Yayın Tarihi:17 06 2016 22:13(723)

Baskılara Karşı Sesi Yükselten Liseli Gençler Yalnız Değildir!

2015-2016 eğitim öğretim yılının son günlerinde, iktidarın yıllardır uyguladığı ırkçı ve gerici politikalara maruz kalan, her biri siyasi görevler yüklenerek okullarda görevlendirilen yandaş idareci kadrolarına karşı Türkiye’nin köklü liselerinin öğrencileri bildiriler yayınlayarak demokratik tepkilerini göstermişlerdir.

Liseli gençler, kendilerine yönelik bütün baskı ve tehditlere rağmen daima başı dik,düşündüğünü söylemekten, eleştirmekten ve karşı çıkmaktan asla kokmayan, düzenin baskılarınakarşı asla pes etmeyen, eğitimin ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak istediklerinigöstermişlerdir.

MEB, yüksek puanlı ve başarı oranı yüksek olan bazı okulları atama sisteminin dışına çıkararak,bakanlığa "kendi seçtiği" okulları "Proje Okulları" ilan etme yetkisi vermiş, bu okullara tamamıiktidar yandaşı olan okul müdürlerini atayarak siyasi anlamda biçimlendirmeye çalışmıştır. Siyasiatamayla gelen okul müdürlerinin giderek artan baskıcı ve laik eğitim karşıtı söylem veuygulamaları öğrencilerin kitlesel tepkileri ile karşılanmış ve söz konusu tepkiler kısa süre içindediğer liselere de yayılarak yaygınlaşmıştır.

Yıllardır ülkenin bütün kurumları gibi, okulları da çağ dışı bir zihniyetle yönetmeye çalışan, bilimve özgür düşünce düşmanı, laik ve demokratik yaşam tarzını yok ederek “biat eden”, “dindar nesil”yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Israrla uyguladıkları yasakçı uygulamalar üzerinden gençliği zapturaptaltına almaya çalışan zorbalığa karşı sesini yükselten ve aydınlık geleceğimiz olan liseli gençleryalnız değildir.

Türkiye’de iktidar eliyle kendilerine dayatılanları değil, gerçek anlamda laik ve bilimsel eğitimisavunan, düşünen, sorgulayan ve itiraz eden öğrenciler yetişmesinden rahatsızlık duyan vesiyaseten atanan okul yönetimleri öğrencileri sindirilmeye, “tek tip öğrenci modeli” yaratmayaçalışılmaktadır.

Farklı düşüncelere, inanç ve kimliklere yönelik baskıcı uygulamaların arttığı, fiili uygulamalarlazapturapt altına alınmak istenen, kışla gibi yönetilmeye çalışılan liselerde öğrencilerin, antidemokratik, ayrımcı ve baskıcı uygulamalara sırtını dönerek umutla ve dirençle başkaldırmasıönemli ve değerli bir adımdır. Okul yönetimlerinin öğrencileri anlamak yerine onları sindirmek içindisiplin soruşturması açması ve tehdit etmesi, yaşadıkları korku ve tedirginliğin ne kadar büyükolduğunu göstermektedir.

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, yıllardır bir taraftan eğitim sistemini kendi dünyagörüşlerine paralel bir şekilde dini kural ve referanslara göre biçimlendirip laik-bilimsel eğitimanlayışına meydan okurken, diğer taraftan disiplin adı altında anti demokratik uygulamalar ileöğrencileri sindirmeye ve hizaya getirmeye çalışan idarecilere ve iktidarın piyasacı ve gerici eğitimpolitikalarına tepki gösterilmesi.

Eğitim Sen olarak gençlerin bu önemli adımlarının sadece diğer eğitim kurumlarına değil, tümülkeye örnek olması gerektiğini düşünüyor, baskıya ve zorbalığa karşı sesini yükselten liseligençlerin taleplerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: aslan 21 06 2016 00:38
ulkede surekli olarak suni gundem yaratarak gerginlik yaratan "secilmisler"e de sozunuz olacak mi "boyabatli" akildane??? yani secimisler'in beyni calisiyor da liseli taze beyinli gencler aptal mi???

2. Yorum: boyabatlı 18 06 2016 19:57
üniversiteler bitti liseleride örgütleyin,körpecik beyinleri anarşist fikirlerinizle zehirleyin.başka bi halta yaramazsınız zaten.işiniz gücünüz vatanın milletin zararına

1. Yorum: aslan 18 06 2016 05:14
ulkemizin yakin geleceginin temsilcisi cagdas liseli genclerimizin tepkilerine kulak vermek gerekirken mafyavari guruhlarin soylemleriyle catisma cikarmaya calisan ulke yoneticilerinin bir kere daha dusunmeleri gerektigini hatirlatmak lazim. ne yani??? iktidarin mevcut yasalari cigneyerek her yaptigina goz yummak mi herekir??? yasal kurallar cercevesinde tepki koymak da mi yasssssaaaaahhhhh???


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

96682


Tasarım:DtGaNi