Yayın Tarihi:14 09 2016 22:52(1605)

Anılarda Vezirköprü Spor

Anılarda Vezirköprü Spor köşemizde bu hafta ki konuğumuz, 70 ve 80 yılları arasında top oynamış, memuriyetten emekli Sebahattin Tiryaki. Geçmişte futbol oynamanın vermiş olduğu zindelik günlük hayatına sirayet etmiş ki emekli olmasına rağmen halen ayakkabı dünyasında çalışma hayatına devam ediyor.

Sebahattin Tiryaki kimdir. Okuyucularımıza kendinizden bahseder misiniz?

Ben 1956 yılında Vezirköprü'de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Vezirköprü'de tamamladım. Orüs'de başladığım iş hayatıma, fabrikanın özelleşmesi sonrasında Yibo'da devam ederek 2001 yılında memuriyetten emekli oldum. Evliyim ve üç çocuğum var.

Çocukluğunuza, futbola merak sardığınız yıllara gidelim. Neler söyleyeceksiniz?

Teknolojinin ve ekonomik imkânların zayıf olduğu 60'lı yıllarda futbol tam manasıyla bir eğlence kültürüydü, şimdiki gibi yozlaşmamıştı. Küfür yok, kavga yok, kısaca fanatizm oluşmamıştı. O dönem ki insanların ilgi ve alakası bizi de cezp etmiş olacak ki o meşin yuvarlağın peşine düşmüşüz. Malum sokak aralarında imkânsızlıklarla başladı. Mahalli bir takım olan Doğan Spor' da olgunlaştı bu aşk.

İlk resmi bir kulübe sizi davet eden kim oldu?

1970'lerin başı Hacımet Yılmaz ve arkadaşları Yılmaz Spor'u kurdu. Vezirköprü'nün İkinci resmi kulübü oldu. Beni de davet ettiler takıma, benimse ilk resmi kulübüm oldu. 1974 yılında ise Vezirköprü Spor'a geçtim. Askerliğimi yapıp geldikten sonra Ahmet Onal tekrar Vezirköprü Spor'a davet etti. Birkaç sen daha oynadıktan sonra aktif futbol yaşamımı burada noktaladım.

Hangi mevkide forma giydiniz?

Benim oynadığım hiç bir takımda mevkim değişmedi. Orta sahanın sağında oynardım. Hızlıydım iyi bindirmeler ve iyi ortalar yapardım. Çok gol attırdığım gibi bir o kadar da gol attım.

O zaman bizle hafızanızda yer eden bir golünüzü paylaşır mısınız?

Boyabat'da maçtayız, rakip ise Çeltik Spor. Sağ çaprazdan ceza sahasına girdim. Topa öyle sert vurdum ki top önce sol direğe, oradan üst direğe devamında ise sağ direğe çarparak bir üçgen oluşturup kale çizgisini geçerek gol oldu. Şimdi ki tabirle tam jeneriktik bir goldü.

Unutulmayacak bir maç desem. Hangi maçı anlatırsınız?

Yine Boyabat'da Çeltik Spor maçı karşılıklı goller, bi biz atıyoruz bi rakip atıyor, derken 90. Dakikaya 4-3 önde girdik. Ama unuttuğumuz bir şey vardı. Maçın hakemi Çeltik Spor yöneticisi Güngör Bey'di. Maçı bir türlü bitirmiyordu. Sanırsın uzatmalara gitti 120 dakika oynanıyor. Allahtan rakip gol atıp skoru dengeledi maç sona erdi. Ama bizimde mecalimiz kalmadı bu arda.

Vezirköprü Spor'la bir anınızı paylaşır mısınız?

Aktif futbolu bıraktıktan sonrada takımda ağabeylik yaptık. Gençlerin başındayız Samsun'da yine bir maçımız var. Hakem boksör Mustafa, çok iyi oynuyoruz maç dengede neyse rakip bir atak yaptı ortalanan top yerden kale çizgisine paralel geçti. Hakem top çizgiyi geçti ve çıktı gol dedi. İtiraz ettikse de nafile karşılaşmayı 1-0 kaybettik. Oynarken haksızlıklar bu kadar zorunuza gitmiyor ama kenarda çocukların emeklerinin çalınmasına çaresiz kalmayı hazmedemiyorsunuz.

Haber: Vezirköprü Özlem

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

113520


Tasarım:DtGaNi