Yayın Tarihi:10 06 2016 22:31(1806)

Boyabatlı Genç Karikatüristlere Bir Düzine Ödül…

Aydın Doğan Vakfı ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen, “Hayvan Hakları” konulu karikatür yarışmasında 12 ödül birden kazanarak büyük bir başarıya daha imza atan, karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencileri 7 Haziran 2016, Salı günü Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde gerçekleştirilen törenle ödüllerinialdı.

Ödül Töreni Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın konuşmalarıyla başladı... Daha sonra Jüri üyesi karikatüristlerinde katılımıyla genç karikatüristlere ödülleri verildi…

Karikatüre ilgi duyan bir kuşağın oluşmasını ve geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan “Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin “Hayvan Hakları” temasıyla düzenlediği 9. Karikatür Yarışması'na bu sene 23 şehirden 181 okul, 1045 öğrenci 1237 karikatür ile katıldı. Yarışmada ünlü Karikatürist-Ressam- Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’nun çoğunluğu Yaşar Topçu YBO’lu olan öğrencileri biri Türkiye İkinciliği olmak üzere 12 ödül birden kazanmıştı…

İstanbul’da düzenlenen ödül törenine katılarak ödüllerini alan Boyabatlı genç çizerler, yarışmada jüri üyesi olarak görev yapan usta çizerlerlede tanışma olanağı buldular…

Yarışmanın jürisi karikatür sanatçıları Aziz Yavuzdoğan, Gürcan Özkan, Kaan Saatci, Piyale Madra, Raşit Yakalı, Tan Oral, Yaratıcı Çocuklar Derneği Karikatür Yarışmaları Koordinatörü İbrahim Tapa, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ile Yönetim Kurulu Üyesi Havva Tapa’dan oluştu.

İlkokul 3. sınıftan 12. sınıfa kadar 5 ayrı kategoride değerlendirilen karikatürler geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Aydın Doğan Vakfı tarafından albüm haline getirildi ve genç çizerler başta olmak üzere tüm katılımcılara dağıtıldı. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan karikatürler İstanbul’da Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nden sonra Trump Alışveriş Merkezi’nde de sergilenecek.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

106610


Tasarım:DtGaNi