Yayın Tarihi:18 05 2016 18:20(1349)

Ayancık'ta Hıdırellez Kutlandı

Ayancık Kaymakamlığı, Ayancık Belediyesi ve 5 merkez muhtarlıkların katılımlarıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri gerçekleştirildi.

Ayancık Kaymakamlığı ve Ayancık Belediyesinin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenlikleri Ayancık Köyü Denizciler mahallesinde yapıldı. Şenliklere ilçe Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Özünlü, İlçe Garnizon Komutanı Cengizhan Tabak, Kurum Müdür ve Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan şenlikte çocuklar ve gençler unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yeniden oynayarak doyasıya eğlendi. Geleneksel hale gelen yumurta taşıma yarışı, çuval yarışı ve halat çekme yarışı gibi çocuklarımız tarafından oynanan oyunlar ve Gençlik Spor ilçe Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan kano yarışlarıda vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü.

Hıdırellez’in yaşamın tazelenmesi olduğunu; kısmet, sağlık, bereket ve dertlinin derman bulması anlamına geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ayhan Ergün, “Hıdırellez kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Toplumumuzu kardeşlik ve hoşgörü potasında birleştiren diğer değerlerimiz gibi bizi daha da güçlendiren, bizi biz yapan değerlerimizdendir. Sorusuz sualsiz yardım edebilmektir. Bugünkü duaların dünya barışını ve huzurunu getirmesi dileğiyle emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

46339


Tasarım:DtGaNi