Yayın Tarihi:23 09 2016 19:34(1820)

Durağan Olaylarıyla İlgili 4 Tutuklama

Sinop'un Durağan ilçesinde yaşanan toplumsal olaylarla ilgili 4 kişi tutuklandı.

11 Eylül'de iki kişinin kavgasıyla başlayıp büyüyen olaylarda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi yaralanmıştı.

  Olaylarla ilgili gözaltına alınan ve bugün Durağan Adliyesi'ne sevk edilen 17 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, "Durağan'da yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 17 kişiden 4'ü tutuklandı. Çocuğu vuran kişi de tutuklananların içinde. Mahkemeye çıkartılıp tutuklanarak cezaevine konuldular. Onun dışında savcı bey tanık beyanlarına, kamera kayıtlarına dayanarak bundan sonraki süreçte de soruşturma ve kamu davası açılması gereken işlemler şu anda yürütülüyor. Dolayısıyla suça karışmış olan kim varsa tek tek toplumun tansiyonu yatıştıktan sonra alınacaklar. Soner Kara'nın ölümüne sebep olan 4 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuş durumdadır. Bunların içerisinde adli kontrolle soruşturması devam eden kişiler olduğu öğrenildi. Araç yakmanın olduğu gece 11 kişi gözaltına alındı. Olaya karıştığı tespit edilen 2-3 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Diğer taraftan en başta Olukbaşı Muhtarı gözaltına alınmıştı. Ardından muhtarla beraber 4 kişi, dört beş gün sonra ölüm hadisesine karışanlar teslim olarak tutuklandılar. Gözaltıların serbest bırakılması biraz stratejik bir karar, ilerleyen süreçte ortama göre bir uygulama yapılacak" dedi.

Haber: Gerzenin Sesi (Vitrin Haber)

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: jonturk 28 09 2016 15:32
beyler ben de bu şahısların boyabatta yaşadığı köylerden birine komşu bir köyde yaşıyorum. madem kardeşsiniz, madem yıllardır birlikte yaşıyorsunuz, neden yıllardır bir kere bile kız alıp vermediniz??? böyle kardeşlik mi olur? kendinizi avutmayın, onlar ayrı biz ayrı...onlar bi taraf, biz bi taraf. boyabatta da yakında patlar bu iş ama bakalım ne zaman.

5. Yorum: 4 nolu yorumcuya 25 09 2016 06:21
arkadaşım isminden anlaşılan sen ankarada yaşayan bir arkadaşımızsın. bazı şeyleri esaslı konuşabilmen için o olayları yaşaman gerekir, ben boyabatlıyım ve boyabatta bunların 3 köyü var ve yıllardır bu insanlar ile beraber yaşıyoruz, hiçbir kardeşimize ne silah çeken oldu nede kazma kürekle saldıran nede evlerimizden çıkmamamız için bizi tehdit eden, anlayacağın biz boyabatlılar olarak bu insanlarla yıllardır kardeşçe yaşarız ve yaşamaya da devam etmekten yanayız.
çünkü;
biliriz ki ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu dönemlerde bu tür kışkırtıcı eylem ve söylemlerin kimseye faydası olmadığı gibi ülkemizin üstüne kara bulutlar gibi çöken dış mihrakların ekmeğine de yağ sürmekten öteye geçmez.
bizlere düşen şey o olayı çözmesi gereken devletimiz ve devletimizin görevli yetkilileridir, bekleyip görecez ve devletimiz mutlaka cezası olanı bulacak ve cezasını verecektir.
saygılarımla değerli kardeşlerim

4. Yorum: ankara-tk- 24 09 2016 18:52
osmanlı 600 yıl boyunca---> isyan etmeyenlere devlete ve milletimize karsı isyancıl harekette bulunmayanlara karşı hoşgörülü davranılmıştır. azgın bozguncu ihanet içinde olanların kellesi gitmiştir. sizin gibiler her seferinde çıkıyor dostluktan bahsediyor ey safça düşünen kardeşim karşındaki adam senin kardeşine kursun sıkıyor kazma ile kürekle vuruyor. o neden düşünmüyor biz kardeşiz dostuz?? hadi o düşünmüyor onun bğyğkleri neden düşünmüyor ?? ateşe körükle gidiyor. sizin gibiler yüzünden bir gün evimizden çıkamayacak hale geleceğiz. kapımıza kimin geleceği belli olmayacak cunku durmayacaklar doymayacaklar. dostlukmuş pehhh!!

3. Yorum: 2nolu yorumcuya 24 09 2016 15:22
sen provakatörmüsün neyin kafasını yaşıyorsun..? o saydığın illere doğuya hayatında kaç kere gittin..? bırakın bu cahilce boş konuşmaları ve olayı provake edici açıklamalardan kaçının, bu tür açıklamalar ve görüş bildirmeler işi dahada vahim hale getirir. birliğe beraberliğe ve kardeşliğe dahada çok ihtiyacımız olan şu günlerde senin yaptığın gibi yorum yapanlarda kardeşliğe birliğe beraberliğe nifak sokmak isteyecek bir art niyet ararım.
osmanlı dünyaya 600yıl hükmederken senin zihniyetinle değil, hoşgörü ile hükmetmiş ve senin zihniyetin geldikten sonra da maalesef çökmüştür.
olayın aslı araştırılsın, failler her kim ise ve neye hizmet ediyorsa bulunsun ve cezasını çeksin. temennimiz budur.

2. Yorum: tansiyooncu 24 09 2016 02:56
dolayısıyla suça karışmış olan kim varsa tek tek toplumun tansiyonu yatıştıktan sonra alınacaklar,

sen ne sacmaliyoorsun hangi ne tansiyonu ya git ișine adam suçmu isledi gerekeni yap! doguda terörüde bu kafa yapısı azıtıyor,diyarbakırda urfada adama adres soramiyorsun hepsi olmuș çete mafya devletle dalgasını geçiyor tamda burda adamin hay senin. ...diyesi geliyor amma...

1. Yorum: eee 23 09 2016 20:29
hırsızın hiç mi suçu yok..?
tahrik eden, edilen, provake eden her kim ki bu olayda parmağı varsa alınsın ve aleme ibret olarak en ağır ceza verilsin ve memleketimizde halkı provake etmeye yönelik bu türbeylemler emsal teşkil etme adına bir daha yapılmasın..!
kurukan barikatın da sebebi araştırılsın ve art niyet varsa o yetkilide cezalandırılsın.
ve bir an önce devlet büyüklerimiz iki tarafı bir araya getirip barıştırsın bu husumetin büyümesine izin vermesin.
ırkçılık dinimizde de yasaklanmıştır ve eskiden olduğu hibi tekrar herkes kardeşçe yaşasın.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

31788


Tasarım:DtGaNi