinde.haber bazıları için sazanlık oldu ama olsun.boyabatgazetesinin yapısı bellli duruşu belli.bence başarılı gazetecilik ve iyi ironi helal olsun boyabat gazetesine kutluyorum.2 ayyaş kurdu dedikleri memleketimi bırakın büyütmeyi korumaktan aciz paramparça olmaya doğru götüren be süslümanlar sizden tek isteğimiz ayyaşlar(!) kurdu dediğiniz ülkemizi o haliyle muhafaza bile edemediniz.

22. Yorum: erol 17 05 2016 19:19
bu tür adamların peşinden gitmenin sonu karanlıktır allahla aranıza bu tür din tüccarlarını sokmayın neden suriyeliler afganlar afrikalılar ıraklılar ve daha bir çok müslüman ülkelerde yaşayanlar avrupaya gitmek için ölümü göze alıyorlar işte bunun gibi zihniyettekilerin ülkeyi getirdiği durum yüzünden.

21. Yorum: bilgili 16 05 2016 20:38
evet yine sazanlar oltaya takılmış bakıyorum nurettin yıldız hoca ne diyor kuran ı kerimde belirli bir yaş sınırı yok diyor bunu kuran ı kerim söylüyor kuran ı inkar eden zaten hali belli dinden çıkmıştır.

20. Yorum: ebrar 16 05 2016 19:53
devir onların devri beyler. tum bu çabalar derin uykularından uyanmasın insanlar diye. bilmem kaç gazete kaç tv var elerinde. maaşlı binlere trol! başbakanı bile al aşağı ediyorlar. kimseden ses yok. bir iki gun sessislik. sonrasında troller ne derse. bu duzen dağılır. hiç suphe yoktur. olan bu guzel ulkeye oluyor.

19. Yorum: eyüp 16 05 2016 19:25
9.köy denilen ahlak yoksunu varlık yorumlarını edebinle yap, ben oturdum tekrar tekrar izledim ve dinledim sende bir dinle ondan sonra yorum yap. allaha and olsun bu hoca sinop a gelecek ilçe ilçe dolaşacak sizin gibi ebu cehiller de oturup hırsınızdan ağlayacaksınız.

18. Yorum: 9.köy 16 05 2016 18:04
eyüp'e o sübyancı sinop'a bir daha zor gelir.birisi gibi 3000 koruma ordusuyla dahi sinop'a giremez.ancak çok istiyorsan sen kızını,kızanını,torununu bu sübyancı şeytana gönderebilirsin.neymiş 55 dk.lık sohbetin tamamını dinleyecekmişiz.bu yobaz şeytana tapanlar dinlesin bu sapıklıkları.bizim karnımız tok bu mavallara.lafın tamamı aptallara söylenirmiş,55 dk yı otur sen dinle emi???

17. Yorum: eyüp 16 05 2016 17:22
yorumları okuyorum genel manada herkes 6 yaşındaki çocuk mevzusunu açıyor ama bildiğinden değil sadece gazete manşetlerinden ve islam düşmanı sitelerden okudukları kadar bir allahın kuluda bu adam ne demiş diye 55 dakikalık sohbetin tamamını dinlemiyor dinlese utancından yerin dibine girecek google envayi çeşit şeyi yazar arar bulur ama nureddin yıldız yazamıyor eli varmıyor bi açın sohbeti dinleyin ondan sonra gelin buraya yorum yazın tabi yazacak yüzünüz kalırsa .siz istesenizde istemesinizde rabbim nurunu tamamlayacak.inşallah en kısa sürede tekrar nureddin hocam sinop a gelecek ilçe ilçe sohbetini verecek o zamanda bu dinsiz imansızlar gelsin bakalım tepki gösterebiliyorlar mı.

16. Yorum: 9.köy 16 05 2016 16:31
bu haber hiç yakışmamış.şimdi de tecavüzcü,sübyancı yobazların taraftarı mı oldu bg?

15. Yorum: ayyaş sinop 16 05 2016 15:01
evet sinop ayyaştır daha konunun tam açıklamasını bile okumadan ayyaş kafa ile sokaga çıkıyorlar önce soru sonra cevap olan konferans ta konu açıklanıyordu

14. Yorum: lanetler 16 05 2016 14:45
bu kişi kimki kendini allahmı zannediyorda küçücük çocuklarla evlenilebilir diye fetva veriyo,geri kafalı pislik kendi torununu,kızını satsınlar ,helal olsun ayyaş denilen sinoplulara namuslarına sahip çıktıkları için kutluyorum demekki 6-7-8 yaşındaki çocuklarla zina yapmak için fırsat kolluyolar demekki, bu adam ve onun gibi düşünenleri lanetliyorum

13. Yorum: yobaz 16 05 2016 04:24
sinop ve ayancık halkını tebrik ederim böyle sapık düşencelerin konusmasına izin vermedikleri için keske bütün il ve ilçeler aynı duyarlılığı gösterebilse..işlerine gelmeyince çapulcu ayyaş diyorlar sizin gibi sapık düşenceli olmaktansa ayyaşlık iyidir...

