Yayın Tarihi:07 06 2016 22:43(1429)

Sürgün Kararnamesi

Cumhurbaşkanına hakaret maddesi için AYM'ye başvuran Hakim Murat Aydın HSYK'nın son kararnamesi ile İzmir'den Trabzon'a atandı. Kansı da sürgün yedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın binlerce kişiyi dava ettiği, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun Türk Ceza Kanunundan çıkarılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Hakim Murat Aydın, HSYK'nın son kararnamesi ile adeta sürgün edildi. Aydın İzmir'den Trabzon'a atandı. Hakim Aydın, sosyal medyadan tayin edilmesi konusunda "sürgün ettiler" tepkisini gösterdi. Yargıçlar Sendikası Başkan Yardımcısı da olan Hakim Murat Aydın'ın hakim olan eşi Gülay Aydın da aynı kararname ile Trabzon'a tayin edildi.

İyi yere tayini çıkan yok

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret davalarında beraat karan veren hakimler de sürüldü. Yalova 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Kemal Kaçar, "hırsız-katil Erdoğan" sloganı hakkında açılan hakaret davasında "beraat" karan verilmişti. Kaçar, Yalova'dan Elazığ'a atandı. Yine aynı slogandan dolayı Sinop'ta açılan davada beraat veren Sinop 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Halil ibrahim Koksal da Sinop'tan Reyhanlı'ya gönderildi. Erdoğan'ı Hitler bıyığı ile gösteren afiş konusunda beraat veren Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Nurevşan Çiğdem Hatipoğlu da, Tunceli'nden Boyabat'a atandı.

Haber: Korkusuz

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: çelişki 09 06 2016 17:32
çok yazık ben birine kızacam karı koca aynı yere atayacam salakmıyım birini ala dağa birini kara dağa sürünsünler bu haberle boyabatıma ve trabzona hakaret eden haber sahibinide kınıyorum.

4. Yorum: mehmet özyılmaz 08 06 2016 22:50
iyi yere tayini çıkan yok haber başlığının altında tunceliden boyabata atanmıştır yazıyor. bu haberi yazan arkadaşı eshefle kınıyor canım memleketimi kötülemeye hakkı olmadığını söylüyorum.bundan sonra yapılan haberlerde sizi daha dikkatli olmaya devet ediyorum zira boyabatımız tuncelidir her haliyle iyidir...

3. Yorum: özden 08 06 2016 07:36
tövbe tövbee

2. Yorum: erenlik 08 06 2016 07:09
dilerim boyabatta cigdem cicek acar etrafina güzel koku sacar zira boyabat baskadir ,anadoludur tabandir tantanayi sevmez karari kendi
verir yanlis verilen kararda olursa olmaz aga der.

1. Yorum: tek 08 06 2016 01:41
ohh iyi olmus.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

38198


Tasarım:DtGaNi