Yayın Tarihi:22 09 2016 19:46(1003)

Engin Altay, MEB Proje Okulları Önergesi

MEB Proje Okullarının olumlu iklimini bozuyor.

6528 sayılı Kanun (Dershaneler Kanunu) ile Proje Okullarının yönetici ve öğretmenlerinin atama yetkisi doğrudan Milli Eğitim Bakanına verilmiştir. Kanun geçerken AKP milletvekilleri ülke genelinde 10-15 civarında Proje Okulu olacağını, bunlarında kadrolarının Bakan tarafından belirlenmesinin bir sakıncası olmadığını belirtmişlerdi. Bu süreçte, illerdeki en gözde okullar PROJE OKULU yapılmıştır. Proje Okulu sayısı 130’a yaklaşmıştır. Bu okullarda yaklaşık 7 bin öğretmen görev yapmaktadır.

1 Eylül 2016 tarihinde MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ’ni yayımlamıştır. Yönetmeliğe sendikalar tarafından dava açılmıştır. 19 Eylül 2016 tarihinde yönetmeliğe bağlı olarak bir genelge yayımlanmış, bu okullarda 8 yılını dolduran öğretmenlerden, 23 Eylül tarihine kadar zorunlu olarak tayin istemeleri talep edilmiştir.

Eğitim Öğretimin başlaması ile Proje Okullarındaki öğretmenlere tayin istetilmesi Yönetmeliğin 12 nci maddesine aykırıdır. Bu engeli aşmak için Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğe geçici bir madde ekleyerek, sadece bu yıla mahsus eğitim öğretim dönemi içerisinde de tayin yapılabilmesinin önünü açmıştır.

AKP Proje Okullarının içini boşaltmaktadır. Nitelikli okullara Bakan onayı ile yandaş eğitimciler atanacaktır. 26 EYLÜL tarihinden sonra Bakan onayı ile yaklaşık 7 bin öğretmen, 500 yönetici bu okullara atanacaktır. Eğitim öğretim başladıktan sonra yapılacak olan öğretmen değişiklikleri, pedagojik açıdan doğru değildir. Bu uygulama Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Proje Okullarındaki öğretmen ve öğrenciler huzursuzdur. Ülke genelinde bazı Proje Okullarında öğrenciler eylem yapmaya başlamışlardır.

Engin ALTAY
İstanbul Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

MEB Proje Okulları Önergesi

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: eğitim... 23 09 2016 01:09
fetö'cular yüzlerce okul,dershane, yurt ve öğrenci evi açtılar.
bir şekilde maddi imkansızlıklardan dolayı kimi çocuklar ister istemez buralarda barındılar, okudular meslek sahibi oldular.
bu durumları iktidarlar seyrettiler, alkışladılar, övgüler düzdüler..
iktidarlar görevlerini yapmayınca birileri bu boşlukları doldurdu..
kimi aydınlar tarafından yıllarca fetö'nün tehlikeli bir yapılanma olduğu anlatıldı yazıldı...
ve fetö içindeki kini, nefreti, öfkeyi darbeye teşebbüsle dışa vurdu.
şimdi eğitim sistemi tek olarak iktidarın denetiminde...
bu eğitim sistemi laik,bilimsel, akılcı bir görüntü vermiyor! daha ileri gidilerek artık öğretmenler mülakat denilen ucube bir sistemle seçilecek ve atanacak.
dün fetö'nün öğretmenleri diyorduk...
bugün akp'nin öğretmenleri olacak...
bu ülkede atatürkçü öğretmenlerin yeri yok mu???
çağdaş ülkelerin çocukları aydınlığa doğru koşarken, bu ülkenin çocuklarını karanlığa doğru yürütmenin kimsenin hakkı olmamalı!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

57395


Tasarım:DtGaNi