Yayın Tarihi:16 09 2016 03:33(2647)

Halk Sesi ile Yeni Akit'in Haber Savaşı

Sinop'tan yayım yapan halksesi.com sitesinde "Çok ciddi bir iddia!" isimli bir haber yayımlandı. Daha sonra bu habere yeniakit.com.tr sitesinden "Durağan Kaymakamı ile Belediye Başkanına çirkin iftira" isimli bir haberle cevap verildi. Biz her iki haberi bilginize sunuyor, yorumu size bırakıyoruz.

Halk Sesi sitesinde yayımlanan haber

Çok ciddi bir iddia !

Durağan’ın Olukbaşı köyü sakinlerinden Ferhat Yıldız isimli vatandaş,Sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasından yaptığı paylaşımında bayram arifesinde yaşanan olaylar nedeniyle kendilerini PKK’lı ilan ettiklerini ileri süren Durağan kaymakamı Turan Soğukoluk ve ilçenin AK partili Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın FETÖ ile bağlantılı olduklarını iddia etti.

“Kaymakam ve başkan fethullahçı teröristlerdir “diye yazan Ferhat Yıldız “Bizi PKK’lı ilan etmişlerdir. Asla böyle bir şey yoktur. Bizler bayrağımıza ve vatanımıza sadık insanlarız. Seçimlerde HDP’ye bir tane bile oy çıkmamıştır. İşte bunu en iyi bilen belediye başkanı ve kaymakamdır. Bunu en iyi bildikleri halde bu şekilde yanlış yapmaları sayın Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı’ndan akıllarınca intikam almaya çalışıyorlar. Belediye başkanının fethullahçı okullarda imamlık öğretmenlik yaptığı tüm halk tarafından biliniyor. Kaymakam da aynı zaman da fethullaçıdır gereğini yapılmasını arz ederiz “diye yazarak, ikilinin FETÖ ile bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

İŞTE FERHAT YILDIZ’IN O PAYLAŞIMI:


Yeni Akit sitesinde yayımlanan haber

Durağan Kaymakamı ile Belediye Başkanına çirkin iftira

Sinop'ta provokatif ve kışkırtıcı yayınlarıyla bilinen yerel haber sitesi halksesi.com, tam da Durağan ilçesinde gerginliğin tırmandığı günlerde gazetecilik mesleğinin yüz karası olacak bir algı oyununa imza attı.

Sinop'un Durağan ilçesinde arefe günü iki grubun kavgası ile başlayan ve çeşitli kışkırtmalarla büyüyen olaylarda çok sayıda kişi yaralanırken Soner Kara ismindeki 16 yaşındaki genç ise hayatını kaybetti.

Alacak-verecek kavgası ile başlayan hadisenin büyümesi ile oluşan kaos ortamından faydalanmak isteyen kimi çevreler Durağan ilçesinde Türk-Kürt çatışmasına zemin hazırlamak isterken, tam da böyle bir süreçte, Sinop merkezli yayın yapan Halksesi.com isimli site hedef saptırırcasına bir yalan habere imza attı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINA FETÖ'CÜ İFTİRASI!

Bir taraftan sağduyu çağrısı yapar gibi gözüken, diğer taraftan da çeşitli menfaat ilişkilerinden dolayı operasyonel haberlere ve algı oyunlarına imza atan Mete Çağdaş isimli sözde gazeteci tarafından yönetilen site, bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma dayandırdığı çirkin haberinde, Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk ile Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan'ı hedef aldı.

Durağan'da çıkan olaylar sonrasında yaptıkları sağduyu ve itidal çağrısına rağmen Soğukoluk ve Kılıçaslan'ı "Kürt düşmanı" olmakla yaftalayan site, Ferhat Yıldız isimli Kürt kökenli bir gencin facebook hesabından paylaştığı saçmalıkları haber diye sunarak gazetecilik mesleğinin yüz karası olacak bir algı operasyonuna yer verdi.

PROVOKATÖR BİR GENÇ HABER KAYNAĞI OLDU!

"Durağan’ın olukbaşı köyü sakinlerinden Ferhat Yıldız isimli vatandaş,Sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasından yaptığı paylaşımında bayram arifesinde yaşanan olaylar nedeniyle kendilerini PKK’lı ilan ettiklerini ileri süren Durağan kaymakamı Turan Soğukoluk ve ilçenin AK partili Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın FETÖ ile bağlantılı olduklarını iddia etti." spotuyla ilçe yöneticilerini hedef alan Halksesi.com, hiçbir kaynağa ve belgeye dayanmayan aşağıdaki paylaşıma dayandırdığı operasyonel haberinde, ODA TV tetikçiliğinin yerel temsilcisi olduğunu tescillemiş oldu.

Haber diye yayınladıklarından anlaşıldığı üzere henüz habercilik dili ve imla kurallarından bile bihaber olan site yöneticileri, bundan önce de birçok yalan ve iftira içeikli habere imza atmışlardı.

HALKSESİ.COM FETÖ'DEN Mİ BESLENİYOR?

Menfaat ve fitne odaklı haberleriyle kışkırtıcılık yapan Halksesi.com'un, FETÖ ile ile mücadelede en ön saflarda olan Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk ile Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan'ı hedef göstermesi ise 'manidar' bulundu.

"Bir şeyleri örtbas mı etmek istiyorlar" sorusunu akıllara getiren bu operasyonun, Durağan özelinde çıkarılmak istenen kaos senaryosuna 'hizmet' ettiği belirtiliyor.

Öte yandan; 15 Temmuz sonrasındaki Demokrasi nöbetlerinde sırt sırta vererek çektirdikleri bir fotoğraf ile bilinçli bir şekilde hedef alınan Soğukoluk ile Kılıçaslan'a, malum siteyi kullanarak operasyon yaptıranların ve Durağan'da bayram süresince yaşanan olayların kışkırtılmasında ön saflarda bulunanların FETÖ ile bağlantılı oldukları iddia ediliyor.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: mete çağdaş 17 09 2016 17:59
sayın editör...
tarafsız haberciliğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum.
biliyorsunuz bizim meslekte böyle şeyler yaşanabiliyor.haberinizde
müsadenizle bir düzeltme yapmak istiyorum.bizim yayımladığımız çok ciddi bir iddia ! "başlıklı haberimiz yayından kaldırılmamıştır sizin baktığınız esnada çalışma motoru güncelleme yapma esnasında olabilir.o yüzden sizi de yanıltmış olabilir.fakat o haber halksesi.com'un hala birinci sayfasında bulunmaktadır.bu vesile ile nezdinizde tüm boyabatlı okurlarımıza selam saygı ve hürmetlerimi yolluyorum.sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
mete çağdaş
halksesi.com
genel yayın yönetmeni


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

123452


Tasarım:DtGaNi