Yayın Tarihi:17 06 2016 22:35(1432)

Boyabat Koruma Kurulu Başkanlığı Örnek Davranışı Takdir Etti

Boyabat Koruma Kurulu Başkanlığı'nca düzenlenen 2016 Yılı 2. üç aylık Haziran ayı olağan toplantısında; Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin yürütülmesinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışan ve kurumlarında kamu hizmeti tedbirini yerine getiren hükümlüyü, diğer kamu kurumlarına, fabrika ve sanayi kuruluşlarına örnek teşkil edecek şekilde denetimli serbestlik tedbiri bitiminde kurumlarında istihdam etmeleri nedeniyle Koruma Kurulu Başkanı Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz tarafından İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü adına kurum müdürü Nuri Aslan'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz konuşmasında:

-" Kişileri etiketlemek, suçlamak, küçük görmek yerine onlara insan olduklarını, insanın ise değerli bir varlık olduğunu hatırlatmak gerekir. Ayrıca insan oğlunun beşeri bir varlık olması sebebiyle hata yapabileceği, önemli olan ise o hataları yapan kişilere destek olarak onları topluma kazandırmak, onları toplumla bütünleştirmek; insanlarımızı kaybetmek yerine kazanmak bizlerin asli görevidir. İnsanı kazanmak, aileyi kazanmaktır; aileyi kazanmak ise milleti kazanmaktır.

İşte bu sebeple Ağır Ceza Merkezlerinin bulunduğu yerlerde kurulan Koruma Kurulu Başkanlıkları suça karışan ve ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlüler ile suçtan zarar gören mağdurlara iş bulmaları için kurumlara yönlendirme, maddi ve ayni yardım ile eğitim, mesleki eğitim gibi yardımların yanında psikolojik destek de sağlamaktadır. Koruma Kurulları bu kişilerin toplumdan soyutlaması yerine onlara destek vererek onları topluma kazandırmak ve toplumla bütünleştirmek için çalışmaktadır. Boyabat Koruma Kurulları Başkanlığı da 2005 yılından bu yana hizmet vermektedir.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğümüzde diğer kamu kurumlarımız gibi denetimli serbestlik tedbiri ile kamu hizmeti yaptırımı için kurumlarına gönderilen hükümlüleri etiketlemeden, küçük görmeden onlara insan olduklarını ve insanların değerli olduklarını hatırlatarak çalıştırmaktadırlar ve verim almaktadırlar. Ayrıca bu kurumumuzun denetimli serbestlik tedbirini kurumunda tamamlayan hükümlüyü hizmet alımları kapsamında istihdam etmeleri de  diğer kamu kurumlarımız ile fabrika ve sanayi kuruluşlarımıza örnek teşkil etmiştir. Bu nedenle İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Aslan'a teşekkür ederiz." dedi.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Aslan konuşmasında:

-"Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından kamu hizmeti yaptırımı kurumumuza gönderilen hükümlülerden verim almaktayız. İnsanlar suç işleyebilir. İnsana hata yaptı diye onu dışlayamayız. Cezadan daha çok insanımızı kazanmalıyız. Bizlerde bu konuda üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Başta müdürlüğümüz adına plaket takdim eden ve bizi onurlandıran Koruma Kurulu Başkanımız Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz Beye ve Koruma Kurulu üyelerimize, kamu kurumları ile koordineli bir şekilde işbirliği içinde çalışan Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürümüze, Boyabat Denetimli Serbestlik Memurlarına teşekkür ederim." dedi

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: hukumlu 19 06 2016 05:30
mudrmze bassavcımıza tesekkur ederız. ıse bazvuruz sabıka kaydı isteler bızlerı ıstemezle. herkez dıslasın olmaz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

379520


Tasarım:DtGaNi