Yayın Tarihi:27 09 2016 17:41(611)

Eğitimde Engelleri Kaldıracak Projede Sona Yaklaşıldı

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim engellerini ortadan kaldırarak, engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştıracak Engelsiz Okullar Projesi’nde sona gelindi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2013 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Engelsiz Okullar Projesi” ile devlet okullarında eğitim gören engelli öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda akademik ve sosyal becerilerinin geliştirilmesini, tüm gelişim alanlarındaki başarılarının desteklenmesini ve okul imkanlarından daha etkin bir şekilde yararlanmalarını amaçlanıyor.

Çankırı merkezi ile ilçelerinin dahil olduğu toplam 20 okulunda uygulanacak “Engelsiz Okullar Projesi” kapsamında, Çankırı’dan 14 okul, Atkaracalar, Bayramören, Korgun, Yapraklı, Şabanözü ve Eldivan İlçesi’nden 1’er okul engellilerin eğitim ve öğretimi için fiziki olarak uygun hale getirilecek. %60’ı KUZKA, %40’ı ise Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanan 1.062.460 TL bütçeli proje kapsamında okullarda şimdiye kadar engellere yönelik asansör, rampa, tuvalet ve lavabo yapım çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. Kısa bir süre içinde tamamlanması planlanan proje ile Çankırı’da engelli öğrencilerin de diğer öğrenciler gibi mekanlardan ve eğitim imkanlarından en iyi şekilde faydalanmaları amaçlanıyor.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

99244


Tasarım:DtGaNi