Yayın Tarihi:18 06 2016 00:13(834)

Altay'dan Kahraman'a: Cebinden ver geleyim

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı’nın vereceği iftara ilişkin, “Milletin parasıyla milletin vekillerine iftar verecek. Sen iftar veriyorsan, ver cebinden, ben de geleyim. CHP’den hiçbir milletvekilinin böyle bir iftara katılacağına ihtimal vermiyorum” dedi.

Altay, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-“REJİME YÖNELİK BİR KALKIŞMADIR”-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanının sözlerinin hatırlatılması üzerine Altay, “Bu tam bir hadsizlik, tam bir densizlik. Anayasa’dan Atatürk ile ilgili hükümleri, ibareleri kaldırmaya cüret etmek bir kalkışmadır, rejime yönelik bir kalkışmadır” dedi.

-“MİLLETİN PARASIYLA MİLLETİN VEKİLLERİNE İFTAR VERECEK”-

TBMM Başkanı’nın vereceği iftara işaret eden Altay, şöyle dedi:

“Bir tanesi şimdi bugün biraz sonra milletin parasıyla milletin vekillerine iftar verecek. Milletin kesesinden milletin vekiline iftar, Allah kabul eder mi, bilmem ama ben Allah’ın bunu kabul edeceğine, buna çok sıcak bakacağına ihtimal vermem. Sen iftar veriyorsan, ver cebinden, ben de geleyim. 2 bin kişiye iftar veriyorsun kimin parasından, bu Meclis’in bütçesi milletin verdiği vergilerle yürüyor.

İsmail Kahraman’dan VIP iftarİsmail Kahraman’dan VIP iftar

-“BEN KATILMAYACAĞIM”-

CHP’den hiçbir milletvekilinin böyle bir iftara katılacağına ihtimal vermiyorum ama biz milletvekillerimize iftara katılmayın diye bir talimat vermedik. Ben katılmayacağımı beyan ettim.”

-RUSYA-

“Rusya’ya giden mektup var, Rusya’dan açıklama geldi, ne dersiniz?” sorusuna Altay, “Biz bir kere Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmesini istiyoruz” derken, “Sözcünün verdiği tepki sanki diplomatik teamüllerde bundan büyük bir beklentiye girmeyin tepkisidir, cevabıdır” dedi.

-“YARGI SİYASALLAŞMAMALI”-

Danıştay Kanunu Tasarısına ilişkin soruya Altay, “Yargı siyasallaşmamalı. Yargıyı siyasetin sopası haline getirirseniz Türkiye’yi perişan edersiniz. Sen yargıyı böyle bir hale getirirsen, AKP’nin arka bahçesi gibi yaparsan, TÜRGEV gibi yaparsan Türkiye kaos ortamına girer. Türkiye’yi kaos ortamına sokmak isteyen bir Erdoğan var. ‘Benim başkanlığım, benim siyasi ömrüm uzasın da millete ne olursa olsun’ diyen bir Erdoğan var” yanıtını verdi.

-“BAŞBAKAN DA MAŞALLAH ADETA BİR SAZAN BALIĞI GİBİ MESELEYE ATLAMAK SURETİYLE”-

ABD Başkanlık tipi tartışmalarına ilişkin soruya da Altay, “Soru üzerine söylüyor bunu Sayın Genel Başkan… Sayın Başbakan da maşallah adeta bir sazan balığı gibi meseleye atlamak suretiyle çok güzel bir şekilde AKP’nin gerçek niyetini ortaya koydu. Başkanlık olsun da nasıl olursa olsun gibi bir mantıkla siyaset yapan bir siyasi irade ile karşı karşıyayız” yanıtını verdi.

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: ergun 21 06 2016 19:02
chp li değilim ama sayın vekil haklı kimin parasıyla iftar veriyorsun vereceksen cebinden ver dini kullananların dinden haberi yok.

8. Yorum: günah 19 06 2016 19:24
sayın altay'ı yakınen tanıtan biri değilim. partisini politikalarınıda beğenmem. ama her ramazanda fakir fukara için yaptıklarını iyi bilen biriyim bir kaç kez şahit oldum. cebinden iftarda verir, yiyecek kolisi de gönderir, fakir öğrenciye bursta verir. siz sadece günah alın bilip bilmeden.

7. Yorum: yeşil 18 06 2016 21:15
bölün anasını satıyım bölün.korkuyorum kutsal kitabımızıda böleceksiniz.oruç tutan kendine tutuyor.şunu iyi bilin ki;çanakkalede yatan yiğitlerimizin içinde kürt,türk,alevi sunni kısacası her milletten vardı.gidin mezarlıkta onlarıda bölün.

6. Yorum: hasan 18 06 2016 18:01
sayın altay öncelikle iftar a gitmek için oruçlu olmak lazım,hiçbir chp li gitmez diyosun kaç tane chp li oruç tutuyor merak ettim...

5. Yorum: ankaradaki boyabatlı 18 06 2016 15:08
sayın mustafa bey adaşım yorumun mustafalara yakışmıyor

4. Yorum: :) 18 06 2016 14:26
sadece oruç tutanları çağırmamış ki, herkes üstüne alınıyor.

3. Yorum: görüş 18 06 2016 06:43
bizim milletin hakkından vereceğimiz iftar iyidir.

2. Yorum: aslan 18 06 2016 04:10
yorumcu mustafa; bulursan viskiyi, birayi sen bir tarafa koy, sonra bana verirsin,,, sn.altay'in ne demek istedigini sen de ..... gibi anladigin halde, aktrol olarak agababalarinin diliyle konusuyorsun. zaman daraldi, yolun sonu gozukmeye basladi mustafaaaaaaa!!!!!

1. Yorum: mustafa 18 06 2016 00:22
zaten sana göre bir menü de yoktur sayın altay. ıftarda viski bile yoktur neyse bu zamana kadar yediğini içtiğini say.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

90688


Tasarım:DtGaNi