Yayın Tarihi:27 09 2016 18:23(1170)

Türkeli’de 4 köy karantina altına alındı

Türkeli'de 15 büyükbaş hayvanda görülen şap hastalığı nedeniyle 4 köyde karantina uygulaması başlatılarak, köye hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Türkeli'ne bağlı Turhan köyünde, büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığına rastlanması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından karantina uygulaması başlatıldı.

Türkeli İlçesi Turhan Köyü Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nca alınan kararla, kronik durumlarda zayıf ve yavru hayvanlarda ölüme sebebiyet veren, genellikle et, süt ve iş gücü kaybına sebep olan şap hastalığının bir köyde görülmesi üzerine çevre köylerle birlikte 4 köyde tedbirler almak amacı ile karantinaya alındığı, hastalığın görüldüğü Turhan köyü ile birlikte çevre köyler Hamamlı, Düzler ve Gaziler köylerinde de canlı hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı belirtildi.

Hastalığın tehdit oluşturmadığı resmi veteriner hekim raporuyla tespit edilene kadar karantina uygulamasının devam edileceği kaydedildi.

Haber: Türkeli Haber  

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

15866


Tasarım:DtGaNi