12. Yorum: istanbulda boyabatlı 15 05 2016 23:58
senin yedi yaşında kızın varmı veya akraban evlendirelim olmazmı utanmadan birde purotosto edenlera ayyaş diyorsun gazete sahipleri bu yazıya müsade ediyorsunuz gerçek olmayan yazılar demokratik hak deyildir sizinde zihniyetiniz ayni demekmiş

11. Yorum: evet 15 05 2016 23:22
islam tebliğ sanatıdır. taif te taşlanan allahın resulu beddua etmemişti.nasipsizler dediği hocanın kelimei şahadet getiren kişiler. şak şaklar arasında tebliğ kolay ama birazcık sıkıştırılınca eleştirilince nasipsizler demek kolay.

10. Yorum: ahmettt 15 05 2016 19:06
haberin başlığı çok yakışmış polise saldıranların hepsine ceza gelir inşallah

9. Yorum: acaba 15 05 2016 17:54
acaba sizler o ayyaşlar kadar müslüman vede onurlumusunuz

8. Yorum: vatandaş 15 05 2016 16:46
herhalde 7 yaşındaki çocuklarını korumak amacıyla yapmışlardır, tebrik ediyorum sinop halkını.

7. Yorum: t.c 15 05 2016 07:12
boyabat gazetesine boyle bir insani savunup hemserilerimizi ayyas yaptinizya helal olsun size konferansta 6 yasindaki cocukla evlenir mi diyecekti yazik yazik sapik bir zihniyet sizde bunlara canak tutun.

6. Yorum: ali 15 05 2016 05:17
sizin yapacağınız haberciliğe tüküreyim. bu herifi sevmeyen müslüman olamaz mı. tabi siz seversiniz bu kafadaki adamları. bu ayyaş dediğiniz sinoplular tırnağı olamazsınız zübükzadeler

5. Yorum: haha 15 05 2016 04:44
6 yaşındaki çocukla evlenilir diyen adama karşı çıkan herkes ayyaş mı oluyor sigaram alkolüm yok bende karşıyım bende görüldüğü yerde o adamın haddini bildiririm bende mi ayyaşım. basının geldiği yere bak bir yetkilide çıkıp diyemiyor sen kimsin de ayyaş diyorsun diye sittin sene akp ye oy vermez bu halk ayyaş demeye devam edin

4. Yorum: ayyaş 15 05 2016 03:43
bu nasıl haber ya. ayıptır. gazetenizi takibi bıraktım. karanlığınızda boğulun. inşallah bu sefil 6 yaşınızdaki kızınıza ya da torununuza talip olur.

3. Yorum: neyin kafası 15 05 2016 02:13
adam , 7 yaşında ki kızlarla evlenilebilir diyor bu kadar seviyorsanız gidin el kadar çocuklarınızı 40 lık adamlarla evlendirin arabistan yapın burayı hoca bozuntusu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bunun gibi hoca müsfetteleri son zamanlarda hayli çoğaldılar sebep para var bu ülkede en güzel en basit iş zaten din istismarcılığı önce araştırın ayyaş mış siz kimsiniz bis sizsiniz demi müslüman pehhh???

2. Yorum: insan 15 05 2016 00:43
tepki gösteren halka cahilce yorum yazan ve hatta bu yorumları haber yapan insan müsfettesi. ne zmandsan beri 6 yaşında bir çocukla evlenilir diyen insan zerresi müslüman oluyorda bu adamı şehre sokmayanlar islam düşmanı oluyor. senin beynin bunu alıyor mu? sizin gibi insanlar yüzünden utanıyorum. sizin gibi beyinsizler yüzünden çapulcu oluyorum. gidin araştırın soruşturun bu adam kim ondan sonra tepki gösteren haber yapın böyle bir beyin olamaz. yasal uyarı kısmında terbiye dışı sözler kullanmayınız derken sizin yazdıklarınız ne oluyor bu ayrıca merak konusu.

1. Yorum: meraklı 14 05 2016 22:55
yazarı kınıyorum yazıklar olsun
boyabatımız da araç parketme yasağı olan caddede belediyenin yeni aldığı aracı yasağa ragmen bekletmesi gibi birsey
yasak var ama yasağı devlet ciğniyor ilkbaş
burdada yazar olmuş 6 yasında evlilik ön gören bir insanı kabul etmediler diye kıyamet kopartıyorlar sizlerin 6 yasında çocugunuz torununz yok galiba keşke sizlerde ayyaş olabilseniz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

99051


Tasarım:DtGaNi