Yayın Tarihi:03 06 2016 22:11(1162)

Sinop'ta 'Gezi' eylemi: Mücadeleyi büyütelim

Gezi Direnişi'nin 3. yıl dönümünde Sinop'ta eylem ve anma gerçekleştirildi. Eylemin geçmiş yıllara oranla daha kalabalık geçtiği gözlendi.

Gezi Direnişi'nin 3. yıl dönümünde Sinop'ta eylem ve anma gerçekleştirildi.

Barış ve Demokrasi Platformu tarafından Uğur Mumcu Meydanı'nda okunan basın açıklamasında "Gezi direnişi Türkiye'deki bütün toplumsal kesimlerdeki itirazın genel adıdır. İktidarın sömürü, baskı ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sestir. Kadınlara, gençlere ve toplumun tüm ilerici-özgürlükçü değerlerine yönelik gelişen saldırılara karşı özgür bir ülke ve hayat kurma mücadelesidir."

İlker Şahin'in okuduğu açıklama şöyle devam etti:  "Gezi direnişi ülkemizde bir direnme kültürü yaratmıştır. Bu güne kadar görmediğimiz müthiş bir dayanışma duygusu, büyük bir özveri, korku zincirinin kırılıp atıldığı bir toplum karşımıza çıkmıştır.  Gezi’de korku imparatorluğu yaratmaya çalışan AKP’nin otoriter, dayatmacı, baskıcı ve laiklik karşıtı politikalarına karşı ayağa kalkan halk, ‘Artık Yeter!’ demiştir. Devletin görevi, işlenmeyen suçun olasılığı üzerinden savcılara/hakimlere ceza talimatı vermek değildir. Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Mehmet İstif, Berkin Elvan, Uğur Kurt, Ayhan Yılmaz ve diğer yitirdiklerimizi unutmadık unutmayacağız. Katiller yargılanmaktan kurtulamayacaklardır. Sinop Barış ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak; eşit, özgür, laik ve demokratik bir gelecek mücadelesinde kadınları, çocukları, kamu emekçilerini, işçileri, gençleri, emeklileri ve tüm halkımızı direnişin parçası olmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."

Uğur Mumcu Meydanı'nda Gezi'de katledilenlerin fotoğraflarının yanına mumlar yakıldı ve karanfiller bırakıldı.

Son dönemde "6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir" diyen İlahiyatçı Nureddin Yıldız'ın protesto edilerek kentten kovulmasıyla gündeme gelen Sinop'ta bu yılki Gezi eyleminin geçmiş yıllara oranla daha kalabalık geçtiği gözlendi.

(Sinop/EVRENSEL)

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: dedeoglu 08 06 2016 18:19
bir hoca sinopta konferans vermek isteyince çıngar çıkardılar vatan hainleri dhkp.c militanlarının resimleriyle ihanete devam gosterisine ses yok biz sizi tanıyoruz, sinopla ilginiz olmadığınızı biliyoruz. birkaç satılmışla sinop,un adını size kirlettirmeyeceğiz emperyalist uşakları

7. Yorum: hakan 06 06 2016 22:06
kötüleri sizi allah akıl fikir versin amacınız neee ne yapmaya çalışıyorsunuz ben anlamadın zaten siz kendinizde anlayamıyorsunuz allahım yarabbim nası bi insan blar ya iş yapsanıza boş boş eylem cart curt biraz insanlara yararlı işler yapın ..yaptığınızın kime ne faydası var.şunlar şunlar ne konuşuyorsunuz yaa darlık geldi yaa kapatın gidin hadi nerden geldiyseniz.toplamışıız insanları ..

6. Yorum: hasan c 06 06 2016 20:58
oresim lerdekilerin hepsi hainlik yaparken öldü ama unutuğunuz bir şey var bu vatanı bölmek parçalamak isteyen ş......lere karşı hayatını kaybeden bir sürü vatan evladı var onları hatırlayıpta bir fatiha okusanız daha iyi olur birde hep okul çağındaki gençleri toplamışsınız kaybeden siz ve sizin gibiler olacak

5. Yorum: yılar 06 06 2016 15:25
bu adamlar hepsi toplama başka yer bulamadınız mı sinopa geldiniz karaburun dan kakın gitsin.

4. Yorum: doğru 05 06 2016 18:24
insanlar meydanlara çıkmaya korkuyor hakkını arayamaz durumdalar bu işin içinde ölüm kalım durumu var hiçbir şeye itiraz etmeyeceksin sadece biat edeceksin ayakta alkışlayacaksın o zaman sıkıntı yok görmeç duymaç bilme. itiraz etme buna ileri demokrasi deniyor artık bu deyiminde modası geçti yanlışlara karşı çıkmak hainlik değildir asıl çıkmamak hainliktir çünkü kaybeden türkiye oluyor yani bizler. birilerini ceplerini doldurmaya devam ediyor algı yöntemini kullanarak kandırılıyoruz..

3. Yorum: sayalım 04 06 2016 15:49
geçmiş yıllara oranla daha kalabalık hangi kalabalık kaçtane sayalım geçmiş yıllarda ki eylemde kim kimleri çıkarmıştı bugün kim kimleri çıkarmıs eğer kalabalık olsaydı çarşaf çarşaf resim dolardı bu sayfalar. bırakın artık her yapılanı kötülemeyi yapılan doğruları dogru hataları ve yanlışları da yanlış hatalı diye konuşalım. kimse kimsenin birşeyliğini yapmasın

2. Yorum: bu adamlar 04 06 2016 04:54
bu adamlar gerçekten sinoplu mu?

1. Yorum: tahin 04 06 2016 02:09
demek istedigi hainlik yapmaya devam edelim diyor. bir de turkiyenin onunu keselim diyor. bir de bu ulkeye yapilan butun projeleri yikalim ve yenisini yaptirtmayalim diyor. bunlar bosa kurek salliyor. sizler bittiniz. geziciler teroristtir. bu kadar basit.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

47405


Tasarım:DtGaNi