Yayın Tarihi:17 05 2016 03:06(2206)

Önce Yol Yaptılar, Sonra da Yolları Kaderine Bıraktılar

14 Mayıs 2016 Cumartesi günü bir dostumla beraber Keseköy'üne yağmur duasına gitmek amacıyla yola çıktık. Fakat Çorak'tan başlayıp, Yiğren köyleri, Bengübelen, Keseköy, Boyalı, Emiroğlu, Benişli, Yeşilköy, Yazıköy, Engilekin ve diğer bir sürü köye ulaşımı sağlayan ve adına grup yolu denilen yolun halini görünce, hemen fotoğraflarını çekerek paylaşmak istedim.

Yollar resmen mayın tarlasına dönmüş, delik deşik olmuş, hatta bazı su dolu çukurlar var ki içine balık atsan yaşar.

Çorak Köyü'nün hemen üstünde ki, her zaman kazanın olduğu bir çok can alan keskin virajda ise beton mikserinden dökülüp donan kalın bir beton tabakası bir yıldır duruyor.

Yemek esnasında konuştuğum vatandaşlardan öğrendiğim kadarıyla, bu yol yıllardır böyleymiş ve Özel İdare bu köyleri resmen unutmuş durumda. Tabi konuştuklarımın içinde "Ne varmış yolda"cılarla, "Yol yaptı"cılar da yok değildi.

Bu yoldan sorumlu kurum veya kuruluşun umursamazlığı zaten ortada, fakat bu köylerin muhtarları da mı, bu duruma ses çıkarmıyor?

Bildiğim kadarıyla ilçemizde bir de muhtarlar derneği var. Yoksa bu dernek de mi, bazı dernekler gibi sadece aidat toplama işine yarıyor?

Hatırlarsanız bir kaç sene önce yine bu yol hakkında haber yapılmış ve bu yoldan ulaşım sağlanan köyün muhtarları habere, yol bu sene yapılcak diye cevap yazmışlardı, biz bu ALLAH'ın senesi bitmez diyoruz.

Sözün özü kendi köylerine gidecek yolu olmayanlar, belki de hayatlarında bir kez bile geçmeyecekleri İstanbul'daki köprüye alkış tutuyorlar.

Sağlıcakla kalın.

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: birisi 20 05 2016 04:00
105 köy var ve 105 muhtar var hepsi birlik olup kaymakam beye müracaat edip taleplerini bildirecekler,ayrıca parti oy almaya gelince alıyor peki hani yol hizmeti ama tamir etmekle değil sıfır asfalt la yapılması gerekli inanıyorum amirlerimizde yardımcı olacaklardır. ya asfalt yada oy deyin bakalım oluyormu, olmuyormu ayrıca ilçenin partili yöneticeleri de köylü, hani köylü milletin efendisiydi.ey parti köy köy dolaşıp oyları alırsınız hani bunların karşılığı. yol istiyoruz yol.

8. Yorum: yorumcu 18 05 2016 17:38
evet yollar çok kötü malesef niye bu köy yollarına bakım olmuyor.tabi bu yetkilerin muhtarların ilgisizliğinden.özellikle
bu golaz yolu çok kötü ben merak ediyorum muhtarlar boyabata giderken hangi yolu kullanıyor.

7. Yorum: birisi 18 05 2016 16:46
muhtarlarımız ilgilenmeyince vatandaş ne yapacaklarını şaşırıyor ey muhtarlar size sesleniyorum bozuk asvaltları neden yaptırmıyosunuz muhtarlık bele tabanca takmakla olmuyo

6. Yorum: boyabatlı 17 05 2016 21:54
gerçekten golaz ana yolu çok kötü dua keşkek tanıdık cenazelerine gitmeye korkuyoruz.yolların yüzünden.bi yangın çıksa köylerde itfaye gidene kadar köy küle döner.seyircek köylerinde bunu gördük zaten.

5. Yorum: asıl yenımahalleli 17 05 2016 21:36
gecenlerde yıgren tarafına pıknıge gıttık.tahmınım tonajı fazla ıdı 5 tane kamyon gectı.yıne ıyı dayanıyor o yollar .el atılsın yapılsın yıne aynısı olur.fazla uzerıne durmaya gerek yok .tonajı engellemedıklerı muddetce ıstedıgınız kadar yazın cızın buraya bos.

4. Yorum: köylü 17 05 2016 21:29
muhtarlarımızda iş yok hep kefci ehlikeyf birazda bizi düşünün hep kendinizi düşünmeyin o makam hizmet etme yeri.keyif çatma yeri deyil.yokki masaya vurunca ses getirecek bi muhtar.ağlamayan çocuğa meme verilmez demiş atalarımız.siz dile getireceksiniz toplantıda bu konuları.yoksa bu milletin vebalini ödeyemezsiniz ahirette.

3. Yorum: büyükkaraağaçlı 17 05 2016 20:43
gerçekten köyüme gidmeye korkuyorum.yolların kötü olmasından araba yolda dökülecek sanıyorum.yazık bizim arabalarımıza.doğu karadeniz on en yüksek yaylaları bile bırak normal asfaltı sıfır asfat.yetkililere sesleniyorum.neredesiniz sesimizi duyan yokmu.

2. Yorum: sinop57 17 05 2016 16:12
sırf bu yollar yüzünden köye gitmeyi erteliyorum araba mahvoluyor. yapılan yol zaten kavacık köyüne kadar diğer köylerin yolları yol bile değil resmen bataklık... ne zaman bitecek bu yol işkencesi? meclisteki vekillere bile mail attım cevap yazma zahmetinde bile bulunmadılar.

1. Yorum: kolazlı 17 05 2016 05:10
çok güzel bir konuya deyindiniz bizim yollarımız boyabatın en kötü köy yolu.orman nakliye kamyonları yolları mahvettiler.ormanda yaptırmıyor.bırak sözde pirefendiye kadar asfaldı yapılacaktı sözde.onu onuda geçtik.yollarımız bakımsız kaldı.muhtarlarımızda uyuyorlar kış uykusuna yattılar............ olsun o devledden aldıkları maaşlar.acilen birileri sesimizi duyursunlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50019


Tasarım:DtGaNi