Yayın Tarihi:18 09 2016 21:20(721)

Eşitlikçi, Laik ve Bilimsel Eğitim istiyoruz

Değerli dostlar,

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı eğitim sistemindeki hatalar yüzünden kaybediyoruz.

“Eğitim politikamız, Atatürkçü, çağdaş, bilimsel, laik, eğitim normlarından uzaklaştırıldı.

Eğitim sistemi, öğrenci ve ailelerini müşteri gören, piyasacı, rant odaklı hale getirildi.

Cemaatler, tarikatlar, dinci vakıflar eğitimde belirleyici oldu.

Devlete ait yurtların sayısı çok yetersiz. Öğrenciler, cemaat ve tarikatların yurtlarına mahkum ediliyor.

Eğitimin ciddi altyapı sorunları var; Paralı Eğitim, Taşımalı Eğitim, Birleştirilmiş sınıflar, 4+4+4 Sistemi, Öğretmenlerin mesleki ve sosyal olarak geliştirilmesi ve daha bir çok sorun…

Mevcut eğitim sistemi; sınava odaklı, sadece bir sınavı aşmaya yönelik bir yarışa dönüştürüldü. Araç olması gereken Sınavlar, amaca dönüştürüldü. Çocuklarımızı bu vahşi yarışta kaybediyoruz.

Kız öğrenciler, bırakın liseyi, üniversiteyi okumayı, zorunlu temel eğitimi bile alamıyor.

Eğitim Sistemi, yapboza döndü. 14 yılda 6 Milli Eğitim Bakanı değişti. Eğitim enkaza dönüştü.

Eğitim müfredatı dinselleştirildi. Bilimsel bilgiler dışlandı.

Felsefe, Sosyoloji, Mantık gibi düşünce dersleri sembolik hale getirildi.

Araştıran, sorgulayan, Bilimsel ilkelerle eğitim verecek okul neredeyse kalmadı. AKP İktidarı, neredeyse tüm okulları İmam Hatiplere dönüştürmek istiyor. Bugün 500 bin öğrenci İmam Hatip Ortaokullarında eğitim görüyor.

Son dönemde FETÖ terör örgütü soruşturmaları kapsamında; Atatürkçü, laikliği, bilimi, barışı savunan öğretmenler de açığa alınıyor.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı, bu sorunlarla açılıyor. Bizler, herkesin eşit şartlarda, kamusal eğitim almasını, Çocuklarımızın Laik ve Bilimsel Eğitim almasını istiyoruz.

Eğitim, geleceğin ve çağdaşlığın temelidir. Tüm öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize ve velilerimize de verimli bir eğitim dönemi diliyorum.

Mustafa MOROĞLU

CHP Parti Meclisi Üyesi

24. Dönem İzmir Milletvekili

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: aslan 22 09 2016 00:19
"milat"in hangi dini savundugunu bir anlasak? aslinda bu vatandas dinden, imandan hic bahsetmese daha cok sevaba garkolur ve hayalindeki cennete direkt olarak baliklama dalar...

3. Yorum: doğru söz 20 09 2016 16:35
cahil kalmış insanlar araştırmaz sorgulamaz sadece biat ederler. yönetmek daha kolaydır.küçük çıkarlara ve menfaatlere bile tav olurlar.şuanki eğitim sistemi ile lise mezunu haritada başkenti bile gösteremiyor o durumdayız

2. Yorum: milat 19 09 2016 15:49
bana kimya,matamatik,biyoloji,
fizik,vb dersleri bi dinselleştirseniz, bu hangi sivri fikrin ürünü. tarikatlara karşısınız bunun yanısıra devletin okullarda dini eğitim vermesinede karşı çıkarsınız, bu çocuklar devletin kontrolünde dinini diyanetini ögrenmesi sizi neden rahatsız ediyor, köy ensitüleri gibi dinsiz ataist bir öğrenci kitlesimi yetişmesini arzu ediyorsunuz vekil bey.fetö yüzünden atatürkcü öğretmen ler atılıyor dediğiniz nasılki fetönün yasadışı sendikalarına üye olan öğretmenler atılıyor ise aynı şekilde pkk sempatizanı öğretmenlerin atılmasını genel müdürünüz gibi atatürkcü öğretmen diye sahip çıkıyorsunuz.dine düşman pkk sepmatizanı öğrt. sahip çıkan chp.14 yılda 6 bakan değişti demişsiniz işte bunada gülünür, 14 yılda 6 bakan,ak partiden önceki 14 yıla bakın o bakanların kaç katı görev yapmış 14 yılda ve kaç hükümet değişmiş,velhasıl komik durumdasınız sayın eski vekil

1. Yorum: aslan 18 09 2016 23:11
"aynen!"


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

13315


Tasarım:DtGaNi