Yayın Tarihi:13 06 2016 21:31(1569)

CHP’den Yurt Ücretleri Kalksın Teklifi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, üniversite öğrencilerine devlet yurtlarında barınma ve yemek ücretlerinin ücretsiz olması için kanun teklifi verdi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, akademik eğitim almak için ailelerinin yanından ayrılan ve başka şehirlere giden üniversite öğrencilerinin yurt talebi ile öğrencilere sağlanan barınma imkânları arasındaki uçurum giderek büyüdüğünü söyledi. Sinop’ta üniversite öğrencilerinin en yakıcı haliyle bu soru yaşadığına dikkat çeken Karadeniz, “Bu sorun yalnız Sinop’taki üniversite öğrencilerimizin değil, ülkemizin her yerindeki öğrencilerimizin sorunu. Devlet yurdunda barınamayan 5 milyonu aşkın üniversite öğrencisi akademik eğitimini alırken ev kiralamak, özel yurtlarda barınmak ya da en üzücüsü barınamadıkları için kazandıkları okulları bırakmak zorunda kalıyor” dedi.

CHP’li Karadeniz’in verdiği kanun teklifine göre üniversite öğrencilerinden yurtlarda kaldıkları sürece ücret alınmayacak. Yurtlarda kalmak için depozito ödeyen öğrenciler, kanunda yapılacak değişiklikle depozito ve bununla birlikte yurtta çıkan yemeklere de herhangi bir ücret ödemeyecekler.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: anne 13 06 2016 22:23
ben ve eşim çalışıyoruz . bizim çocuğumuza devlet yurdu çıkmadı. çalıştığımız için böyle bir uygulamadan nasıl yararlanabiliriz. bizim çocuğumuz da yararlansın. özel yurtlarda yemek parası ayrıca alınıyor. yurt paralarına g0ç yetmiyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

52403


Tasarım:DtGaNi