Yayın Tarihi:19 05 2016 00:52(1222)

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

20.yy'ın başlarında kaybettiğimiz Balkan'lar Osmanlı Devletinde travma yaşatmış, Ordu yorgun düşmüş, millet şaşkınlık ve çaresizlik içerisinde kalmıştı. Dönemin emperyalist güçleri Türk'ün kadim yurdu Anadolu üzerinde gizli/açık anlaşmalar yapıyor, çıkarları doğrultusunda planlar oluşturuyordu. I. Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de, Kut-ül Amare'de müthiş bir direnç gösteren Türk'ler bütün hesapları boşa çıkaracak iradeyi canıyla, kanıyla gösteriyordu.

Dünya savaşı nihayete erdiğinde İstanbul yani başkentimiz işgal edilmiş, Anadolu üstünde leş kargaları üşüşmüştü. Namık Kemal'in "Vatanın bağrında düşman dayamış hançerini; yok mudur kurtaracak baht-ı kara maderini?" dediği gibi vatanı kurtaracak kahramanlar bekliyordu.

1919'ın başında Meclis-i Mebusan'da alınan Misak-i Milli kararları mutlaka gerçekleştirilmeliydi. Bu vazifeyi ancak cesareti, özgüveni ve zekasızıyla bilinen Mustafa Kemal Paşa üstlenebilirdi. 1919 yılı Mayıs ayının 19. günü geniş yetkilerle Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Milli Mücadele'nin meşalesini yakmış, Türk Milleti'ne umut aşılamıştı.

19 Mayıs İstiklal Mücadelesinin başladığı tarih ve yerin hafızalara kazandığı gündür.

19 Mayıs Türk Milleti'nin var olma mücadelesinin bir kez daha hatırlatıldığı gündür.

19 Mayıs yedi düvele meydan okunan günün adıdır.

19 Mayıs Milliyetçi Hareketin ülkenin gidişatına el koyarak mücadeleye başladığı gündür.

Bu vesile ile Milli Mücadele'nin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün komutanlarımızı, Gazi'lerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnet duygularıyla hatırlıyoruz. Emanetlerine sahip çıkma kararlığında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.

19 Mayıs'ın Gençlik Bayram'ı olarak da kutlanması Cumhuriyet'in yeni nesiller üzerinde inşa edileceğinin ve gençliğe verilen önemin bir gösterisidir. Ancak günümüz gençliği "İşsizlik, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar" pençesindedir.

Eğitim sistemindeki çarpıklıklar her gün daha fazla gencin mağduriyetine neden olmaktadır. Hem ilçemizde hem ülkemizde gençlerin meselelerine bir an evvel önem verilmeli ve önlem alınmalıdır.

Milletimizin Bayram'ını tebrik ediyor, İstiklal ve İstikbal'in gençlerle mümkün olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Boyabat Temsilciliği

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

105729


Tasarım:DtGaNi